Life & Stories, Trips & Geocaching

PHP ŠVÉDSKO 2013

25/03/2013

Tento příběh bude vyprávět o tom, jak jsme jely s Lůcou do PHP Švédska. Začalo to úplně nevinně. Lůca má Švédsku část svojí rodiny, sestru svojí mámy – tetu, která tam bydlí se svým indickým manželem a dvěma syny už milión let a mě nikdy ani nenapadlo vlastně si s ní o tom povídat nebo dokonce tam ject a ani si představit jaký to je mít indickýho strejdu a ještě ke všemu mi neřekla, že má úplně dva hot bratrance, věděla proč.

Někdy od léta jsme říkaly, že bysme mohly právě teda na výlet do Stockholmu za nima. Že je dlouho neviděla všechny a já že bych aspoň viděla zase něco, co jsem ještě neviděla. Nakonec to bylo rychlý.

„Jedeš se mnou do PHP Švédska?“
„Jo.“

A už se platily letenky, který nešly zaboha zaplatit online a byly poslední levný, takže všechno zachraňovala Cassida, který jsme za to nejdřív slíbily bájo pohled, ale pak nás nasrala, když tady byla (Cassida tady byla, jsem vám neříkala ani XDDDDD) a já jsem jí řekla, že jí pošlu pohled, kde bude jenom IKEA a to sem ještě ani nevěděla, že najdu pohled celej zelenej jen s ležícím losem XDDDDDDDDDDDD

Kromě toho, že jsem málem nejela, protože ještě v úterý jsem na tom byla tak šíleně, že mi byly doporučeny kapačky a byla jsem bez síly odvezena na UK pohotovost, kde mě poslali do prdele, jsem neměla ani příruční kufr ani nic. Nakonec jsem ve čtvrtek ráno dokonce i papala po 72 hodinách jídlo a Milan mi dovezl svůj kufr za česnečku se sýrem a opečenýma houstičkama, hovězí guláš a domácí perník s marmeládou a čokoládovou polevou, takže se mi to fakt zase vyplatilo jako prase zas.

Jely jsme naprosto na punk, 4 kalhotky, 4 ponožky, 1 tričko a jedny legíny. Měla jsem úplně prázdnej kufr, víc než 2/3 prostě byly prázdný. Jsme zkoušely, jak se dá přežít bez ničeho a dá se XDDDDDD Nastal den dé, kontrola vytištěných letenek, parkování a autobusu z Skavsty do centra Stockholmu.

Tož čekala nás spousta mil a pak kilometrů, volant vpravo, volant vlevo.

Na Stansted jsme dorazily úplně přesně včas, parkování od šesti, letělo to v sedm patnáct, kdybysme omylem nepotkaly ten autobus, co jel z long stay k terminálu asi 20 minut, tak bysme pravděpodobně nikam neletěly XDDDDD Dáváme minimum kosmetiky do sáčků, pípáme, jdeme k letadlu, všechno stíháme dobře. Letíme jak draci, ve Švédsku se s náma začnou bavit dva kluci, že jestli někam půjdeme večer na pivo. To víšžejo. Strašná zima, hrozná úplně. Já jarní kabát, nemáme prostě v UK zimní věci už. Autobus naštěstí přijel asi za 10 minut, takže nemrzneme dlouho, dáváme věci dolů a jedeme hrozně dlouho, asi hodinu a půl do centra, kde nás vyzvedává Lůcy teta s Jakubem, kterýmu mám zakázáno říkat Kubo, protože to v hindštině znamená něco nepěknýho, cestou jdou pozdravit Davida do hotelu, já se zdržuju v autě a nejdu ho poznat, že jako si ho poznám dýl jako někdy, protože se hrozně stydim a taky je jedna ráno a já umírám.

Cesta na Stansted, ukázka kufru a kufrů!

Lůca na tý druhý fotce XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ráno jsem donucená tetou sníst aspoň chleba bez lepku s výbornou švédskou šunou. Oblíkáme se a já s paní průvodkyní vyrážím na prohlídku toho nejdůležitějšího, co ve Stockholmu je, kromě Skansenu, cituji: „Jestli chceš vidět i Skansen tak jdi do piče ty vole je zima.

Kista zastávka metra :)

Nechtěla jsem se zrovna asi fotit…

Teta chtěla, abysme po tom chodily! XDDDDD

<333

Sice jsme byly úplně unavený hrozně, ale celej den jsme fakt poctivě chodily všude, co jsem měla asi tak vidět, takže spokojenost i když jsme byly úplně nasračku zmrzlý prostě. Venku sice asi jenom mínus šest, mínus osm, ale jak je všude voda, prostě voda, voda, voda, tak pocitově vám je hrozně, jak kdyby bylo třeba mínus dvacet. Jakmile jsme se vzdálily třeba zase do Kista, tak bylo líp.

Z Gamla Stan samozřejmě hnedka vzniknul „UPA“ GAMLA STAN, HEY SEXY LADY XDDDDDDD

V GINA TRICOT jsem našla úplně nejvíc nejlepší pevný kvalitní legíny ever a omylem jsem si koupila NYX paletku se stínama. Švédsko je drahý a nemá smysl moc si tam nic kupovat. Vůbec ne, když bydlím v UK. I prostě lak na vlasy, který stojí v UK 90 CZK tam stál 20o CZK, sušenka 60 CZK a takhle bych mohla pokračovat. Oběd v Mekáči bez WIFI a nejhnusnější burger na světě ever!!! Nějaký Chicago Chicken Shit, nikdy si to nedávejte. Jsme se málem poblily, ani jsme to nedojedly. A večer jsem byla násilně donucena jít do sprchy, kde hrála hudba a svítila světýlka a byl to masakr, to chci taky domů!

Odpoledne ještě nečekaný výlet na Drottningholm s Jakubem, svítilo sluníčko a bylo fajn!

V sobotu už procházíme jen zajímavé uličky poblíž centra, koukáme po obchodech, já táhnu Elilíně anglický chipsy celej den, načež ta trubka se někde zasekne a ze setkání po dlouhých letech není naprosto nic. Tak nakonec jdeme samy na skvělej oběd do týhle restaurace, kde měli hrozně levný jídla, včetně steaků! Takže jsme si zavdaly steak, brambory a skvělou omáčku a šly zase dál. Neplánovaně jsme se odpoledne dostaly do restaurace nejvyššího hotelu na Kista, takže jsme viděly kopec na lyžování, ze kterýho jsem chytla hroznej výtlem a prostě kus Švédska!

Koupily jsme si hruškovej tonic jak vidíte vlevo a doma jsme omylem úplně našly GIN. Takže jsme se asi za dvě hodiny objevily úplně na nějaký švédský párty v bytě, kde kdyby nebyla digestoř, tak všichni zemřou na smrt udušením.

Kamarády Davida jsme si musely samy pojmenovat na Klaksona, Sony Ericsona, Lilka a Můreho, protože ty švédský jména jsme si nepamatovaly XDDDD

Měla bych se hrozně stydět, ale z celý noci si pamatuju dobře asi jen tu digestoř, jak jím někde kebab a jak pak čumím doma na televizi XDDDDDDD Nečekala jsem takovou švédskou kvalitu žití vůbec a ráno jsme měly vstávat brzo, abysme si užily poslední den. V devět nás budí chudák teta, v devět jsme měly bejt všechny v bazéně druhýho nejdražšího hotelu v centru Stockolmu totiž. Jak se nám tohle povedlo, neptejte se, za všechno vděčíme Davidoj. V mínus dvou stupních skáčeme po krušný noci do horkýho bazénu na střeše hotelu<3

No, mohla jsem vypadat ještě hůř jako z toho, co jsem všechno zažila, věřte mi a omluvte tot foto, ale ukázat vám to musim. Jako největší třešnička na dortu byl luxusní brunch, kde jsem si třikrát nabrala maso, bacon a různý věci na talíř. Boží hovězí v boží omáčce, lepší bacon jsem ještě neměla a nakonec jsem se dozvěděla, že tam je miliontisíc kuchařů, protože mají třeba jen jednoho jedinýho speciálního, kterej dělá JENOM míchaný vajíčka. Masakr. Masakr.

Dobyteček po bazéně.

Měly jsme ještě chvíli čas, tak jako, že utratíme zbytek peněz nakupováním. Jdu takhle po ulici a najednou jen tak potkám Elilínu prostě XDDDDD Ta to asi 20 vteřin vůbec nechápe, že jako co se stalo. Bohužel nemáme nikdo už čas. Nakonec nestíháme autobus ve 14:30 na Skavstu a čekáme na autobus, co jede v 15:00. Letadlo letí v 17:45 a měly jsme hrozný štěstí, že sme nakonec musely čekat na ten druhý, protože strašně moc lidí se nedostalo do busu, další jel v 17:00 a prostě ti lidé si museli pak brát taxíky. Na letišti zase akorát, potkáváme zase ty dva týpky, kupujeme si Billary v DUTY FREE, let má zpoždění, voláme lidem a obtěžujeme je.

Poslední finger fotka z výletu, únava, smrt.

Jaké to bylo překvapení v UK! Všude sníh a mráz jak ve Švédsku, vůbec jsme se nepomohly jako XDDDDDDDDDDD. Desetiminutový odhrabávání sněhu z auta vším možným, třeba cédéčkem nebo plastovou lahví. Zastávka v Burger Kingu, kde jsem objevila DOUBLE a TRIPPLE WHOOPER! Se nedalo sežrat taky. Poslední párty v autě, abysme neusnuly. Doma o půl jedný, ráno vstávačka.

Jako bonus dávám video XDDDD Jak tam David nebo Jakub úplně „cože“? XDDDD

You Might Also Like

24 komentářů

  • Reply Athelas 25/03/2013 at 23:09

    Luxusní post! Luxusní fotky, na tom nábřeží ve Stockholmu jsem byla taky!! :D ale v létě, ale stejně chcalo a byla kosa, takže úplně rozumím! dobře vy, ta pařba :)

  • Reply lucka 26/03/2013 at 08:50

    supeeeeeeeer! a pak, že se ti nic neděje :D. moc ti to sluší. je vidět, že jste si to užily! :)

  • Reply Šárinkaaa 26/03/2013 at 14:46

    skvělý blog :). takové ty výlety na „poslední chvíli“ jsou nejlepší a mám je najradši, sice je neprovozouju v evropském měřítku jako ty, ale zatím jenom do okolí :D… a fotky jsou super :)

  • Reply Páája 26/03/2013 at 14:54

    konečně jsme se dočkali nějakýho smysluplnýho postu :D :D
    tss a ty hot bratrance nám neukázeš :D
    jinak vám ten výlet moc závidím, pěkný fotky, máš nádhernej kabát ))*

  • Reply Puffin 26/03/2013 at 21:30

    Miluju tvoje cestovatelský posty, nat. Pěknej vejlet, super fotky, zase jste si to pěkně užily, co? A ani není vidět, že tam byla taková kosa… ;) :D

  • Reply Sabina 26/03/2013 at 22:21

    Proč tě poslali do prd*le na pohotovosti? :O A jinak konečně nějaké počtení! :) Na tom videu ti to fakt sluší a bratránky chceme vidět :D Mimochodem, co tam máte za foťák? Krásné fotky to dělá :D

  • Reply Jana 27/03/2013 at 08:53

    Ahojjjjj no konečně :-) jsem se dočkala a teda hrozě ti to sekne:-) a vypadáš spokojeně Jana Amarylis

  • Reply Lucienda 27/03/2013 at 12:27

    Ja ji to říkala několikrát jak vypadají moji bratranci a jedina jeji odpověd: „me se zas tak nelibej“ :D

    Foťák nikon D5200

  • Reply Nat 27/03/2013 at 14:21

    • Athelas, ono to je taky jediný, co tam je jako známý, žejo XDDD

    • lucka, :)

    • Šárinka, nojo, nejsou prachy!:/

    • Páája, ti sou moji již. XDDD ten kabát mám asi 4 roky a nic jinýho nenosím nikdy, je na všech fotkách od roku 2009 XDDDDDD

    • Puffin, <333

    • Sabina, protože jsou v UK ČURÁCI úplně totální vymrdaný. Lůca si koupila Nikon D5200 tak jsme to prubly. Ale samozřejmě některý fotky tady jsou zase jen iPhonem (rozsypaný bonbony na ulici + ty dvě fotky pod tím a posledních pár fotek je iPhonem od tý jak tam držím flašku v metru dolů až :))

    • Jana, díky, spokojená jsem řekla bych dost teď posledních pár týdnů.. :)

    • Lucienda, jdi pryč XDDDDDDDDDDDD

  • Reply Nat 27/03/2013 at 17:33

    doporučuju mě poctivě pravidelně sledovat na fb! aneb galerie švédska již existuje!

  • Reply Quanti 28/03/2013 at 19:02

    ááá hustej report, dobrý :)) jela bych taky hnedka, jen ne v takový kose! a co tam dělá elilína vlastně?

  • Reply cassidy 28/03/2013 at 23:14

    Boží boží! Nabitý do poslední minuty, do potřebuje spát, žejo! Fotky máte super, ale málo, musíte to vymakat :D Poprvý v životě jsem si dneska připravila mapu na blog a zrovna jí máš taky prostě xDDDDD nic no :D

  • Reply Nat 01/04/2013 at 17:54

    • Quanti, ani nevím, co tam dělala? :)

    • Cassidy, máme strašně moc právě, my jich jakoby víc ani moc nemáme, na to, že jsme tam byly asi 55 hodin.. XDDD

  • Reply Mary 03/04/2013 at 17:48

    klakson a sony erikson XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Reply katie 03/04/2013 at 18:02

    ach, já strašně dlouho takhle nikdy nebyla! a najednou strašně chci! vzít kámošku a někam jet..a boží fota:D

  • Reply Puffin 03/04/2013 at 20:53

    BTW: Asi budu za debila, ale vrtá mi to hlavou – co je PHP???

  • Reply Nat 05/04/2013 at 17:42

    • Mary, jjn XDDDDDDDDDDDDDDD

    • Katie, žeeee:)

    • Puffin, TY VOLE KONEČNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONEČNĚ SE NA TO NĚKDO ZEPTAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NA TO ČEKÁM ASI MĚSÍC PROSTĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD SEM MYSLELA, ŽE SE NIKDO NEZPETÁ NIKDY A ŘÍKALA JSEM SI TY VOLE PROČ SE NIKDO NEPTÁ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Ona jak mi Lucie psala, jestli s ní pojedu do PHP Švédska, tak psala z iphonu a má tam autokorekci. Takže iPhone místo TOHO udělal PHP :D Mělo to bejt do „toho švédska“ ale prostě to napsalo php švédska :D což se mi hrozně líbilo a od tý doby jsem tomu neřekla jinak i když sme se o tom bavily spolu tak prostě jedině už to bylo PHP ŠVÉDSKO :DDDDDDDDDDDDDDDD

  • Reply Quanti 05/04/2013 at 18:11

    http://cs.wikipedia.org/wiki/PHP neasy XDDDD

  • Reply Skalain 05/04/2013 at 19:35

    Tyvole to je super clanek a fotky! To vypada, ze jste si to fakt uzili a ta nahoda, ze jste potkali Elilinu, nechapu :D Dalas ji ty cipsy?
    Jinak takhle pozde na letiste to bych byla pekne nervozni uz :D

  • Reply Nat 05/04/2013 at 20:06

    • Quanti, no právě! :)))

    • Skalain, tyvoe jsem myslela, že to máte všichni přes týden načtený a nikdo nevíte, že to tu je! No ty čipsy jsem u sebe druhej den neměla žejo už, ten první den jsem je celej den táhla jak kokot! Bych byla, kdyby nám ujel ten bus ve tři. To by bylo kvalitně v řiti XDDD

  • Reply Puffin 05/04/2013 at 20:51

    A já si říkala: „Hmm, nikdo se na to PHP neptá, to asi všichni znaj, zas nějakej cestovatelskej slang mladejch, co už mi nic neříká, už jsem prostě asi stará…“ :D
    Ale tak mi to furt vrtalo hlavou, že jsem se musela zeptat :D :D :D

  • Reply Nat 06/04/2013 at 17:42

    • Puffin, taky jsem si říkala, že to asi všichni znaj teda XDDDDDDDDDDDDD

  • Reply pól 06/04/2013 at 20:32

    cestoval bych porad, kdyby to slo!!!

  • Reply Nat 07/04/2013 at 21:08

    • pól, kdo né :)

  • Leave a Reply