Jídlo, paleo a sport, Moleskine

… a možná poslední post o jídle, haha.

06/04/2011

Víte, mě hrozně upřímně mrzí, že mi nevěříte, že nemám ideální postavu, vážně XDDDD. Já jsem se úplně rozhodla, že o tom přestanu absolutně psát a bude to takový moje malý tajemství co jím a co dělám a kde sportuju. Když se podíváte jeden post dozadu, tak prostě nevím, co nechápete na tom, že se člověk může vyfotit tak, že tlustě nevypadá. Vy přece taky nevystrkujete pupek schválně (a to ani já jsem ho nevystrčila úplně, se stydim ne). Bylo to takový moje trošku blaho psát o jídlech co si dělám a tak, ale vy mě fakt hrozně štvete XDDDDD. Jak kdybych spěla k nějaké anorexii úplně nebo tak. Přitom já úžasně jím jídla bez zlých tuků a necpu se tatarkou a párkama jenom. Plus mi to strašně pomohlo k mý nemoci<3. Cítím se líp a už netrávím desítky minut na záchodě.

Proč nemít o pár kilo míň a nesnažit se o hezčí břicho a postavu celkovou. Takže prostě já přestávám psát o tom kolik jsem třeba shodila, radost si budu vylívat prostě sama sobě a blízkým, protože mě nebaví číst dokola, proč to dělám, když jsem hubená… promiňte mi no.

Mrzí mě to, protože mě baví vymýšlet jídla, ukazovat je a tak… navíc teď nebudu mít o čem psát, jak jsem víceméně doma a stále čekám jak vůl<3. Se nezlobte, ale já nemám pořád dokola sílu vysvětlovat jednotlivcům co přijdou a pruděj (už mi přišel i e-mail, zdravím tě). Jsem z toho fakt nějaká smutná – ale dnešní den je celkově blbej, začala jsem jezdit na kole a chtěla jsem se dělit o mé trasy a tak XDDDDD. Napíšete mi, ať si jich nevšímám, ale já dneska nějak nevím prostě. Trochu mě to štve, ale fotit kila tuku na břiše a zadku asi nebudu, žejo…

A tak se pochlubím s jídlama za poslední dny (aby si zas někdo nemyslel, že jsem nějaká PRO-ANA) protože normálně někde 5x až 7x denně jím, jen se prostě nepřežírám hranolkama, jak jsem ještě před měsícem a půl dělala a hýbu se.

Snídaně: 1 opečený toastový chleba s trochou téhle výborné Lučiny a Hamánek :)
Bývalá snídaně: 4ks toastů s máslem a nějakým mazáním na toasty, v tom asi 10 plátků vysočiny a k tomu tatarská omáčka a kečup a pak ještě sušenka k čaji XDDD

Oběd: 100g BIO špaget s čerstvou rukolou a pestem
Bývalý oběd například: párky a chleba a zase kečup a tatarka nebo hranolky a maso a tak, jsem kokot že.

Večeře: Ledový salát + rukola + feferonka a italská zálivka
Bývalá večeře: zase třeba 3 párky a do toho ještě dva toasty, hahahaha.

Protože se snažím vyhýbat se tukům (a mám omezit i těstoviny trochu) tak jsem dělala kuřecí plátek v páře. Jako příloha byla zelenina a udělala jsem si k tomu volské vočko. Měla jsem půlku porce a druhou za 3 hodiny. Když děláte věci v páře, je potřeba to hodně okořenit, opravdu. Jídlo pak má výbornou chuť a člověk by neřekl, že je jen v páře. Ano, jsem socka lehce, nemám parní hrnec ani nic a tak to dělám v ohřívači na knedlíky :)

Dneska jsem si udělala i oběd na zítra a pátek. Na dno zapékací mísy jsem nasypala HODNĚ rukoly, na ní dala uvařené brambory, na ně zeleninu a pak kuřecí kousky. Neodpustila jsem si teda zase feferonku a zase hodně okořenila<333. Bez tuku, bez ničeho jsem zapekla na půl hodiny na 200 stupňů, podlila maličko vodou. Mám doma hrozně moc rukoly, tak jí furt jím :)

Ještě detail. Koření tam mám sůl + pepř + trochu chili a nakonec jsem tam ještě dala petrželku.
Ta rukola je hrozně dobrá, kdo jste ji ještě neměl. Jak vidíte, dá se použít úplně všude a má fakt ohromnou chuť, lehce ostrou takovou jakoby. Dá se jíst i s ovocným salátem, prostě se vším úplně.

Můj milý mě pozval do indonéské restaurace. Máme ji tady kousek a ještě nikdy jsme tam nebyli, protože všude kolovaly příšernosti na kuchaře a jakej to tam je kekel. Tak teďka prý kuchaře vyměnili – a úplnej opak, prej vynikající. Takže jsem si už teď jistá že si dám maso na špejličkách s rýží a omáčkou – Saté Ayam. A hrozně se těším, znáte mě, jak se vyžívám v těhle jídlech<33. Naopak mi nic neříká kuchyně francouzská a ani řecká, skoro si nevyberu…

A udělejte na mě kdyžtak trošku ťuťu ňuňu, protože já mám fakt hroznej den :(

You Might Also Like

29 komentářů

  • Reply p. 06/04/2011 at 17:48

    uaaaa, ten detail <333

    mam z tebe hlad :(

  • Reply skalain 06/04/2011 at 18:04

    Ja te uplne naprosto chapu a verim ti, ze nejsi stopro spokojena se svoji postavou, protoze jenom ty vis, kde a jak je potreba jeste zapracovat. A presne vim, jaky je to super pocit jist nejaky zdravy jidla a pekne si zacvicit. Nastesti ja mam kolem sebe normalni lid, takze kdyz prohlasim, ze mam fat week, tak mi to nikdo nevymlouva xDD Ale taky me sere, kdyz si stezuju na to, ze mam velky kozy, ze se s tim neda tahat, behat, sehnat plavky nebo peknou podprdu a vsichni jsou chytry jako radia a zacnou me presvedcovat, ze mam byt rada, to je taky na kulku do palice.
    Ale pres to si neodpustim, rozplacnout stehna o zidli a vyfotit to, muze fakt kazdej, i ten kdo ma padesat kilo.

  • Reply cassidy 06/04/2011 at 18:43

    Tohle nevyřešíš, no.. Vždycky prostě ti to někdo bude vymlouvat. Jako mam to stejně, taky se vždycky vyfotim tak, abych vypadala co nejlíp žejo, a ve skutečnosti třeba si řikam, že fakt bych měla se sebou něco dělat, ale nedělam, protože se mi nechce no :D A jako jídelní posty tvoje mě bavěj, tak třeba občas aspoň si vzpomeň na nás, příznivce novejch inspirací.

  • Reply Berry 06/04/2011 at 20:47

    Nepripúšťaj si tie kecy ostatných až tak k srdcu, veď ti to za to nestojí predsa! A mňa tvoje cyklotrasy zaujímajú a fandím ti. My sme boli včera na bicykloch a <3 A aj to jedlo zdielaj! :)

  • Reply pól 06/04/2011 at 21:12

    ty si teda zeres, uplnej sen.. co to je v tom salatu k veceri bilyho? rukolu jsem nikdy nemel, az bude cas, vyseju. stejne jako spenat, u kteryho seminka cekaj zatim v pytliku. cau

  • Reply Tina 06/04/2011 at 21:42

    Hej néééé… já to čtu ráda!!!

    Teda ale ta rukola mi fakt nejede…:/ ale zbytek bych snědla…

  • Reply Peťa 06/04/2011 at 22:04

    Já mám tvoje posty o jídle úplně nejradši! Jsem tak trošku úchyláček na vaření v páře (taky nemám parní hrnec, ale jenom tenhle pařáček a mně to stačí:D), co nejmíň tuku atd. Za 3,5 roku, co jsem s mým Drahým jsem ho nakazila natolik, že mi teď volá občas jeho maminka, aby se přesvědčila, jestli zvolila správný postup přípravy pangase nebo zahuštěné zeleniny (s ovesnými vločkami nebo celozrnnou moukou):D Drahého rodina příliš neoplývá láskou ke zdraví (už teď všichni trpí bolestmi hlavy, nespavostí, zácpou a nechtějí mi věřit, že je to ze způsobu stravování), tak my spolu vždycky „obdivujeme“ přepálený tuk na pánvi připravený na další použití, v ledničce samé majonézové saláty a v mražáku kachničku nebo vepřový. Namísto toho vytáhnu svoji teflonovou pánvičku, kuřecí masíčko, tofu, olivový olej, celozrnné těstoviny nebo rýži, bílý jogurt nebo kefír a jsem spokojená<3 Nejvíc ti rozumím! Bohužel mám ráda sladké, ale s tím už asi umřu:D Trošku jsem se rozepsala, ale to snad nevadí:) Většinou komentáře pod články nepíšu, protože mám dvě školy a práci a nestíhám nic (kromě toho úchylačení s jídlem:D), ale článek si vždycky přečtu a hrozně ráda! Takže pokud bych se mohla přimluvit – prosím, pokračuj!

  • Reply Natalia Peréz 07/04/2011 at 11:06

    • petulka, díky :)

    • Skalain, ♥ :) Dík za názor. ale prostě já jsem doopravdy hodně tlustá, zrovna jsme se o tom bavily s Adélkou, že přece nebudeme pupek vystrkovat naschvál a jsou věci, jako stahovací spodní prádlo atd… proto vypadám hubenější. Pravda je ale krutá no :)Hlavně tady nedělám žádný PRO ANA ale úplně normální sport, zdravý jídlo – to by měl dělat snad KAŽDEJ :)

    • Cass, to ty vypadáš dokonale na fotkách, ale taky ti věřím prostě, že někde něco máš, proto sama vim, jak to jde schovat žejo :)

    • Berry, když to nejde prostě, když mi to nikdo nevěří XDDD. :( tak super, dík! XD

    • pól, no to je ledovej salát, už ten prostředek :) Rukola je boží <333

    • TINA, já jsem byla včera nějaká rozpoložená. XDDDDDDDDDD Rukola ne-e? tyjo! :) nevím, je boží :)

    • Peťa, ježiš tak děkuju :) NE JSEM FAKT RÁDA ZA TAKOVEJ KOMENTÁŘ! Kdyžtak si přečti, co jsem psala nahoře SKALAIN. přesně ale, tady F jí pořád něco, dneska měl třeba na oleji udělanou cibuli, párky a vajíčka, totálně mastný celý – jenže on to miluje a nesnědl by "suchý" jídlo co si dělám já. musí mít olej, maso, promaštěný prostě, chlap :) a pak se diví taky, že je mu blbě. jsem ráda, že nejsem sama socka XDDDDDDD škoda, že já ho tím nikdy nenakazím. Respekt ke dvěma školám a práci, opravdu jo :) jsem ráda, že jsi napsala. :)

  • Reply delfa 07/04/2011 at 11:21

    Natálijko, nununu nununu:o) jsi bambula, ze si beres reci tech ostatnich tak osobne, jsi jaka jsi a mi te takovou mame radi a jetli nejsi spokojena, tak mi te budeme podporovat v cemkoli co si vymyslis! takze cekam nejaky pekny post o jidle, jidelnicku, novych receptech..prosiiiiiim:o)
    Rukolu nepapam, ale to neznamena ze neni dobra, takze vsichni povinne vyzkouset!:o)

  • Reply Kleer 07/04/2011 at 12:50

    Ahoj Natálko, taky tvůj blog strašně ráda čtu a teďko ty posty o jídle a hubnutí mi přijdou prostě super :D já sama si pořád a neustále říkám, že začnu jakože sportovat a jíst zdravě, ale vždycky to jsou takový vlny, který za chvíli ustanou :D (teda to jídlo částečně dodržuju – jsem už pár let vegetariánka, ale samo o sobě to taky nestačí :)) A přijde mi to úplně normální, že člověk prostě neni spokojenej se svým tělem, tak je lepší s tim něco dělat i když tě ostatní přesvědčujou o opaku než aby se z tebe za pár let stala valící se koule, žejo :)

  • Reply elis 07/04/2011 at 15:30

    já hodně fandím zdravé stravě, zelenina rulez, taky ji teď jím hodně :) takže si ráda čtu o tom, jak zdravě jíš, je mi to inspirací :) a to srovnání, cos jedla dřív co jíš teď… moc gratuluju a přeju, ať Ti to vydrží – a věřím, že vydrží, protože se teď jistě cítíš mnohem líp (taky to znám) :)

  • Reply Michelle 07/04/2011 at 18:37

    Jestli teď ujíždíš na rukole zkus tohle: http://smittenkitchen.com/2009/07/arugula-potato-and-green-bean-salad/#more-3935 :-) našla jsem ten blog náhodou na bloglovinu a jsou tam exkluzivní věci:-) tohle mi pro tebe padlo do oka kvůli tý rukole;-)

  • Reply johanka 07/04/2011 at 19:34

    tyjo ja nevim jak to delas, ze ty tvoje fotky jidla vypadaji vzdycky tak strasne dobre, mi se to nikdy nepovede tak vyfotit. a dik za pripomenuti rukoly. jinak tvoje posty o jidle mam taky hrozne rada, ale tak jak chces, je to tvuj blog, zejo :) ale o te indoneske restauraci napis pak, az tam pujdete!! :))

  • Reply Erakis 07/04/2011 at 20:10

    Bavily jsme se o tom, že :)) Jídla krásný a jak jsem ti už psala, rukola je moje oblíbená taky moc.

  • Reply Natalia Peréz 08/04/2011 at 06:31

    • Delfa, FB ZPRÁVA :)

    • Kleer, ježíš děkuju, já jsem měla předevčírem fakt ale takovej blbej den hrozně… no. :) Je dobře, že jíš pěkně, určitě to má dobrej vliv na úplně všechno ostatní v těle a mysli prostě :)

    • elis, to je dobře :)

    • Michelle, tyjo nefunguje mi nějak celý web :(

    • Johanka, hele ty Pravděpodobně jste nebyli pozváni ke čtení tohoto blogu. Pokud se domníváte, že se jedná o nedopatření, můžete se obrátit na autora blogu a požádat o pozvání. normálně :) vyfotíš si to zblízka na pěkným světle bez blesku na makro, pak to šoupneš do PS a trošku upravíš barvy, aby bylo pořádně vidět co je co :)

    • Erakis, jóó :)

  • Reply mary 08/04/2011 at 07:39

    ťuťu ňuňu a Lillinka posiela ňuf!

    Ja som uplne na tvojej strane, ja aj o sebe viem, že kým nebudem mať 50 kíl, tak budem proste nespokojná a je mi uplne jedno že mi 578579 ľudí povie, že mi to teraz viac pristane. Nerobím to pre vás hlupáci, ale pre seba, neasy.

    A ešte ti chcem dať do pozornosti tri blogy, čo veľa cvičia a jedia zdravo:) (teda tie ženské, nie tie blogy)

    http://www.sherylyvette.com/
    http://www.workingouteatingin.com
    http://ohsheglows.com/ – táto je vegánka, ale dáva skvelé recepty!!!

  • Reply elis 08/04/2011 at 12:28

    :) jó můj spolubydící si taky dává šílený jídla, sekaná, tlačenka, párky, ke všemu mrtě kečupu, tatarky, cibule a pepře… a když ochutná moje, tak většinou řekne, že to nemá žádnou chuť :D taky si občas fotím ten kontrast, jak vypadají naše jídla vedle sebe, a dycky si vzpomenu na Natálku :D
    jinak fotky jídla máš fakt pěkný, na to hned dostanu chuť, jen to vidím :)

  • Reply Natalia Peréz 08/04/2011 at 14:58

    elis, no to já taky bych takhle chtěla jíst XDDDDD. sekaný, salámy, párky… bohužel XDDDDDDDDDDDDDD

  • Reply andilek 08/04/2011 at 22:22

    Jidla vypadaj luxusne :) a ty posty o jidle/hubnuti/dietach/cviceni pis prosim dal, strasne rada si je ctu a je to takovy utesujici kdyz vidim ze se nekdo trapi uplne stejne :DD doufam ze to nezni nejak sobecky..

  • Reply Natalia Peréz 09/04/2011 at 12:07

    • Mary, DĚKUJU ZA ODKAZY! ♥♥♥ a děkuju vůbec celkově! :)

    • Andilek, :DDDDDDDDDDD ! tss. joo, pojďme trpět.

  • Reply Maya 10/04/2011 at 13:16

    To s tím focením se zatáhlým pupkem je to samé jako, že se nefotím ráno rozcuchaná, když chci mít reprezentativní fotku, ale namaluju se trochu, žejo :) Na takové kecy bych se fakt vykašlala. Já jsem třeba objektivně asi hubená, ale prostě jsem před 2 lety přibrala, přestala se hýbat a co jsem na výšce, tak mám šílený stravovací návyky někdy, takže jsem se taky rozhodla s tím něco dělat, ne ani tak hubnout jako spíš dostat se do nějaké formy a cítit se líp prostě. A většina lidí mi na to samozřejmě řekne, že jsem blbá a co jako dělám.
    Jinak to jídlo vypadá luxusně, strašně ráda si teď dělám zeleninový kuskus a různé saláty s čerstvou bazalkou a tak, škoda akorát, že nejím rajčata.

  • Reply Jane 10/04/2011 at 23:33

    Pis o cem chces a jak chces, s postavou chapu naprosto, zustan sva a kasli na anonymy/negativni lidi. :) A ja tvoje posty o jidle/hubnuti mam fakta rada a motivuje me to. :P pusu. Tecka.

  • Reply Natalia Peréz 12/04/2011 at 09:42

    • Maya, díky za dlouhej názor, potěší :) Já rajčata miluju, vlastně já miluju asi všechno, co není sýr :)

    • Jane, :)

    Máte to napsat dřív, že vás něco tady motivuje nebo tak, mně pak přijde, že píšu všechno nahovno XDDD.

  • Reply Kač. 12/04/2011 at 11:44

    Taky ráda čtu všechny ty tvoje posty o jídle, a děsně ráda koukám na ty fotky, a vždycky slintám a říkám si, že proč jsem líná jíst takhle jako ty a proč jsem tak rozežraná jak prase xD Prostě mě to tu baví, bavíš mě ty, a to už delší dobu, ale nikdy jsem nějak nekomentovala, ale tak chtělas ťuťuňuňu, tak ber tenhle komentář jakože ťuťu, donutilas mě i napsat, na což jsem obvykle líná, takže jako jsi fakt dobrá, tečka. Nebo radši vykřičník! ;)

  • Reply Natalia Peréz 12/04/2011 at 12:14

    • Kač., děkuju moc za komentář – a hlavně, ty taky píšeš blog, jsem ráda, když znám další nové blogy! Už skoro není co číst, jak se rozmohly jen fashion :) No já jsem pořád rozežraný prase, jen zkouším nebejt, dneska jsem třeba MUSELA prostě si už dát rohlík s anglickou slaninou, nebo bych umřela a pak bych si dala třeba 4 najednou… krocení tohodle je NEJHORŠÍ NA SVĚTĚ! :/ nedá se to zvládnout normálně prostě. fakt nedá… :( pojď to toho taky :D :)

  • Reply Lucie 26/04/2011 at 19:12

    Týjo, co je to bílý v tom salátu??? Nemůžu to rozluštit. xD

  • Reply Natalia 26/04/2011 at 19:43

    Lucie, to je už vnitřek ledovýho salátu!! :)

  • Reply Lucie 26/04/2011 at 23:05

    ajo, to by mě nenapadlo! Díky, už můžu klidně spát. Mě totiž nejdřív napadla mozzarella, ale jelikož tě občas čtu, tak vím, že ty a sýr to nejde dohromady. :)

  • Reply Terynka 29/12/2011 at 00:32

    Heeej to s tim pářákem na knedlíky mě nikdy nenapadlo =D tak teď už nemusim shánět ten nejlevnější parní hrnec =D dík

  • Leave a Reply