Jídlo, paleo a sport, Parties

Jak jsem se pustila do černých čínských hub a jak jsem se omylem opila

20/02/2011

Zdravím, venku je jasno, slunce svítí, mrzne jak prase, měla jsem bejt momentálně teď na druhý lekci snowboardu, tak nevím, proč jsem doma vlastně mě teďka tak napadá. Ve čtvrtek jsem se definitivně nasrala a řekla jsem si, že já sama udělám cosi s čínskýma černýma houbama, který tak šíleně miluju. Vždycky v Hradci když jsme, tak si tam ve Wokfůdu dávám jediný jídlo, kde jich je nejvíc a F vždycky ze mě blije. Kdo mě zná dýl, tak jistě ví, jak moc tíhnu k čínských pokrmům, thajským, vietnamským, ani nevím, odkud co je a každá národnost to dělá trošku jinak. Mým snem je bejt aspoň jeden jedinej měsíc někde ve vyjmenovaných zemích a jíst všechno, co mi kdo donese a popravdě, neptala bych se, co za maso před sebou mám a zvědavě bych ochutnávala.

Tak ale vrátíme se k mým černým čínským houbám. Fakt jsem je dělala vůbec poprvé. Většinou doma dělám klasický kungpao, ale prostě jsem měla chuť na kuřecí maso na sladkokyselo s černými houbami (mírně pikantní) s rýží. Jednou, až si na Charlottky doporučení koupim rejžovar, tak dotáhnu všechny moje čínský věci k takový dokonalosti, že naberu do misky a půjdu dát ochutnat do Hong Kong Bistra i do Green Bamboo. Vážně to udělám.

Udělat ty houby není vůbec problém. Vlastně to je jedna z nejlehčích záležitostí, co se vaření týče. Naberete jich hrst a ponoříte na 3 hodiny do studený vody. Ony vám nabydou mnohem větších rozměrů, takže se trošku leknete, že jich máte moc, ale potom okrájíte ty středy hub a zjistíte, že jich máte akorát. Pak musíte bejt já, abyste stvořili nejvíc nejlepší sladkokyselou omáčku ze solamylu a octa (protože doma nemáte víno že), cukru, soli, sójový omáčky a sambal oelek. Sama ze sebe jsem byla překvapená a budu machrovat teďka hrozně, že byste nepoznali, že to není z čínskýho bistra, tak.

Kdo přijede první na Sněžku, tak ho pohostím tímto jídlem a kdo nemá rád houby, tak je může vybrat a naházet mi je do talíře XDDDDDDDD. I když tyhle houby nemají s normálníma houbama a ani se žampionama vůbec nic společnýho.

V týdnu si to udělám znova a než se pustím do zkrácenýho příběhu o mým pátku, chtěla bych vám říct, že za poslední dobu není lepší blog než slečny Skalainové. Jak jsem dřív chodila na nějakých prvních 5 blogů, co čtu, tak ty se posunuly úplně někam pryč a první chodím vždycky k ní. Možná, že se tam kam chci podívám i dřív, než jsem myslela, když to vyjde. Ale radši tomu věřit nebudu, protože pak nevychází nic, viď.

No a v pátek jsem se prostě omylem hrozně opila, fakt jsem takhle hodně ani snad nechtěla, od 12ti si nepamatuju skoro nic a nejhorší je, že mám vždycky aspoň TROŠKU záblesk něčeho, že něco proběhlo, ale že jsem seděla s Andy PŮL HODINY (!!!) na záchodě a hrozně jsem celou dobu brečela, tak to si fakt nepamatuju a doufám, že jsem si otřela pořádně ty oči XDDDDDDDDDDD. Za všechno může mistr Siki, kterýmu někdo objednal vodku a on, že tohle nevypije nebo se poblije a zvolal Čestro pocem, ty to piješ ne a já jsem to teda musela vypít. A pak už jenom meninblek až do rána. Celý to bylo strašně vyhrocený a něco se tak vůbec nemyslelo i když to tak vypadalo prostě, fakt né jako. Už se všechno vysvětlilo včera na kofole, ale když jsem odpoledne zapla počítač a objevila se tam zpráva: Pěkně si mě nasrala, tak doufám, že si to všechno pamatuješ, tak jsem nevěděla vůbec nic, co jsem komu udělala a divila jsem se, proč se semnou Andreja celej den nebaví XDDDDD.

Ten večer jsem se omylem dostala nějak ve 4 ráno do Nároďáku (Nároďák je svině :) ), asi mě tam někdo zatáh a pak mi bylo už blbě, když jsem na ty piva pila víno, chtěla jsem domu, ale vlak jel za 5 minut a já jsem měla fakt vysoký podpatky a on to kousek na vlak je, takže jsem jako běžela na nich v šest ráno, málem jsem se minula s Mom, která tím vlakem zas naopak přijíždí do práce, tak jsem byla docela ráda, že jsme se nepotkaly XDDDDDDDDDDDDD. Za prvý bych si to nepamatovala a za druhý by mě seřvala, že jsem prase. Ten vlak skoro odjížděl, stihla jsem to, stihli jsme to, jeden kamarád byl tak ochotný, že semnou jel z párty tak brzo domů XDDDD Něco jsem vysvětlovala průvodčímu, ten se hrozně tlemil, ale víc nějak nevím. Jsem ráda, že byla o půl sedmý ještě tma a že mě nikdo neviděl, jak nemůžu skoro jít. Yes. Kdyby to někoho zajímalo, od pátka už nepiju XDDDDDD.

You Might Also Like

14 komentářů

  • Reply ifčíča 20/02/2011 at 14:13

    jo tyhle houby jsou jediný houby co jím :D

  • Reply mary 20/02/2011 at 18:04

    ja to nemám rada, lebo je to slizké a čierne….. Ach, kde sú tie časy, keď som bola mladá a každý druhý deň som si hovorila, že už nepijem XDDD

  • Reply johanka 20/02/2011 at 18:55

    tak ja jdu teda na veceri do ciny, ty fotky jsou tak motivujici, ze nechcu ted nic jineho. a btw nefunguje recept na kung pao cislo jedna, nebo aspon mi ne. (a kdyz uz jsme u toho, tak bych byla nejvic vdecna za recept na tohle jidlo s houbama. fakt ze jo. kolik tak stoji btw?)

  • Reply Natalia Peréz 20/02/2011 at 19:02

    • ifčíča, nejsou to typický houby no :)

    • mary, já to miluju, protože to je slizký a černý XDDDD no tak ještě, že nemáme stejnej věk XDDDDDD

    • viď :) recept dodám, já jsem to nějak udělala ani nevím jak, takže až to budu dělat znova, tak ho udělám. na to kungpao se podívám. ty houby? sušený stály asi jen 35 kč pytlík a použila jsem ani ne čtvrtku ho. u nás se jmenují JIDÁŠOVO UCHO :)

  • Reply marilyn 20/02/2011 at 19:57

    to jídlo musim zkusit, chci taky recept! nikdy jsem ty houby nejedla, protože si vždycky dávam kuře ve sladkokyselý omáčce jenom XDDDDDDD

  • Reply Adelka 21/02/2011 at 00:16

    jezis ja uplne miluju tyhle houby! davam je snad do kazdyho cinskyho jidla, bez nich a bez arasidu to proste neni ono XDD

  • Reply Jane 21/02/2011 at 09:45

    uz zase nepijes? :DD
    jinak to jidlo vypada skvele, ja houby miluju a stejne tak cinsky jidlo. <3
    a skalain rulez, to jejasny! ty ses ted ale taky nejak rozepsala. :)

  • Reply Natalia Peréz 21/02/2011 at 10:25

    • Marilyn, jojo udělám :)

    • Adelka, to je dobre, jsou vyborny, jak krupou :) nechces dat naky svoje čínarecepty? :)

    • Jane, uz zas né XD jo, maj to prostě nejlepší :)

  • Reply skalainova 21/02/2011 at 16:29

    haha a ja proc se mi zvysila navstevnost vid xDD

    Jinak se s Lucii chystame konecne na nejaky tvuj recept, tak pak podam raport…

  • Reply Natalia Peréz 21/02/2011 at 19:47

    • Skalain XDDDDDDDDDDDD ok :)

  • Reply Adelka 22/02/2011 at 18:03

    Hele ony to nejsou ani tak cinarecepty, ja vetsinou experimentuju. co mam a hodi se to, to tam proste dam a vzdycky je to dobry. jen je potreba mit hodne sojovky a solamyl, at je dobra stava.
    jinak nejcasteji delam:
    kure na nudlicky, oprazeny arasidy, bambus, cerny houby, pak to zaleju stavou ze sojovky, solamylu, vody a pulky masoxu, necham povarit, at to zhoustne a pak tam pridam strasne moc porku nakrajenyho na sikmy kolecka a jen necham prohrat, at porek jeste trochu krupe. ale je to nejlepsi, at uz s rejzi ci s nudlema ;)

    kazdopadne se moc tesim na recept k tomuhle cina-jidlu, vypada uzasne! <3

  • Reply pól 23/02/2011 at 11:59

    Čestro ;DDDDD odteď ti jináč neřeknu

  • Reply Barb 23/02/2011 at 18:43

    Jedem první na Sněžku, ať už s Pólem <3 nebo bez XDDDD To jídlo musim MÍT!

    Btw, pokazdy, kdyz jedu smer Lbc nebo zpet a nebo MB a zpet.. chci, aby obcas bus zahnul smer Krkonose ;)))) :-*

  • Reply katie 27/02/2011 at 19:55

    :D omylem opila, to se mi stava furt!

    to jiidlo vypada strasne bajecne a uzasne,mnam!

  • Leave a Reply