Recenze

Lushí recenze aneb co kupuju opakovaně a co už bych si nikdy nekoupila

22/01/2011

Protože jsem procházela různé weby a různé komentáře  a našla jsem spoustu chvály na různé recenze, jak to máte rádi a jak hodně to pomůže při výběru, rozhodla jsem se (doufám, že se Ev nenaštve, protože to taky dělala) že udělám recenzi svoji na výrobky LUSH.

Proč LUSH? Je to čerstvá a ručně vyráběná kosmetika, kde převažují přírodní věci nad chemií, i když používají i chemii. Nedá se teda říct, že by to byla nějak čistě přírodní kosmetika, ale snaží se dělat ji přírodní, co to jde a hlavně miluju jejich černý nízkonákladový a recyklovatelný obaly.

Některý věci mi přijdou opravdu dost kvalitní, myslím, že mlíko 9to5 se dá srovnávat s mlíkama dost drahých značek. S pletí to dělá kouzla a divy.

Doufám, že vám tenhle příspěvek pomůže k výběru. Všechny vypsané výrobky jsem skutečně měla a používala.

Pleť mám citlivou, sem tam sušší, jinak smíšenou asi. Citlivou proto, že jakkoli se jí víc dotknu něčím, okamžitě červená, dělají se flíčky z mrazu třeba, v létě jí zas vadí horko. Možná, že pokud máte třeba pleť úplně jinou než já, mohly by pro vás být některé výrobky nevyhovující. Uvidíte sami.

Výrobky jsou vybrány náhodně, jedu podle uložení :)

9 to 5 – odličovací mléko
Je podle mě NEJLEPŠÍ a nejvíc kvalitní věc, kterou LUSH nabízí. Nic jemnějšího jsem nikdy na pleť snad neměla. Nechci jiný odličovací mlíko, budu používat dokud to půjde pouze tohle. Příjemně lehounce voní, z obličeje ho večer ani nesmývám vodou. Nepotřebuju po něm ani krém.

American Cream – kondicionér na vlasy
Je nejlepší kondicionér z LUSHE. Voní jako když máte sladký mlíko a vanilku a vůně vydrží na vlasech. Kdybych nespotřebovala litr kondicionéru za dva měsíce, kupovala bych si ho častěji.

AMANDOPONDO – tuhá pěna
Nic moc, protože nevoní tak, jako ostatní. Třeba Comforter provoní celej byt, když necháte otevřený dveře, ale tahle věc je taková nemastná neslaná. Nekoupila bych si ji znova.

Buffy – tělová kostka namokro do sprchy
Měl by se s ní drbat zadek třeba, pokud máte celulitidu. Něco jako peeling. Je opravdu dost mastná, nevoní, spíš smrdí. Nekoupila bych si znova, protože na můj vkus je to mastný až moc, není mi to příjemný, blbě se mi to smývá.

Butterball – koule do vany (balistik)
Od Butterballu jsem čekala úplnej zázrak, jak psali, že to obsahuje másla a tak, ale nedočkala jsem se žádného zázraku, naopak, nijak extra nevoní a po koupeli jsem necejtila, že bych byla nějak mastnější nebo něco.

Almond and Coconut Smoothie – krém do sprchy na mytí
Ten mám moc ráda, radši, než DREAMWASH, kterej je ale zase víc krémovější. Mám radši tuhle vůni, protože DREAMWASH tak nevoní. Je hodně příjemný se mýt krémem. Určitě si koupím znovu někdy :)

Coco Lotion – tělové mléko
Nevoní mi, kokosu tam je cítit málo, vůně hnedka vyprchá. Ale na tělo je příjemný. Znovu si ho nebudu kupovat.

Celestial – pleťový krém
Měla jsem jen vzoreček v malém kelímku na 3 použití, ale je to krém, který chci používat. Určitě si ho chci pořídit co nejdříve to půjde, trošku mi připomíná jemností mléko 9to5 a myslím, že to je úžasná kombinace dvou věcí!

COMFORTER – tuhá pěna do koupele
Je nejvíc nejlepší tuhá pěna v LUSHI. Je ze všech největší a vydrží na 3 až 4 použití. Voní jako sladký bonbony a dělá příjemně růžovou vodu. Tahle pěna jedině, jinou kupovat nebudu. Creamy Candy je podobná, ale je menší.

CUPCAKE – čerstvá pleťová maska
Na můj vkus moc hutná, blbě se maže po obličeji a bez efektu. Úplně na nic věc.

DaddyO – šampon
Je nejvíc voňavej šampon z LUSHE. Voní po fialkách, po těch bonbonech, co se teďka dají blbě sehnat. Jinak jako kadý jiný šampon, ale koupila bych si ho zas někdy, alespoň maličké balení :)

DREAMTIME – krémová koupel
Vhodíte do vany a máte voňavou koupel, ale teda nevím. Za tu cenu raději kupuju prostě Comforter pěnu…

DREAMWASH – krémový sprcháč
Píšu o něm v Almond and Coconut Smoothie. Je hodně krémový, ale nevoní mi, tak si ho kupovat nebudu asi. Ale zas zůstává pěkně na těle a pečuje, tak je to těžký, ale mám radši Cococnuta :)

Eau Roma Water – pleťová voda
Je docela fajn, voní růžema a všeobecně péče z květin je dobrá, ale raději používám tu vodu z tea tree, víc mi asi sedí a nebo ještě víc věřím v péči tea tree :)

Flying Fox – sprchový gel
Nejdřív se mi v obchodě ta vůně skoro až hnusila, taková vlezlá byla a nemohla jsem ji k ničemu přirovnat vůbec. Ale protože je to vůně, která napomáhá zvládat PMS a uklidňuje při menstruaci, koupila jsem si malou lahvičku. A nevím proč, meju se s ním jenom před a při těhlech problémech a ve sprše mi to voní. Je to zvláštní, ale chci tenhle sprcháč používat nadále :)

Floating Island – krémová koupel
Jak jsem psala, tyhle krémové koupele nic moc. Nejedná se zrovna o doopravdy krémovou koupel, ale je asi lepší, než MMM. Nekoupila bych si už nikdy a jsem věrná pěně Comforter.

French Kiss – tuhá pěna
Voní levandulově, ale na můj vkus moc málo. A je malá.

Fresh Farmacy – čistící „mýdlo“ na obličej
Čekala jsem o hodně víc. Možná, že mě to spíš dráždí, než uklidňuje, protože po tom mám červený flíčky na pleti, který mít nechci… takže tohle ne.

Grass – sprchový gel
Měla jsem jen vzoreček a je to hrůza jak prales nějakej, ale děda je myslivec a jemu se to líbilo XDDDDDDDDDDD

Heavanili – tuhý tělový olej
ÚŽASNÁ VĚC :) Voní úžasně vanilkově, jemný, velký, dlouho vydrží, super! :)

Happy Hippy – sprchový gel
Dobrý v létě, samý grep a citrón :)

Helping Hands – krém na ruky
Tak tohle dámy a pánové, je věc, kterou doma musíte mít. Sice to vůbec nevoní, spíš naopak, ale efekt to má výbornej. Lepší krém na ruce NENÍ. Nepoužívala bych ho denně, spíš třeba jednou za 3 dny jako kúru noční na suché ruce. Protože tohle zaručeně pomůže všem rukám na světě, co potřebujou zázrak. Kupte mamkám nebo i tvrdě pracujícím tatínkům a oni to ocení ♥

Honey I washed the Kids – mýdlo
Hele já tuhý mýdla nepoužívám. Vůbec ne, já jsem na sprcháče. Všechny mejdla tuhý mě vysušujou a nebaví mě se jima mejt. Tohle je jediný mejdlo na světě, co mám ráda. Voní bombasticky, karamel, vanilka, hoooodně medu. Super. Mají ho v limitovaný edici teď jako sprcháč a nejradši bych si vzala dvě velký lahve.

Hsuan Wen Hua – maska na vlasy
Hnus, odpor. Smrdí jako zkažený vejce (beztak tam je žejo) a zacuchalo mi to vlasy a to je celý, co to udělalo…

I Love Juicy – šampon
Voňavý šampon udělaný z ovoce, moc příjemná věc, fakt ♥

Lemony Flutter – krém na nohy
Dávala jsem si ho i na kůži okolo nehtů, jinak je na zjemnění hrubých pat. Což nepotřebuju, já je mám jak miminko :) Ale dala jsem ho mámě a je spokojená na nohy.

Ma Bar – tuhá pěna do koupele
Nic moc, málo vůně, malá velikost :)

MASK OF MAGNAMINTY – pleťová maska
Doporučovala jsem ji snad už všem lidem na planetě. Žádná vám víc nevyčistí pleť, než tahle. Úplně cítíte, jak z pórů tahá nečistoty :) Odstraňuje i černé tečky! Kupuju pravidelně už dlouho dobu.

Mangoed – krémová koupel
Opět nic moc, investujte raději do pěny.

Melting Marsmalow Moment – krémová koupel
Voní víc než Floating Island, ale efekt podobný. Nic moc. Od krémový koupele bych čekala fakt krémovou koupel, než jen zbarvenou vodu.

MODRÉ Z NEBE – tuhá pěna
Nemůžu si vzpomenout na originální název a LUSHI nejde web od včera. Tak ta mě zklamala úplně nejvíc. Velikostně je jako Comforter, ale skoro nevoní.

Ocean Salt – peeling na obličej
Na můj vkus je to až moc drsný. Velký kusy soli, někdy to až řeže jako sklo malý. Měla jsem teda jen vzoreček v menším kelímku, tak třeba jsem měla špatnej kelímek, ale nikdy bych si to nekoupila prostě, protože mi to přijde přehnaný.

Rehab – šampon
Na poškozené vlasy, používala jsem jako kúru jednou za tejden a bylo to úplně vyhovující a super. Určitě zase někdy pořídím znova.

SAKURA – balistik
Je můj nejvíc nejoblíbenější balistik do koupele. S vůní třešní. Akorát teda se přiznám, že už nekupuju a ani nebudu koule z LUSHE, protože jsem po nich vysušená mírně a opět raději koupím pěnu tuhou.

SKIN DRINK – pleťový krém
Byl můj první krém z LUSHE na suchou pleť. Nebyl špatný, hydratoval, ale smrděl přesně jako hnijící brambory s hlínou, takže když přijdete takhle do postele a všude to smrdí, tak nic moc. Proto bych si ho nekoupila a Celestial forever :)

SEXBOMB – balistik
Je růžový balistik, který vás taky moc nepotěší, protože nemá žádnou pořádnou intenzívní vůni…

Strawberry Feels Forever – tuhý olej na tělo
Ač mám jahody docela ráda, tak tohle voní trošku mdle, jako jahody s něčím, co ničí jejich holou vůni. Ale je velká a fajn. Znovu bych si ji už ale nekoupila.

Sympathy For The Skin – tělové mléko
Je určitě skvělý a boží efektem, budete mastní a budete cítit, že se o vaše tělo opravdu pečuje, jenže po chvíli se z vůně udělá taková nijaká rádobyvůně, pak to začne spíš smrdět. Takže buď chcete efekt a nebo vonět…

Sex In Shower – takový balistik do sprchy
…který je úplně nejvíc nahovno prostě no :) Never more.

SOFT COUER – tuhý olej na tělo
Můj nejvíc největší favorit z tuhých olejů :) Voní jako griliáš a čokoláda. Je teda lepší na zimu, je to taková zimní vůně, v létě bych to nepoužívala. Kupuju opakovaně naprosto ♥

SOFT TOUCH – tuhý olej na tělo
Opět jedna z nejlepších věcí z LUSHE! Velká kostka, úžasná vůně, která nikdy neomrzí. Efekt nejlepší, jemná kůže potom. Přesně jak psala Ev ve svojí recenzi si tohle patlám na noc na ruky jako kúru a druhej den mám totálně neodolatelný ruky prostě. Taky kupuju opakovaně :)

Shimmy Shimmy – tuhý olej na tělo
Tak tenhle je teda zas naopak děsnej. Třpytí se docela dost, takže je vhodnej maximálně na nějakou megapárty na dekolt.

Silky Underwear – pudr na tělo
Pro mě na nic asi, zbytečná věc.

Sugar Babe – tělový scrub
Moc nevydrží, takže ho nedávejte moc pod vodu. Mně na moji celulitidu nepomůže už asi nic, takže ani tohle ne nějak. Můžete ale vypeelingovat celé tělo :) Za tu cenu si ale myslím, že by se dalo sehnat více peelingu v lepší tekuté podobě.

SWEETIE PIE – želé do sprchy
Moje nejoblíbenější hračka do vany XDDDDDD Voní to přeúžasně, jako pečený sladký jabka a koblihy a bonbony. Jiný želé jsem ani neměla, ani nechci, tohle je pecka největší :) Lepší vůně snad není :) Ještě je dobré bílé SNOW SHOWERS v limitované edici okolo vánoc!

TEO – deodorant
Plně funkční, ale bohužel nechává stopy bílé, takže ne-e.

The Olive Branch – sprchový gel
Miluju ho moc, vůně oliv a ovoce, krémový a olejový. Jeden z nejlepších sprcháčů z LUSHE!

Tonizační tablety
Jako jsem měla jednu a něž jsem ji zkusila, tak se mi celá rozpadla :) Byla ve vlhkým pytlíku nějak a prostě se zrušila sviňka. Takže o tomhle já nic nevím XDDDD

Tea Tree Water – pleťová voda
Moje oblíbená, věřím v TEA TREE prostě nějak :) Ráda používám po odlíčení :)

ULTIMATE SHINE – tuhý šampon na vlasy
Vůbec mi to nesedlo na moje vlasy, myslím, že jsem to tenkrát prodala někomu z netu. Nevím, pak jsem jiný šampuk raději nezkoušela ale znám lidi, kteří si mejou vlasy jen tuhýma šampukama a jsou spokojení. Já osobně teda dávám přednost tekutým. Možná, jak mám hustý vlasy, nevím.

ULTRABLAND – odličovací krém
Další z nejvíc nejlepších věcí z LUSHE. Je to ultramastný a cítíte všude včelí vosk ♥ Nemusíte se po tom mazat krémem a výborně to pečuje o pleť!

Válečník – pleťová maska
Zas nevím originální název, ale je to hrůza prostě, je to udělaný z česneku, efekt to myslím neměl opět žádnej a šíleně to páchlo prostě no…

Vanilla Fountain – balistik
Podle mě teda zas ve vaně málo voněla :(

Veganese – kondicionér na vlasy
Taky docela fajn, ale přednost bych dala určitě AMERICAN CREAM. Asi kvůli vůni, efekt mají stejný.

YOU SNAP THE WHIP – tělový peeling
S tím jsem to přehnala, úplně jsem si poškrábala ruce hrozně a vypadala jsem, jak kdyby mě někdo pořezal. Voní jako pěna Comforter ale dávám předost zase těm tekutým peelingům.

Nejvíc hnusnej z celýho LUSHE je ale balistik LUSH PUD – fakt :)
A boží ještě je sprcháč SNOW FAIRY, ale to jsou limitované vánoční edice :)

BUDU RÁDA I ZA VAŠE NÁZORY :P

You Might Also Like

24 komentářů

  • Reply mary 22/01/2011 at 18:10

    no toto bolo vyčerpávajúce :D ale zistila som jednu zaujímavú vec…. že to Lemony je na nohy XDDD lebo som to používala na ruky…

  • Reply Jane 22/01/2011 at 19:01

    Ty jo, to je veci!! :DD U spousty se shodnem. Valecnik hnus na hnus :DDD

  • Reply pól 22/01/2011 at 19:20

    už vím, proč ti nezbejvalo na nájem ;D ;)

  • Reply Natalia Peréz 22/01/2011 at 19:31

    • mary XDDDDDDDDD to nevadí!

    • jane :)

    • póle, když jsme bydleli v bytě, tak jsem LUSH už neobjednávala. všechno jsem používala při škole, kdy jsem si mohla objednávat balíky za 4000 kč, protože jsem nemusela nikde nic platit :)

  • Reply marilyn 22/01/2011 at 21:31

    tyvole, tys toho vyzkoušela!!! já moc nekupuju mejdla a sprcháče, protože mi to příjde dost drahý a prostě o tělo tak moc nepečuju, takže lush mam jenom na obličej a na vlasy. ale mámě jsem kupovala k vánocum honey i…a to bylo skvělý, pak jsem jí ho tajně používala XDDD teď je akce, že nakoupíš za 600 a dostaneš tašku s tajnym dárkem, tak jsem dostala tu trávu a moc mi voní – ale je fakt, že když jsem k němu poprvý čuchla, tak mi nevoněl vůbec. a taky na fresh farmacy nedam dopustit, ale chápu, že na tvojí pleť asi nebude dobrej, já mam mastnější a miluju ho. a dostala jsem ještě krém na holení prince, tak jsem to zkoušela na nohy a nevim teda…moc mi nevoněl a měla jsem po něm takovou olepkanou kůži. ale zase je fakt, že když jsem se řízla, tak mi hned přestala téct krev, jindy (holim se se sprcháčem) mi teče ještě půl hodiny potom XDDDDDD

  • Reply delfa 22/01/2011 at 21:43

    ty woe, ufff..to bylo dlouhé:o)
    k tuhým šampukům, jestli můžu..mám hodně hustý, dlouhý vlasy, který se rády mastí a hodně lupů:( humus no..
    ale ježíšek přinesl šampuk Squeaky Green na lupy a fakt se něco děje:o) ne úplně, ale nějaký efekt to má..
    no a k tomu ještě používám druhý šampuk na mastné vlasy Jumping Juniper a to je fakt bomba:O) jen velké velké mínus je hodně nutné používat kondicionér nebo nějaké rozčesávadlo..pač po umytí mám vlasy jako zmuchlanou slámu:(

  • Reply Erakis 22/01/2011 at 22:29

    Vyčerpávající článek :) Já s LUSHem moc dobré zkušenosti nemám. Kupuju tam leda balistiky, když nejsou zrovna od tebe, protože ty mi stejně přijdou lepší ;) Leda snad Mask of Magnaminty mi nepřijde špatná, ale taky už jsem kdysi měla lepší (ovšem ta už se u nás nedá sehnat :( ). Já miluju L’Occitane a na ten nedám dopustit, akorát těch peněz, co tam vždycky nechám…alespoň, že jsem dostala celou velikánskou krabici k Vánocům :D

  • Reply katie 23/01/2011 at 07:49

    Měla jsem jen vzoreček a je to hrůza jak prales nějakej, ale děda je myslivec a jemu se to líbilo XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    takže 5 to 9 si dojdu koupit :D díky za tip Natáálko :)) jinak s hodně souhlasím, favority máme většinou stejné. Vyzkoušela jsi toho fakt hodně za ty roky, co miluješ Lush!! a mask of magnaminty jsem si kdysi koupila kvuli tvemu doporuceni a od te doby predavam to poselstvi dal :DDD (a dari se, moje nova spolubydlici uz ma to velke baleni v lednici :D)

  • Reply Michelle 23/01/2011 at 10:21

    Lush nejlepšííí!! Ale cenově hrozný pecky, tak až budu zas při penězích tak nakoupim všechny ty věci co doporučuješ;-)!

  • Reply Lou 23/01/2011 at 12:30

    Comforter je vážně suprovej! Byla to první věc, kterou jsem si z Lushe koupila a jako jediná mi voněla. Teď mám doma Hand Gurugu – krém an ruce a je výbornej ;) Ale musím říct, že do Lushe nerada chodím, smrdí to tam jak v ruský parfumerii a bohužel mi příjde, že tak smrdí a 90% všech věcí. Asi jsem divná, ale všechno mi tam příjde sladký, nci svěžího… Nevím, no..

  • Reply Lou 23/01/2011 at 12:32

    Jo ale asi zkusím 9to5 ;) Nějaký odlič-mlíko potřebuju a nevím právě kam jít.

  • Reply Lenka 23/01/2011 at 13:23

    asi tak před měsícem jsem si objednala první balíček z českého shopu- Herbalism, Fresh Farmacy a Tea Tree Water.všechno fajn, hlvaně je to pro mě něco úplně jinýho než kosmetika, kterou jsem používala doteď takže mě to i baví a tím pádem to neflákám a používám celkem pravidelně. Mám podobnou pleť jako ty a Fresh Farmacy mi dělala to samé, pokud jsem ji používala i ráno i večer, teď ji používám jen třeba každej třetí den a je to fajn.
    Teď jsem se přidávala k hromadné objednávce, objednala jsem tu slavnou Mask of magna minty, Veganese a Sylvia Cynthia Stout, ale protože nějací milí pánové (nebo dámy??) ten Lush hackli, tak vůbec netuším, kdy mi ta objednávka dorazí :-(

  • Reply Lenka 23/01/2011 at 13:24

    jo ještě jsem zapomněla dodat, že je to super článek, recenze miluju.díky recenzím si dokonce dovolím nakupovat lush naslepo bez vyzkoušení a nejsem zatím zklamaná.

  • Reply ai. 23/01/2011 at 15:57

    napíšu sem, co bych napsala jinak, než ty, třeba to někomu k něčemu bude:

    american cream: neseděl mi vůbec, mám takové hrubé vlasy a neudělal s nima nic… veganese byl snad ještě horší. naopak nedám dopustit na jungle, ale člověk se s ním musí naučit pracovat.

    buffy je boží, jak je mastná. :) chce to ale hodně vydrhnout nějakým ručníkem, na kterém vám nezáleží.

    fresh farmacy: mám mastnější pleť, vyhovuje mi hodně…

    rehab: KOUZLO!!! úplně hebký vlasy. ale po delším používání ztrácejí lesk, nechápu.

  • Reply pól 23/01/2011 at 18:54

    vím, pamatuju si jak si dělala mega objednavky :) dělal jsem si ftip nejapný

  • Reply cassidy 23/01/2011 at 18:55

    Já strašně ráda čtu recenze, kosmetický zvlášť, ale úplně se za to nenávidím, pak vždycky všechno chci :D Zrovna ve čtvrtek jsem udělala nákup, tak jsem zvědavá, jak budu moct soudit po delší době používání. Těšila jsem se na Soft Touch právě už jak o něm psala Ä, ale ten zrovna neměli. Příště, když i ty říkáš, že je super :D

  • Reply Natalia Peréz 24/01/2011 at 12:19

    • póle, však to byla klidná odpověď, ty vtipe nejapný XDDDDDDDDDDDDDDDD

    ALL, všem dík za názory, doufám, že pomůže.

    Jak vidíte, FRESH FARMACY na mastnou pleť, úplně jiný názor prostě :)

    Snad se někde najdete :)

  • Reply ifčíča 24/01/2011 at 12:30

    Na obličej bych se bála Lush použít, už si sakra hlídám čím se namažu, ale ty šampony mě neuvěřitelně lákají, že si někdy udělám radost:-)

  • Reply Natalia Peréz 24/01/2011 at 13:28

    já si třeba i trošku myslím, že by ti 9to5 nebo Ultrabland mohl pomoci na tvůj problém s pletí (pokud teda vím? vím ne? :) ) protože tam jsou přírodní oleje a tak :)

  • Reply ifčíča 24/01/2011 at 14:08

    Já ti nevím, spíš mám strach riskovat, já teď kupuju vyložně výrobky určený na to a tak.
    Odličuju Cetaphilem, mažu Biodermou a teď šetřím na makeup od Avene (vyloženě na to) a zatím *ťuk ťuk*, vypadám už trochu líp:-)

  • Reply sarrira 16/06/2013 at 18:40

    Já se málem poch*ala smíchy :-D Dobře surova recenze. :-)
    jdu objednávat :-)

  • Reply www.toprumy.cz 13/09/2013 at 18:45

    Zajímavý design webu.. možná vám to malinko okopčím..
    :-)

  • Reply Hana 23/02/2022 at 16:56

    :)

  • Reply Leona 28/02/2022 at 17:13

    Zajímavý článek, moc se povedl :) Chtěla bych se zeptat, zda máš nějaká doporučení ohledně přírodního make-upu nebo i obecně přírodních kosmetiky, protože se po nějaké kvalitní už delší dobu dívám, ale pořád se nějak nemůžu rozhodnout. Vyplatí se investovat třeba do tohoto nebo je to zbytečné a lze najít i něco stejně kvalitního za nižší cenu? Děkuji za názory :)

  • Leave a Reply