Life & Stories, United Kingdom Life

Vysazení antikoncepce po 11ti letech

24/07/2013

Dneska nečtou muži tento blog. Zákaz.

Well, protože jsem poslední měsíce všude okolo slyšela samou chválu na vysazení antikoncepce, jak se všichni cítí úžasně, přirozeně, jak shodili (asi bych to měla psát s y na konci…) nějaký kila a tak, tak jsem se po dlouhým přemlouvání rozhodla, že ji taky vysadím, protože ani nevidím důvod, proč ji brát. Nikoho stálýho nechci a na ty divoký noci, kde ani nevíš, kdo se jak jmenuje mám kondomy. Už nemám vlastně mě tak napadá po víkendu, seven hells, musím přestat chlastat. No to je jedno, prostě jsem se před měsícem rozhodla, že ji nebudu brát.

Skoro všechny taky říkaly, že ale nedostaly menstruaci i třeba půl roku a dýl, než se tělo vzpamatovalo.

Nejen, že já jsem nezhubla, ale neuvěřitelně jsem přibrala a dneska mám 65.5 kg (což je zase o 10kg víc, než jsem si předloni vyběhala!) ale celej měsíc jsem se cejtila fakt jak hovno. Prostě permanentně špatně, divně, nepřirozeně.

Dneska jsem to dostala, po 28 – 29 dnech přesně (což je úžasný si myslím, po 11ti letech moje první přirozená menstruace), ale umírám. Hodinu a čtvrt jsem musela jen ležet a chtělo se mi blít, mám teplotu, potím se, klepu se, žeru furt všechno a vidím 2x řekla bych. Nevydržela jsem to a volala jsem do ČR gynekologovi.

Ten mi řekl, že některé ženy, vůbec ty, co berou HA 11 let prostě takový blbý abstinenční příznaky po HA a prostě některýmu tělu ty hormony vyhovují docela, že se pak cítí líp. Mýmu určitě ano. Fakt mi s HA bylo dobře, skvěle, přirozeně, nejlíp. Tenkrát jsem to musela začít brát kvůli fakt silný a špatný menstruaci docela dost mladá.

No, tak mi řekl, že nejlepší by asi bylo, kdybych pokračovala v braní HA, dneska, když jsem to dostala (LUCKY ME!!!!) tak první prášek žejo a abych to pak vysadila spíš, až budu dlouhodobě v ČR, že s tím budu muset chodit asi na gynekologii a jít na to nějak opatrněji.

Fakt super, že přes léto musím vypadat zase jak největší prase vyprasený a jsem prase vyprasený. Díky, fakt díky ty vole. Z toho vyplývá, že pokud vám je s HA dobře, nemáte problémy a žijete si fajn, tak to možná radši ani nevysazujte, fakt.

Díky za pozornost, jdu chcípat dál a večer si vezmu zase prášek.

Jak se máme a co děláme – TADY :)

Klidně se dole podělte o vaše zkušenosti, fakt.

You Might Also Like

17 komentářů

  • Reply Quanti 24/07/2013 at 17:27

    Asi základ je, jak se člověk cejtí při tom braní, pokud dobře a nechce mimino a nemá nějakou Leidenskou mutaci, tak proč vysazovat. Já jsem odpůrce HA, necejtila jsem se s ní vůbec dobře a co jsem vysadila, jsem v pohodě, ale každej to má jinak.

  • Reply Cranberry 24/07/2013 at 18:09

    Já mám s HA jediný problém – nemůžu hnout s váhou, běhání, zdravá strava, prostě nic. Pravda, zase nějak divoce nepřibírám. Držím hlavně palce, ať se z toho vyhrabeš. A hele, občas se ozvi, i když tě to nebaví, nás totiž jo :).

  • Reply Petunie 24/07/2013 at 19:41

    Ahoj Nat, jsem anonym, kterej tě čte už nějakej ten pátek… líbí se mi tvůj blog a určitě prosím pokračuj v psaní, máme tě rádi :) Se spoustou věcí se s tebou shoduju, hlavně co se jídla a váhy týče. Nesnáším svoje tělo po tom, co vlivem antikoncepce a stresu („rodinné problémy“)přibralo přesně 20kg za 6 měsíců. Je to neuvěřitelné, protože to nepřiberou často ani matky při těhotenství a já jsem navíc neprošla změnou životního stylu… prostě jsem normálně žila… aktivní sport, šest brigád při dokončování vysoké školy a ještě instruktoring spinningu ve fitku mi vysněnou (původní!!) postavu nepřineslo a přidaly se deprese… poté, co mi byla zjištěna extrémní přítomnost jakéhosi hormonu v krvi a honili mě doktoři i po onkologii, jsem vysadila antikoncepci (po asi osmi letech a třech různých HA). Nezhubla jsem (je to už dva roky), držím si pořád stejnou váhu ať dělám co dělám, těch 20kg asi nikdy nesundám… Ale cítím se líp… i když paradoxně to znamená umírat pár dní v měsíci a mít PMS že se divím že se mnou někdo vydrží… ale tak to asi má být a cítím se tak víc přirozeně… na HA mě štve spousta věcí, je to fakt hnusná chemie a před početím se dá chránit jinak… navíc doktoři to SCHVÁLNĚ předepisujou dál a budou to tvrdit co chceš slyšet, jen aby jsi dál lupala prášky a zaplatila jim tak dovolenou za danej počet prodaných ks. Bohužel. Na závěr tohoto písmenkovýho průjmu bych ráda popřála všem holkám a ženám, který se necítej ve svým těle dobře, aby se pokusily mít se rády a byly spokojený… a přeju si to i pro sebe, aby se mi to konečně splnilo sakriš :D Měj se pěkně Nat a držím pěsti ať jsi happy a žiješ si podle svých představ!! :-*

  • Reply flitterrain 24/07/2013 at 20:04

    já teda asi nebudu nejvhodnější člověk na jakýkoliv rady ohledně tohohle, protože jsem HA nikdy nebrala, ale zase znám hrozně bolestivou menstruaci, je mi vždycky přesně jak říkáš; mám teplotu, radši bych umřela a tohle všechno úžasný. fungoval mi algifen, ale ten jsem měla jenom od mámy která ho dostávala na klouby, potom docela saridon, ale nějak se mi nechtělo se nacpávat práškama (a protože bez nich první 2-3 dny vůbec nepřežiju, tak to fakt něco chtělo), takže jsem trochu zapátrala jinde a našla jsem že by na to měl pomáhat čaj z kontryhele. nejvíc jsem tomu vůbec nevěřila, jakože fakt vůbec – jak by nějaká kytka mohla udělat víc než krásná bílá pilulka co na mě volá „spolkni mě a udělá se ti dobře“? – ale začala jsem ho pít dvakrát denně a od tý doby je mi až neuvěřitelně dobře; srovnal se mi cyklus a všechno, ani tolik nežeru jako obvykle :DDD a tak, takže i když je tenhle komentář trochu mimo téma, doufám, že ti to třeba trošku pomůže.
    měj se krásně a držím se vším palce <3333

  • Reply Nat 24/07/2013 at 20:36

    • Quanti, jono a úplně obráceně prostě :(

    • Cranberry, já jsem na HA mohla, fakt. v pohodě jsem si makáním shodila těch 10kg, neomezovalo mě to. Teďka za měsíc jsem přibrala tak, jak nikdy. awww díky, ale ozývám se poslední dobou pořád, jen nějak mě nebaví psát. Vždycky jsem se těšila, že napíšu blog a teďka se vůbec netěším :(

    • Petunie, tohle je hrozně smutný, fakt nejvíc, neznám nic smutnějšího, než když mě někdo zná tak nějak a já jsem o něm nikdy neslyšela :))) ježiš, seš chudák, já vím všechno jaký tohle je no :((( taky máš koukám hodně za sebou, nevím, kolik je ti let, ale nepředpokládám, že třeba víc, než 40 (?) takže to je hrozný, že takhle hodně mladí lidé máme takovýhle potíže. Já si myslím, že už nikdy nebudu mít postavu, jakou bych chtěla, nejradši bych to vzdala už všechno, vzala si tlustýho manžela co by na mě byl hodný, měla děti a jedli bysme a srali bysme už na všechno XDDDD Taky přeju, aby se třeba našlo něco, co by s tím hlo! Klidně zas napiš, pokud by byla nějaká změna nebo pokud bys o tom chtěla jen tak napsat! :)

    • flitterrain, ano, dneska se to zas potvrdilo. zas jak na nějaký zabíjačce prasete, teplota, umírám, chci blinkat<333 zejtra mám jít na celej den do londýnský ZOO s tímhle :( věřím bylinkám a věřím tomuhle hodně fakt. jen vždycky nevím která je na co a nechce se mi to jít sbírat XDDDD, jsem nejhorší. to je BOŽÍ, že to pomáhá, že sis našla to svoje. třeba, až to budu pak vysazovat v ČR, tak to budu hodně potřebovat!<333 Taky držím a díky!

  • Reply miriabel 25/07/2013 at 08:06

    Me uplne hrozne bolelo, kdyz jsem mela mesicky, ty prvni dva dny jsem jenom byla doma, kroutila se a litala na zachod :D zkusila jsem vsechno – bylinky, homeopatika, prasky proti bolesti… A nakonec si nechala predepsat HA. Ty bolesti skoro prestaly, bylo to uplne osvobozujici… Jenze jsem zacala mit hrozne spatne nalady, lezlo mi na nervy uplne vsechno i ja sama sobe, porad jsem se vztekala a tak, coz bylo hodne nezvykle… A tak jsem po dvou mesicich skoncila… Nalady po par tydnech zmizely, mesicky jsou horor porad a ja nejak nevim, co s tim :))) pokud piju hodne kontryhele, je to o neco lepsi, ale dobre urco ne…

    Rozhodne nejsem proti HA, myslim, ze jsou holky, co jim fakt pomaha… A mne taky, jen mi nejak nesedla :(

  • Reply Evča 25/07/2013 at 11:45

    Ahoj Nat. Ani nevím, kde jsem na tebe před 3 rukama narazila, ale jsem vděčná, že jsem na tebe vůbec narazila. Čtu tě ráda a na tvůj blog chodím i několikrát denně.. :D Co kdyby ses náhodou rozhodla přidat nějakej článek a já o něj „přišla“.. :D Jsem moc ráda, že píšeš a i když nemám Crohna, tak s tebou soucítím a poslední dobou se mi stávalo něco podobnýho, jen mi přišli na alergii na kravský mlíko. S tou antikoncepcí, je mi 17 a beru ji od svých 15, hlavně kvůli menstruačním bolestem. Pak do toho přišel i partner, ale díky antikoncepci si přijdu strašně fajn, určitě líp jak před tím. Takže stejně jako ty.. :) Je to všechno trošku mimo, ale chtěla jsem abys věděla, že je tady takových víc. Určitě piš blog dál, protože je fakt upřímnej a ze života a je nás víc, co se s tebou stotožňují. Měj se hezky a užívej si UK :)

  • Reply Petunie 25/07/2013 at 12:28

    Je mi 27 čerstvě, nestraš se čtyřicítkou :D

  • Reply Jane 25/07/2013 at 12:53

    Každá to má nějak, každá by se měla rozhodnout podle sebe – já tohle generalizování nemám ráda. Takže – znáš svoje tělo, víš co a jak, tak mu naslouchej. A jestli je to s HA nebo bez ní, to je přece jedno. Tyhle „módní vlny“ mě vždycky štvou! Myslím na tebe! <3

  • Reply Pavla 25/07/2013 at 14:42

    Jak jsem psala, 15 kilo po vysazení, pecka :D asi za 4 měsíce, tělo se začlo chovat jako těhotný, věčně nafouklá, chutě k jídlu, mentruační bolesti, bolesti hlavy, akné. Sice jsem měla lepší náladu, ale celkový pocit ze sebe – nic moc :( Tak jsem jí začla znovu brát a už mám zpět za 3/4 roku 51 kg :)

  • Reply MarTINA 25/07/2013 at 17:44

    Já neberu už 3/4 roku. Důvodem bylo, že jsem tak nějak měla pocit, že po 7 letech by to chtělo změnu a taky jsem si trochu myslela, že jsem po HA nabrala a že by to mohlo jít dolů. Omyl. Vážím pořád stejně. Jediná změna je v tom že utrácíme za kondomy (čož je jeden dobrej příběh – nakoupení kondomů na slevomatu) a že první den to je docela masakr. Ale jen pár hodin, tak to celkem neřeším.

  • Reply elis 26/07/2013 at 13:38

    Já podle fotky na mobilu nejdriv myslela, ze to jsou muffiny :D
    ale ted vazne… Vis, ze vubec nesouhlasim s HA ani s tim, ze nekomu prospiva. Maxinalne tak zdravotnickymu byznysu, jak nekdo psal vyse. Nediv se, ze po 11 letech mas abstinencni priznaky. To bys mela po vysazeni cehokoliv, co beres 11 let kazdej den. Je to dobra ukazka toho, jaky je HA svinstvo a jak moc meni fungovani v tele. Tvy telo ted uz skoro neni schopny fungovat prirozene, to neni dobre. Nemyslim to zle, jen pisu svuj nazor, za kterej bych ale dala ruku do ohne. Ale samozrejme je vec kazdyho, co bude delat se svym telem, kazdy ma odpovednost sam za sebe.
    Na menses bolesti je kontryhel, rebricek, majoranka!, trezalka, dobromysl. To pisu pro vsechny jako tip, co muzete vyzkouset.
    Preju Ti, at je Ti lip! :)

  • Reply elis 26/07/2013 at 16:27

    Ty bylinky jak jsem psaka vyse zalit vrouci vodou a nechat 15min prikryte louhovat. Neni treba michat vsechny dohromady, staci treba 2-3, vyzkouset co komu vyhovuje. Majoranku delam vzdy samotnou, ani nevim proc… a stridam s tema ostatnima. A hodne tech bylinek na caj, nesetrit ;)

  • Reply Vendy 27/07/2013 at 07:27

    Natáličko já antikoncepci nebrala skoro 2 roky a cítila jsem se stejně dobře jako když ji beru takže to na mě nijak nepůsobí, ale co bylo jednoznačně jiné hubli mi asi 3x rychleji nohy než když beru antikoncepci to mi ty nohy nejdou prostě dolů :/ Tak těžko říct co je lepší no… Tak at ti je líp :*

  • Reply Nat 29/07/2013 at 17:03

    Všem fakt díky za info, tipy a tak! Nakonec jsem si fakt prášek vzala, jsem ani ne tejden zase zpět na HA a mám 2kg dole.

  • Reply elis 01/08/2013 at 09:03

    kdybys to nekdy prece chtela vysadit, tak ty hnusny stavy by mela spravit bylina kotvicnik. jsem Ti zjistila ;)

  • Reply Nat 05/08/2013 at 20:43

    díky, tak někdy to vysazovat budu 100% :)

  • Leave a Reply