Jídlo, paleo a sport, Life & Stories, Parties, Trips & Geocaching, United Kingdom Life

Paleo strava: 1 měsíc DONE! (+ Old Sarum Salisbury, vycházky se psem a plno dalších barevných anglických dnů)

02/11/2012

Asi berte čaje, kafe či sklenice alkoholu. Vypadá to na dlouho a protože jsem nejvíc hater psaní článků na části prostě part1, part2, part74, part136, bart, simpson, tak to opět a zase všecko narvu do jednoho, ale že nejsem zas až taková kurva zlá, tak to rozhodím do popsaných částí, aby paleohateři nemuseli číst o olivovým oleji a naopak kynofilové aby skočili rovnou k procházkám s Joeym. Myslím, že to je dost fér.

PALEO STRAVA – 1 MĚSÍC ZA SEBOU!
Dokázala jsem to. Sice prostě jsem asi 5x brečela a šla si jakože pro nějakou čokoládu nebo tak, ale nakonec jsem se plácla vždycky přes ruku a řekla jsem si dost tvrdě, že nesmím, že fakt jako nejsem žádná sračka. Už okolo desátýho dne jsem čekala na ketózu. Každej den ráno jsem otevřela oči a zjišťovala, jestli jsem v ketóze nebo ne (kdo neví, jak se to pozná, tak neviděl video s Márou o paleu a kdo neviděl video s Márou o paleu tak s tím nekamarádím forever). A pořád jsem vám nevěděla, jestli jsem nebo nejsem, až jeden den (dvacátýdruhý až!!!) jsem se probudila a věděla jsem, že jsem v ketóze! Takže moje tělo jede nějakých 12 dní už spíš na tuky, protože nemá cukry. Nebo nemá… má, ale má jich ten přesný potřebný dostatek na to, aby mi fungoval mozek a ne ten odporný přebytek, kdy mi tělo víceméně nestíhalo pálit všechno a proto jsem prase. No a co je pecka je to, že jsem nakonec zjistila, že Crohnoj ani nějak nevadí tuk, ale cukry a mouka mi to vždycky rozbouřily…

Můžu vám přísahat klidně na život Mgr. Radovana Kalužy, že jsem za ten víc než měsíc neměla ani jedno zrníčko rýže a ani jeden kousíček těstoviny nebo pečiva. (Kromě „nepaleo neděle“ kdy jsem zkoušela ty nudle…) Jsem na sebe striktní úplně nehorázně. Bootcamp jak prase.

Na Crohna mi to pomáhá hodně, ale někdy prostě stejně bohužel jsem na tom blbě. Možná je to tím, že jím brambory (ale málo docela), u kterých se prostě stále váhá, jestli jsou paleo či ne. Kukuřici jsem už vyhodila úplně. Svačím ořechy. Kešu, lískový, mandle a pistácie. Všechno nesolené, originál, drahý jak prase. Už mě bolely prsty z pistácií, tak jsem si začala kupovat oloupaný XDDDDDDDDDDDDDD. Jako cukry jím banány, jablka, hrušky, jahody a brambory. Sem tam střelím trochu pure medu do čaje. Za den můžu cukru tolik, co je cca ve třech banánech. Když sportuju zrovna, jakože jsem za poslední měsíc byla 1x běhat a 1x plavat, tak si dávám před tím půl hodiny 3 – 4 čtverečky 90% čokolády a banán. Ta čokoláda je TAK hnusná, že je mi po ní na blití a nemám z toho chuť na sladký XDDDDDDDDDDD

Alkohol jsem měla 2x, myslela jsem si, že mě to rozseká, ale pohoda. Jsou tam cukry a neměla bych pít alkohol. Ale ty vole. YOLO. Rozumíte… :) Nicméně aspoň se pokouším pít Lambrusco s nižším obsahem cukrů. Sice tři flašky za večer, ale lepší, než normální XDDDDDD.

Protože jedna věc, která vás zajímá a chcete to vidět názorně, jsou fotky jídel, který jím. Nebudu to ničím zdržovat a jdeme na to!
Kuřecí kousky, hrášek, brokolice, květák a všechno je zahuštěné oříškovou moukou.

Losos s boží kůrkou, rozšťouchaný brambory s tunou másla :)

To nevypadá moc vábně, že? Ale kvalitní vepřový párky s kaší, která je udělaná z květáku a brokolice + máslo, hodně másla.

Mletý maso (20% tuku – beru si to nejvíc tučný, co mají prostě vždycky) fazole, hrášek, rajčata.

Hovězí steak, fazolky, vejce a řízky :)

Zase mletý maso, hodně tučný, můžete vidět i jak to plave ve vlastním tuku XDDDDD. A cuketa <333

Hovězí masový koule, kapustičky a brambory z trouby.

Dušená mrkev s kuřecím masem, hrášek a kapustičky a litr másla XDDDDD

Kuřecí maso, rajčata a brambory zase s litrem másla. Vždycky, když mám takhle blbý netučný maso, tak jedu prostě máslo, abych získala ty tuky.

Halloweenská večeře rodinná u nás doma. Steaky, zelenina, boží houby úplně! Jsou položené na tom mase a nikdy jsem nejedla lepší houbu!<333

Takže prostě takhle no. Vlastně jsem úplně, ale úplně obrátila. Před měsícem a půl jsem jedla jen kuřecí maso, rýži, těstoviny a všechno, co nemá žádný tuk a ze dne na den jsem přešla jen na tučná jídla. Snídám téměř každý den míchaná vejce a jím to samý dokola, co tady vidíte na fotkách.

Uf.

Kromě práce se snažím relaxovat, poslouchat hudbu a tak. Já nemám moc ráda vanu a koupele, mám ráda sprchu, ale neodolala jsem vánočnímu LUSHi a tomu sněhulákoj, takže jsem měla takhle pěkně modrobílou vodu<333

Co vás ale určitě zajímá úplně nejvíc na světě… zhubla jsem? Ano, zhubla jsem. Za 30 dní jsem shodila přesně 3kg. Žeru jen tuky a nesportuju a zhubla jsem celý tři kila. Díky, díky XDDDDD

Procházky se psem a barevný krásný anglický podzim:
Podzim v Anglii je super. Musím se hodně hlídat, abych neříkala fall, protože to nemají rádi. Jenže jejich podzim se mi vyslovuje stejně debilně jako cuketa. Chodíme se psem různě. Většinou je přes den hnusně a udělá se pěkně až večer, takže jdeme jen na pole, ale obejít pole je stejně někde kilák a půl se zastávkou na ostružiny, který tam ještě pořád jsou. Pak házím psovi planý jablka a on je chytá, pak je házím po něm a je nasraný.

Večer se psem na pole. Vždycky vyčenžuju venku boty a jdu XDDDDD

Zimní bunda nahozena!

Bodláky jsou úplně znamení podzimu, ne? No minimálně pes je celej obodlákovanej vždycky. Ano, taky bych vám nevěřila, že tato fotka téměř neprošla photoshopem. Bodlák je minimálně doostřený, jinak podzim si udělal efekty sám<333

Byla párty:
Prosímvás, pravděpodobně již nikdy nejdu na párty s teenagerama 16ti letýma. Nevím, jestli to je o věku nebo o národnosti, ale oni absolutně nechápou moje vtipy a myslej si dodnes, že to je pravda XDDDDDD. Opili jsme se všichni úplně hrozně, tancovali, povídala jsem si se všema, ale hle, došlo mi víno, nechtěla jsem brát klukům čtvrtý pivo, takže jsem musela zaject do hospody, absolutně jsem nevěděla, kde ta hospoda je, takže jsem potřebovala navigátora, vzešlo z toho toto a já budu mít doživotně asi na krku, že jsem se milovala s Chrisem v autě.

Dobře, udělali jsme z toho prdel oba nakonec, ale PROSTĚ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Už nikdy nedělám vtipy. Nikdy.

(aspoň to je vtipný, lad XDDDDDD)

Old Sarum, Salisbury:
Patrick měl celej tejden prázdniny, měla jsem ho na starosti včera a dneska. Včera jsme byli v kině na Madagascaru 3 a prostě jsem se tam rozbrečela jak idiot. Prostě zvířátkům se povedla show, začala hrát Katy Perry – Firework a to byl můj největší konec všech konců světa, prostě pláč.

Dneska jsem zavelela, že jedeme na Old Sarum vedle Salisbury. Plus bylo, že tam dneska měli zrovna nějakou hru pro děcka. Mělo se najít 8 koster malých, modelů takových jak dřív mučili lidi a přiřadit vždycky číslo a trest. Takže Patrick byl úplně nadšený, já zprvu taky, jenže Patrick je autista a musí, prostě musí mít všechno po svém, jeho systém, takže když jsme našli po dvojce osmičku, tak jsme ji nemohli zapsat, ale museli jsme prostě najít trojku! XDDDDD Byli jsme tam místo třiceti minut asi hodinu a půl, ale nakonec to měl všecko dobře, dostal dárek v podobě čokolády a já jsem si tam koupila dvě vína a nechala tam 17 liber za kvalitu. Jedno keltské mám domů na Vánoce k vánočnímu stolu a jedno jsem si koupila pro sebe, jahodové, na nějakou maličko zvláštní příležitost a ne na teenage párty na kterou beztak již nikdy nejdu.

Hrozně zelený to tam bylo. Až moc jako. Připomíná mi to základní wallpaper windows xp XDDDDDDDDD

Zapisování kostry číslo dvě :)

Le já, OLD SARUM <333

Poprvý v životě jsem viděla konec duhy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Teďka zase sedím na babysittingu, nebyla jsem tři dny u babies během 14ti dní, takže budu mít míň peněz a úplně z toho mám hrůzu, protože jsem měla úplně hrozně božsky vypočítaný, kolik pošlu do ČR. Teďka to mám úplně v řiti zas, celý účetnictví XDDDDD. Nikdo se mnou nechce do kina na Paranormal Activity, chci na Skyfall ale nemůžu, protože tomu nebudu rozumět a Twillight se blíží velmi rychle, projebaly jsme s Lucií půlnoční premiéru… Tak celkově jsem sjela oba Bondy v týdnu a jsem hrozně in love a hrozně nadšená z toho, úplně žiju jen tím XDDD

Úplně původně jsem o tom paleu chtěla natočit video, ale čekat u mě na video je jako čekat, že vám namaluju obraz XDDDDDDDD A btw, nechci to zakřiknout, ale zatím to vypadá, že v lednu nebo v únoru pojedeme s Katie a Sammy zbořit Prahu. A Kralupy. Neukázat Britům Kralupy by bylo ohavný.

You Might Also Like

25 komentářů

  • Reply Hanička 02/11/2012 at 23:20

    Co je to za houby? vypadají totiž trošku jako portobello mushrooms, co jsem nedávno měla poprvé a zamilovala jsem si je <333

  • Reply Mary 03/11/2012 at 00:04

    jo presne, základná xp tapeta XDDDDDDDDDDDDDDDD dobre by sa tam hral golf.

  • Reply atom 03/11/2012 at 07:44

    Já si myslel, že cokoli z mlíka, tedy i máslo do palea nepatří, ne?

  • Reply Ifa 03/11/2012 at 09:35

    Ty jídla vypadají skvěle. Ti závidím, že ti vyhovují oříšky, zelenina apod.. já to mám opačně, můžu jíst skoro cokoliv, ale oříšky a hodně čerstvý zeleniny je pro mě peklo, takže v všechno jen v minimálním množství :) Typický Crohn, každýmu sedí něco jinýho.

    A závidím 3kg dole, sice mám taky skoro 3kg dole, ale pořád mám hodně a chci víc, jenomže jsem líný prase, znáš mě :D (jak já nebudu nikdy spokojená prostě :D )

  • Reply A. 03/11/2012 at 09:37

    atom: maslo je z mleka, ale je z naprosty vetsiny z tuku. Takze latky, kuli kterejm je mleko spatny se v nem vyskytujou v minimalnim mnozstvi. Zalezi samozrejme jak kvalitni maslo jis a jak moc striktne to chces drzet. Obecne se za nejlepsi maslo povazuje ghee. Vice zde: http://paleodietlifestyle.com/place-of-dairy-on-paleo-diet/

  • Reply Jane 03/11/2012 at 10:06

    „Neukázat Britům Kralupy by bylo ohavný.“ :DD
    Natoč video! To paleo mě zajímá čím dál víc!

  • Reply pol 03/11/2012 at 10:35

    Tyjo, konec duhy! Moje tělo a žaludek by asi nezvladly tolik tuku! Ale hustý, no.. Co znamená to lad? :D nechci to hledat :D

  • Reply Ifa 03/11/2012 at 10:55

    já nečetla ty popisky k jídlům, tak to máslo bych na tom jídle vynechala :D

  • Reply Kristýna 03/11/2012 at 11:35

    Článek jsem přečetla od začátku do až do konce! Jsem prostě dobrá :D K tomu paleu, jídlo vypadá skvěle, až na tu kaši teda :D Gratuluju za ty 3 zhubnutý kila! :) Fotky z Old Sarum jsou vážně úžasný, a ten konec duhy? Nenávidím tě za to, žes ho viděla dřív než já :D:D:D

  • Reply irenka 03/11/2012 at 11:53

    začínám to zvažovat:D

  • Reply Nat 03/11/2012 at 12:10

    • Hanička, to by měly bejt ony! Přesně! SEX, CO?

    • Mary, on by se golf hrál všude v UK dobře, mají všude takovýhle travičky XDDDDDD

    • atom, mám samozřejmě rostlinný, bez mlíka, ale jak píše A. si myslím, četla jsem o tom hodně po netu. I obyčejný máslo by mě nemělo nějak zabít :)

    • Ifa, třeba kdybys začala jíst JEN to, tak by se to změnilo samo, že by ti to nevadilo :)

    • A. :)

    • Jane, jó?!

    • pól, přesně konec duhy!!!!!! „Mladý muž“ XDDDDDDDDDDDD

    • Ifa, no to máslo potřebuju jíst třeba ke kuřecímu masu, protože kuřecí maso nemá moc tuku a já bych neměla z čeho žít ten den takže do sebe najebu tenhle tuk :)

    • Kristýna, díky, díky, no jako KONEC DUHY PROSTĚ!!!!!

    • irenka, :DD

  • Reply Ifa 03/11/2012 at 13:08

    nat, je to možný, že by se to změnilo, ale už mám crohna vycvičenýho na určitá jídla, vyhovuje mi to, tak nepotřebuji zkoušet :) hlavně já bych se nevzdala mléčných výrobků, kefírů, sýru, jogurtů a pečiva… :D paleo není pro mě, to bych fakt nedala a ani nemám potřebu a chuť.. ale nafocený to máš pěkně :D

  • Reply Tali 03/11/2012 at 20:14

    Jak poznáš tu ketozu? :D Já na to video koukala, ale nepamatuju si …

  • Reply Athelas 03/11/2012 at 20:42

    fotky jsou moc hezký! vypadá to hrozně chutně všechno, a právě tu kaši musím zkusit někdy :) líbí se mi fotky kde se pořádně směješ :) a gratuluju ke 3kg dole, člověk by řekl, že při takových porcích tuku to nepůjde a ono houby:)

  • Reply katie 03/11/2012 at 20:44

    Můžu vám přísahat klidně na život Mgr. Radovana Kalužy XDDDDDD

    a chci jet do Salisbury!!!!!!!

  • Reply Nat 03/11/2012 at 21:49

    • Ifa, já jsem taky měla výcvik na jídla určitý, celý je to divný a individuální. Já tím, že jsem se absolutně vzdala mléčných výrobků bych řekla, že jsem se zachránila úplně..

    • Tali, NEZKOUŠEJ TO TAKTO! XDDDDDDDDDDDD

    • Athelas, jo, pohoda s tím máslem, ta brokolice ani není cítit hlavně.. no přesně, žeru prostě šílených kalorií denně :DDD předtím jsem jedla do 1500 a tedka žeru třeba 3000 :D

    • Katie, fakt můžu XDDDDDDDDDDD Měla bys do Salisbury! Nej město<333 dneska jsem byla zrovna <333

  • Reply cassidy 04/11/2012 at 12:39

    ta fotka Old Sarum, jak je to takový zelený všechno a ty kopečky porostlý <33 vůbec to nevypadá jako podzim, tady už je všude listí dole, tráva žlutá…

  • Reply Tom 04/11/2012 at 18:31

    Kralupy čekaj.

  • Reply Nat 04/11/2012 at 23:36

    • Cass, to je ale jediný místo asi! :D Tady je jinak hrozně barevno, po zemi žluto taky :)

    • Tom, bookujeme skoro.

  • Reply skalain 04/11/2012 at 23:54

    Kazdy to jidlo vypada uplne skvele, dala bych si je vsechny! Taky bych chtela umet takhle varit, ale hlavne najit si na to cas

  • Reply Tereza 05/11/2012 at 14:37

    Tak já jsem taky na paleo a už jsem do tho navezla i par lidi, hodne cerpam z marks daily apple
    paleo je vic druhu a je odst individualni, ja treba jim normalne 33%smetanu a maslo, ale jine mlecne vyrobky ne-nesedi mi

    co se tyce zeleniny te si davam vic nez ty Nat a 80% a vys cokosku jim taky casto, ale fakt kvalitni

    jsem s timhle systemem moc spokojena, fakt to ma spoustu vyhod, drive jsem mela co 1hodinu hlad a zrala 2 ks sladkosti denne

    Jinak v obliceji jsi zhubla dost tedy…

  • Reply Lou 05/11/2012 at 14:50

    Ja furt nechapu tu logiku jist tunu masla a prakticky nic jinyho. Jako je fakt, ze maslo nejchutnjsi vymysl na svete, ale proste smysl tohohle nevidim. Ale asi hlavne, ze to funguje. I na toho Crohna.

  • Reply Nat 05/11/2012 at 15:18

    • Terko, a to já vařím jako PRASE. Hodím mletý na pánev a jdu si umýt vlasy, přijdu, je to osmažené, hodím všechno dokupy co tam chci, dám na to pokličku, jdu na deset minut na PC a za 10 minut to je… XDDDDDD A takhle skoro se vším, nic nemíchám, o nic se nezajímám XDDDD :(

    • Tereza, ježiš, super, že se někdo objevil! Taky jsem měla co chvíli hlad a vždycky jsem brala jogurt, tyčinku nebo něco, takže samý a samý sacharidy. Teďka někdy jím jen dvakrát denně, protože prostě nemám hlad. :) V obličeji? Nepřijde mi to nikde, břicho trošku vidím, možná malinko nohy, no uvidíme co se bude dít v druhým měsíci :)

    • Lou, no protože moje tělo celej den jede na tuky. Tobě jede na sacharidy, žiješ na sacharidy, já na tuky a když je do sebe nenacpu (protože nemám sacharidy) tak budu unavená, hladová, nebudu mít sílu. (To máslo jím, když mám kuřecí maso, protože je netučný a zase bych neměla sílu na nic a byla bych unavená). Prostě žiju na tuky, tak je musím jíst :)

  • Reply Athelas 05/11/2012 at 19:48

    jsem včera usínala a uvědomila si, že je to PALEO vlastně svým způsobem kombinace bezlaktózové + bezlepkové + nízkosacharidové diety s Atkinsonovou dietou! to je hustý :)

  • Reply amelli 06/11/2012 at 20:20

    po přečtení tohoto článku jsem si musela jít udělat velkou omeletu na velkým kusu másla :-D

  • Leave a Reply