Recenze

Aktuální kosmetika v mojí krabičce v koupelně

17/02/2011

Protože mi nedávno přišel e-mail od úplně cizí slečny, které já naopak cizí nejsem s prosbou o menší recenzi mnou používané kosmetiky, protože prý v tomto směru věří jenom mně a nikomu jinýmu, tak jsem se dneska rozhodla to zplodit. Jsem napsala splodit, kdybyste se mi chtěli zasmát. A taky hlavně mám čas proto, že dneska si doma hraju na Vietnam a čekám až se mi rozmočej čínský černý houby a pak všechny sežeru. Už jenom hodinu.

Budete jaksi muset omluvit moje pěkný bílý ručičkový chlupiska, protože makro je mělo velmi rádo a já odmítám je někdy holit. Takže tento příspěvek vlastně obsahuje velmi intimní věci, nechte si to pro sebe!

Takže, tohle je ona. Krabička z AVONU za 49 CZK, kde až od včera schovávám všechny, jak by můj přítel řekl, zbytečný píčoviny, jak bych řekla já, moje velmi oblíbené milé kosmetické věci. Jakto, že až od včera? No protože do včerejška jsem to měla v malé růžové krabičce z IKEI, jenže jak přišel ten E.L.F. tak jsem jaksi nedovřela krabičku a sháněla jsem novou, takhle byla k dispozici.

Začneme tužkama odshora. Tužky na obočí a oči jsou pro mě nejdůležitější, protože mám hrozně světlý obočí a já bych tak ráda měla takovýto hustý tmavý. Každej chce, co zrovna nemá, tak si musím pomáhat tužkou <333.

Maybelline hnědá tužka na obočí – tak tu téměř nepoužívám, protože je moc tmavá, ale někdy po ní omylem sáhnu.

Gabriella Salvete číslo 3 – je tužka na obočí, kterou používám léta létoucí, bohužel jsem si omylem koupila teďka jedničku, ale jsou si barevně dost podobný, takže pohoda. Je to moje asi pátá nebo šestá, vydrží mi určitě tak přes půl roku, pokud si ji nezlomím a neořezávám často.

Miss Sporty černá tužka na oči číslo 001 – je taky věc, kterou si kupuju opakovaně. Stojí asi 60 korun a mám ji ráda proto, že se dá rozmazat pěkně a drží jak šlak. Měla jsem třeba tužku od Lancome, Estée Lauder a jiné, ale už jinou nechci ani zkoušet. Chci pořád tuhle levnou MISS SPORTY.

Essence stříbrná – skoro ji nepoužívám. Jednou za čas si dám nad černou linku ještě stříbrnou linku, je to obrovský retro, ale musím na to mít náladu. Dá se s tím opticky zvětšit oko, pokud si ji dáte do dolních koutků.

E.L.F. Waterproof eyeliner pen ASH – je moje úplně nová fixa na vytvoření linek. Je šedohnědá a bude se s ní kouzlit přirozenější vzhled oček. Zkoušela jsem ji dneska ráno a taky vím, že chci víc barev těhlech tužek od zmíněné značky. A hlavně drží jak hovado :)

Tady jsou všechny zleva postupně na ruce. Ta černá je fakt hodně černá, ale nějak jsem asi nechtěla přitlačit.

Teďka věc, kterou používám prakticky denně s tužkou na obočí. Mám ráda prostě černý linky fakt moc, přijde mi to ke mně už přirozený a mám nervy, když je nemám. Musím mít aspoň uzoučký, neprotažený, ale musím <3.

Rimmel Eyeliner – jsou tak napíču linky díky tomu ještěvícnapíču štětečku, že to byly naprosto vyhozený peníze. Jsou ale pěkně černý, to jo, ale taky pomaleji schnou.

Lancome ART LINER – byly nejúžasnějšíma linkama tekutýma na světě, taky super černé, nemazaly se a ten štěteček je nejvíc nejlepší na celym světě. Bohužel mi už došly, ale já jsem vymyslela, že si ho budu namáčet do těch RIMMEL, abych je spotřebovala a protože nebudu to vyhazovat, když to má tak bezva štěteček. Takže už asi 4 měsíce jedu ty Rimmel tím Lancomem a je to paráda. Ono taky kupovat si Lancome za 600,- Kč je nic moc, takže podle mě stačí, když si je koupíte jednou, získáte ten štěteček a potom si můžete koupit levnější a namáčet jak já :)

Tyhle oboje jsou takové ty pravé retro linky s pevným ostrým krajem.

E.L.F. Cream Eyeliner – mám taky teprve 2 dny a zkoušela jsem taky až dneska ráno a je to úplně něco jinýho. Lze s tím vytvořit při trošce snahy taky ostré kraje, ale dělá se stím podle mě maličko hůř, hlavně pro začátečníky linek. Já jsem tím přišla na to, že to není, když naberete míň úplně černý a dá se to různě mazat a různě si hrát se štětečkem… pro mě ideální a boží, znáte mě, já mám někdy naschvál jakoby rozmazaný make-up a s tímhle ho vytvořím během pár sekund, když budu chtít. Každopádně chci taky další barvy, je to boží.

Tady ukázka na ruce, chce to si s tím trošku hrát :)

Tady máte smazané všechny tužky né úplnou silou Ultrablandem z LUSHE a můžete sami pozorovat, jak E.L.F. kosmetika vydržela nápor odličovacích složek :) Spodní fixa ASH je voděodolná.

Takhle vypadá E.L.F. Creme Eyeliner otevřený a 2x použitý. Jediná nevýhoda asi je, že potom musíte otřít štěteček, abyste si nic neumazali, protože je zvlášť a nedá se jako tekuté linky nikam zasunout. Osobně mně to vůbec nevadí. Možná potom, až budu mít více barev, se to bude ale trošku motat :)

Korektory nějak zvlášť nepoužívám. Většinou jej používám na pusu pod rtěnku, protože potom rtěnka o hodně líp drží. Stihla jsem si už omatlat novej E.L.F. a to vzadu u okna prosimvás není špína, ale nějaký žlutý lepidlo nebo silikon nebo co.

Garnier Roll On – je super pod oči a je na to vlastně i určen. pokud máte občas ráno kruhy pod očima z nevyspání, tak si dáte trošku pod oči a zářivý pohled je na světě.

E.L.F. All Over Cover Stick Rosy Beige – mám víceméně na tu pusu pod rtěnku.

Tvářenky jsou důležitá součást líčení, protože dokáží neuvěřitelně opticky zúžit obličej nebo dodat zdravý vzhled nebo všechno, co chcete. Dokonce se tím dámenšit opticky zepředu nos, rozšiřovat, i zmenšovat čelo, ale to nějak nepraktikuju a ani jsem to nezkoušela :) Přirostly mi k srdci hlavně Miss Sporty tvářenky, kvůli ceně a velikosti balení.

Miss Sporty růžová – používám hodně zřídka, ač to na fotce nevypadá, protože tu druhou mám novou :)

Miss Sporty hnědá Cinnamon – je moje často používaná tvářenka a mám ji ráda.

Stíny na oči. Ještě do včera jsem byla vlastníkem posledního zbytku černých očních stínů také Miss Sporty, ale když mi přišly nové, tak jsem ten rozdrcený zbytek vyhodila nějak. Převážně jsem vždycky používala brutálně černý stíny rozmazaný všude okolo a vůbec jsem se za to nějak nestyděla. Můj čtvrtý ročník na střední škole byl celý vlastně v duchu černých očí. Potom jsem to dlouho neudělala, naposled až na ten ples s Vendy, protože nevím, asi jsem se chtěla dostat zpátky do školních časů :)

E.L.F. oční stíny DRAMA – Mám taky 2 dny a zkoušela jsem zatím jen před chvílí na ruce. Nevěřili byste, jak se dá udělat z černých a bílých stínů udělat úžasný makeup. Nejhezčí věc, co jde. Do vnitřku bílé a čím víc ven, tím více černé. Většinou tvořím na plesy a větší akce, protože to pár minut zabere.

Essence béžové – moc nepoužívám, spíše na denní nošení k linkám jen tak malinko :)

Gabriella Salvete – hnědé stíny, mám je příšerně dlouho, proto jsou ve stavu, ve kterým jsou. Procestovaly semnou mnoho kilometrů a zažily nevšední zážitky, dají se použít i na obočí, na tužku, trošku, vypadá to pěkně. Jeden čas jsem je nosila jako stíny úplně nonstop, jsou super. Dá se z nich vytvořit světlý odstín i hodně tmavý.

E.L.F. DRAMA stíny na ruce, všechny odstíny. Stříbrné se budou hodit na nějakou diskopárty viď. Jak to vždycky psali v BRAVOGIRL. Jsem hrozně ráda, že ty černé neobsahují třpytky. Díky mnoho!

Makeupy používám hlavně v zimě, protože mám šíleně citlivou pleť a kdyby na mě fouknul vítr nebo spadla vločka, tak jsem červená a flekatá. Takže to je taková ochrana. Taky vždycky, když jdu někam pařit, abych byla krásná. V létě na sebe dávám jenom trochu pudru, abych se neleskla.

Rimmel Match Perfection 200 SOFT BEIGE – je na mě hrozně tmavý, takže ho skoro nepoužívám nebo ho míchám s tím druhým světlým. Dám více světlého, kapku tmavého a většinou se trefím do barvy pleti docela.

Rimmel STAY MATTE – používám teď docela často s tou kapkou toho druhého. Pudr používám také RIMMEL STAY MATTE, nějaký světlejší odstín. Chtěla jsem ještě využít DM akci na tyhle dva produkty, ale asi už nestihnu :(

Tady jsou makeupy na ruce. Jak vidíte, píšou SOFT BEIGE, ale přijde mi teda šíleně tmavej. A mimochodem, nejlepší makeup na světě je BOURJOIS, kterej je zrovna k nesehnání. Ten typ, co jsem měla. Nevím jak se jmenoval, poznala bych podle obalu.

No, tak snad jsem udělala radost nejen jednomu člověku, dotazy a připomínky můžete psát do komentářů a jednou vám udělám asi i vlasy, ale příště bych zas ráda potěšila lidi, co rádi vaří a chtějí vařit nebo chtějí začít vařit, protože recepty jsou napsané a nafocené tak moc detailně, že víc už to nejde. Kdyby přesto chtěl někdo něco více do detailu, napište mi.

Mně se nafoukly čínský houby a tak si jdu udělat nějaký jídlo, na který mi tady zas budou říkat, že to je nějakej čínskej hnus XDDDDDDDDDD

You Might Also Like

18 komentářů

  • Reply Nika 17/02/2011 at 14:04

    Všichni ale nemaj/nechtěj Chrome! :)

  • Reply Barb 17/02/2011 at 14:09

    Jo! To je presne ono <3
    Ja si to ctu od tebe taky nejraci.. tyhle recenze a komentare ke kosmetice a tak.. a ty ukazky na ruce jsou bozi!

    Moc se mi libi ta treti linka, takze na Snezce! ;)

    Budu rada, kdyz budes cas od casu pokracovat! Je to fakt žůžo!

  • Reply Jane 17/02/2011 at 14:09

    Reklama na E.L.F. :DDD

  • Reply Natalia Peréz 17/02/2011 at 14:22

    • Nika, omlouvám se, brzo se to bude kámošit s jinýma prohlížečema, fakt :)

    • Bárbinka, jó dík teda<3 na ruce to je lepší, měla jsem i ty rtěnky udělat na ruku, tak aspoň mám co na příště :) Linku ti vytvořím XDDD Kosmetiku nějak moc neobmněňuju, tak to bude těžký, jedině takhle ty nový věci sem tam :)

    • Jane, trošku, ale je to FAKT SUPER kosmetika, za 2 měsíce budeme objednávat prý znovu XDDD

  • Reply pól 17/02/2011 at 16:58

    co se zase spatne zobrazuje? ted koukam na banner, ze je nejakej v riti, schovanej za tim pruhlednym pozadim, co.. to musime nejak vymyslet jeste

  • Reply R. 18/02/2011 at 10:00

    super článek, už se těšim na recepty a na vlasy :)

  • Reply Natalia Peréz 18/02/2011 at 12:12

    • pólíku já se do toho bojím už jakkoli zasahovat, aby nás kerča nezabila, čekám na ní na ICQ, jestli by neomrkla kód, ale ona zas zmizela! ale zkus vymyslet něco, třeba tě pochválí XDDDDD

    • R., díky moc, snad někomu pomůže :)

  • Reply sumiko 18/02/2011 at 14:41

    Já chci článek o vlasech! I o receptech klidně, já sice nevařím, ale ukládám si je (třeba někdy začnu :D), protože se mi líbí :)

  • Reply Natalia Peréz 18/02/2011 at 14:55

    • sumiko, takhle článek o receptech jo? jako pro začátečníky úplnej třeba jak se co vaří nebo tak? XDDDD by mě bavilo psát XDDDDD. hele ale t ale koukej začít, to je nejlepší činnost, co můžeš doma dělat a ještě uděláš radost někomu :)

  • Reply mary 18/02/2011 at 16:54

    JO! skoro si vo mne prebudila túžbu zase sa namalovať XDDDD

  • Reply zůza 18/02/2011 at 17:28

    jsem si sem přišla jenom opsat recept a strávila jsem tu půl hodiny skoro.

    mě baví čít tyhle recenze od tebe, i přes to, že moje věškerá kosmetika se skládá z řasenky a hypoalergickýho krému.

  • Reply Tina 18/02/2011 at 20:36

    Ke kosmetice: a co nějakej návod, jak si jednoduše namalovat kouřový stíny a nevypadat jako s monoklem? :D Těším se na téma o vlasech.

    K receptům: už jsem dělala Hot Strips a bylo to vynikající, chystám se na toho lososáka konečně!!! Neumíš uvařit rejži tak dobře jako vjetnamčíci??? Na to bych uvítala návod! ;))

  • Reply Natalia Peréz 19/02/2011 at 17:14

    • Mary, šup :)

    • Zůza, kterej, přiznej se :) To je pěkný, zvláštní, že tě to baví, když se třeba nemaluješ moc :)

    • Tina, no to můžu speciálně nějak natočit nebo nafotit. Nejlepší je s tím bílým a pak ject do černa, to je pěkné. :)
    Oh, díky :) No základ je si jít koupit někde u nich JEJICH rýži, pak není problém v ničem asi, Charlottka třeba doporučuje i rýžovar, že je rýže úplně jiná, lepší. Taky ho chci.

  • Reply marilyn 19/02/2011 at 17:57

    taky miluju tyhle recenze od tebe <3 ty krémový linky e.l.f. mám taky, ale hnědý…teď trochu lituju, že jsem si nevzala černý, protože ty hnědý nejsou moc tmavý…no prostě hnědý jsou no…XD a chci všechno – vlasy, kosmetiku, recepty!

  • Reply katie 25/02/2011 at 08:32

    juuuuuuuu!!!

    p.s. co to sakra je ta znacka elf, kde se tak najednou vsude vzala a kde se to prodava? :D chci!

  • Reply Hana 09/03/2022 at 14:02

    Na začátek – máš hodně specifický styl psaní o kosmetice, ne že by mi to ale vadilo, některé části se moc povedly :) Nechceš udělat někdy i článek o tom, jakou kosmetiku používáš třeba v péči o nohy? Případně co si třeba myslíš o tomto….. opravdu se to povedlo, i když moc produktů jsem jaksi neviděla, i přesto, že značky znám a považuji je i obecně za docela známé :) A taky doufám, že to s houbami skončilo dobře :)

  • Reply Ema 17/03/2022 at 16:43

    Zrovna u tebe jsem nečekala, že se budeš nějak vyžívat v líčení, tipla bych, že půjdeš spíš třeba tady a konec s úpravami na nějakou dobu, takže jsem upřímně docela dost překvapená :) Obecně k produktům bych se úplně nechtěla vyjadřovat, protože jsem se s nimi osobně nesetkala, tak nevím, co bych tady psala za „zkušenosti“, ale ta krabička od Avonu se mi na kosmetiku vážně zamlouvá, úplně si ji dokážu představit i u sebe v koupelně:)

  • Reply Eliška 24/03/2022 at 17:05

    Krabička je nádherná, kosmetika už je několik let stará, proto bohužel většinu produktů nepoznávám. Zajímalo by, mě co by přítel říkal na toto, když není ani příznivcem dneska tak přirozené věci jako je make up :) Opět se ale jedná o hezky napsaný článek, stačí si jen zvyknout na tvůj, od jiných blogerek odlišný styl vyjadřování a hned si jej člověk vychutná :)

  • Leave a Reply