Life & Stories

Hollywood Hills

06/02/2012

Za posledních pár dní toho moc nedělám, kromě toho, že si kompletuju a zařizuju různý věci, který chci mít v kupě, když tady nebudu. Doktorka mi nemůže předepsat moje léky na delší dobu, než 3 měsíce a rodiče mi to budou muset posílat v balíčku (ještě o tom nevědí) tak kde to sme jako. Ale říkala mi, že v UK je hrozně moc léků, který vám dají jenom tak bez předpisu včetně free antikoncepce a tak, tak třeba si je budu moct kupovat tam.

Z oblečení jsem si nechala asi 8 triček a dvoje kalhoty, co si beru s sebou a všeho ostatního jsem se zbavila, nemělo smysl to tady rok mít. Co rok, určitě se mi tam bude nakonec líbit a budu tam chtít pracovat a žít. A nebo budu za měsíc doma.

Když se mě někdo ptá, proč tam jedu, tak říkám, že naučit se anglicky, zbavit se dluhů a nabrat zkušenost a prožít zážitek. A pak to už dál ani neříkám, proč tam ještě jedu. A říkal, že si to pořád a pořád dokola děláme akorát těžší.

Kromě toho, že se snažím si obíhat všechny potřebné instituce si taky dělám čas na fajn věci, jako je třeba kino a jídlo, už jsem nabrala asi 3 kila, abych je mohla zase shazovat.  Celej den a celou noc žeru sušenky, čipsy, nudle a kungpaa. A utopence. Měla jsem dokonce i Monstermunch sýrový asi po deseti letech. A zejtra jedeme do Brna. Uvidím i holky asi, sice na ně nebudu mít bohužel čas, ale hrozně ráda je aspoň uvidím.

Přišla mi čepice z DP a je boží.

Taky jsem si musela koupit nový sluchátka, protože jsem svoje věnovala mámě. Vyhrabala jsem si i iPod, takže mám zas co poslouchat. A moje nudle se zeleninou a kuřecím masem ve WOKFOOD, kde jsem musela jíst potupně vidličkou, protože neměli hůlky.

První věc, kterou si chci koupit, až budu mít nějakej dostatek peněz, bude WD EXT HDD. Aby byly kam bezpečně dávat fotky a videa a tak :)

You Might Also Like

20 komentářů

  • Reply Finče 06/02/2012 at 14:03

    Já ti to tak závidím Natáluš. Jak teď mám před sebou maturitu a všichni řeší budoucnost, úplně mně mrzí, že máme tě třídě lidi co nevědí kam jít na vejšku a podávají přihlášky hlavně aby někam šli a kromě jednoho je rodiče přemlouvají ať jedou do ciziny a oni nepojedou a nepojedou a já jsem rozčilená za ně prostě XDDD. Já bych jela hned totiž a asi budu rozčilená dokud fakt nezmizím..! Vyhlídni mi v okrese hudební rodinu, jako nemusí být hudební, ale ať maj aspoň stojan na noty XD

  • Reply moni 06/02/2012 at 14:12

    Obleceni si nakoupis tam, uplne to vidim jak ti tady pak budeme vsichni zavidet ty veci za par liber :-) takze je dobre, ze ses vseho zbavila fakt.
    S tema lekama je to na prd, ted me napada, ze nevim jak celkove tam s lekarskou peci? Osetri te za prachy asi co? Tak snad to bude ok a tvoje nemoci ted ustoupi nekam hodne daleko :-) Jsem rada, ze jedes, ja bych asi neodjela a proto jsem rada, ze ty jedes.

  • Reply Phere 06/02/2012 at 14:17

    Hrozně ti fandím, víš. :-) Prošla sis minulej rok peklem a je fakt čas jít dál. Možná za tebou přijedu, když si nějak pošéfuju vízo nebo občanství, oukej? Hehe.

  • Reply nat 06/02/2012 at 14:22

    • Finče, fakt není co, tady prostě není práce, já nemám nějak moc na výběr. fakt. já jsem taky nevěděla nikdy kam chci na školu, ani na střední, nic sem nikdy nevěděla a asi nikdy vědět nebudu. najdu ti úplně hudební rodinu, kde každej hraje na něco a pak přijedeš XDDDDDDD

    • moni, to taky, ale hlavně co by tady dělalo tak dlouho moje oblečení samo na věšáku. a taky za rok se člověku hrozně změní vkus a ani jedno z toho bych si už nikdy nevzala na sebe nó.

    • phere, děkuju :) přijeď :)

  • Reply Jane 06/02/2012 at 14:24

    <3 všechno bude fajn. a tečka. :) a hadry si žádný nevoz, tam stejně milión věcí nakoupíš, jako Primark a po jedné návštěvě to nebudeš mít kam dávat! :)

  • Reply Spencie 06/02/2012 at 14:26

    ja ti zavidim, jak dokazes prodat svoje veci XD ja mam ke vsem citovy vztah a nedokazu to jako. Mam ve skrini veci, ktery si na sebe nikdy nikdy nikdy nevezmu, ale stejne je neumim prodat.

  • Reply nat 06/02/2012 at 15:24

    • Jane, vím, byla jsem už v UK :)

    • Spencie, nesmíš tvořit :)

  • Reply Kaj. 06/02/2012 at 19:09

    Moc často tohle nedělám – nechválim jen tak blogerky, jak jsou úžasný, ani moc nepíšu komentáře, nemám ráda vlezloprdelovství :D ale myslím, že by tě to mohlo potěšit. Musím říct, že jsi moje nejoblíbenější blogerka, jsem vždy ráda, když vidím tvůj nový článek na bloglovin a nechávám si ho až uplně na konec na přečtení :D
    Takže doufám, že až budeš v UK (kterou ti moc přeju), že budeš dál přispívat! :))
    měj se fajn a hodně štěstí

  • Reply Joy 07/02/2012 at 09:54

    Moje taky :P

  • Reply cassidy 07/02/2012 at 14:01

    S těma lékama a podobnýma průšvihama je to blbý, ale tak snad se to fakt nějak vyřeší. A hadry je pravda, že na takovou dobu absolutně nemá cenu brát, protože tak jako tak se ti něco líbit bude, i kdybys za to nějak extra utrácet nechtěla, a pak bys to tam akorát musela třeba nechat / vyhodit, až by ses vracela a tak. WD disk schvaluju, potřebovala bych nový (další, už mi zbývá úplně maličko volnýho místa jenom a už z něj nic smazat nemůžu)

  • Reply mobanika 07/02/2012 at 15:00

    tie sluchatka mam v modrom, a som spokojna! (ok, hlavne s vyzorom:D)

  • Reply aravisina 07/02/2012 at 16:33

    Moment, jak je možné, že mi unikl fakt, že existují sýrové Monstermunch???????????????

  • Reply nat 08/02/2012 at 16:05

    • Kaj., to není vlezloprdelovství ale úplně normálně říkám hodně lidem různý věci, že je mám třeba ráda, vážím se jich a tak, to je normálně lidský. jako vlezloprdelovství to berou lidi, co jim to nikdy nikdo neřek a nemají žádný kamarády a oni to nemají komu upřímně říct :) tak to moc děkuju, jsem ráda, psát určitě BUDU :)

    • Joy, díky, tak já budu psát víc :D¨

    • Cass, hele nakonec sem si to vydupala proti všem zákonum XDDDDDDD Právě, stejně to pak nevezmu na sebe a tak.

    • Mobanika, ANO, NO XDDDD

    • Aravis, já mám pocit, že oni jsou JENOM SÝROVÝ? :)

  • Reply miriabel 08/02/2012 at 18:21

    Ta ruzova sluchatka jsou nejkrasnejsi!:)
    Drzim palce, at se ti tam libi a hlavne dari!:)

  • Reply Bárb 09/02/2012 at 19:06

    Čtu tě pořád a všchno, ale není čas komentovati!
    Hele, já se fakt těším, že budeš mít zážitky z Anglie a ták. A jelikož je to asi už tak rok místo, který chci navštívit, tak se tam třeba potkáme a na Sněžku půjdem až pak :D

    Čepice boží!

    A pak tě asi na něco zneužiju! :)

  • Reply Martina 09/02/2012 at 23:00

    Wow, to je fenomenální, držím palce a skládám hold, že do toho jdeš rovnýma nohama! (Mimochodem, tohle je můj první příspěvek na Tvém blogu, takže jestli teď přemítáš, kdo jsem a jestli mě můžeš odněkud znát, tak Ti to ulehčím: neznáš, prostě sem jen občas zajdu, pobavím se nad některými články a už mnohokrát jsem se chtěla odhodlat Ti pochválit poutavý psací styl, ale teď konečně přišel článek, který už nesnesl, abych to dál odkládala :-) To jenom tak na úvod :o)
    Ten hlavní důvod, proč jsem pocítla touhu zareagovat právě tady a právě teď je ten, že mě velmi téma „dát vale ČR“ přitahuje, neboť sama už několik let spřádám plány (tedy přesně od návratu ze čtvrtroční stáže ve Finsku), že se tam stůj co stůj vrátím, minimálně na rok tam pobudu jako au-pair a pak už se ideálně nikdy do ČR nevrátím (já říkám, že kdo někdy okusil život v cizině, ten už by se do ČR vrátil jen při nejvyšším pominutí smyslů). Nebudu se Ti tu rozplývat nad tím, jak je to ve Finsku všechno naprosto skvělé a úžasné, jak jsou tam nesrovnatelně lepší a přátelštější lidé a jak se tam báječně ctí ekologie (a na rozdíl od ČR to pro Finy není jen osmipísmenné cizí slovo), protože to je zkušenost naprosto nepřenosná a kdo tam nikdy nebyl, tak mé nadšení nedokáže pochopit a správně ocenit :-) Navíc tu o to ani neběží. Zajímalo mě spíš, jaké všechny náležitosti ještě řešíš před odjezdem a jestli tam jedeš přes agenturu (třeba student agency) nebo na vlastní triko, za známýma nebo…? Jak dlouho to hlavně taky všechno trvalo mezi začátkem vyřizování a datem odjezdu? V červnu budu (prý) státnicovat, tak abych věděla, jak moc předem na to vlítnout. Ty zádrhely s lékama na předpis jsou nemilé, ale taky mě to čeká, takže maminka bude muset taky posílat…a to ještě doufám, že přemluvím svou doktorku, aby dávala recepty někomu z mé rodiny…moje léky nejsou totiž úplně jednoduché a kvůli jedněm chodím ob 1/2 roku na kontroly..snad jí bude stačit mé čestné slovo, že můj zdravotní stav se za rok určitě nezhorší :-)) Bylo by teda úplně nejlepší, kdybych se těch léků dokázala zbavit (=vysadit je), abych nemusela řešit k jakému doktorovi se zaregistruji tam, kdybych tam opravdu zůstala až do smrti, ale mám z toho docela obavu, zvlášť když vím, že Finsko má jednu z nejvyšších sebevražedností v Evropě a polární dny a polární noci rozkolísávají hladinu serotoninu docela spolehlivě, achjooo, to je dilema. No nic, problémy se mají řešit postupně, teď mám před sebou v první řadě autoškolu, protože řidičák jistě zvedne mojí au-pair hodnotu :-D
    Kdy vlastně odjíždíš? Tak, to bue asi vše, co jsem měla na srdci, nevím, jestli by šel delší text vůbec odeslat, tak radši končím :-)
    Měj se hezky a neděs se moc mého slovního průjmu, já píšu ráda a často a hodně :)
    P.S. Dalším důvodem, který okamžitě přitáhl můj zrak k Tvému článku, byl nadpis, protože je to část z textu mé velmi oblíbené FINSKÉ kapely Sunrise avenue :-)))

  • Reply nat 10/02/2012 at 12:17

    • miriabel, děkuju!:)

    • Bárb, všecko bude a zneužij mě klidně! :)

    • Martina, DÍKY ZA TAKOVEJHLE KOMENTÁŘ♥ to je možná škoda, že mi občas nenapíšeš. nebudu ti psát všechno sem, dneska o tom přímo napíšu článek, tak když se večer zastavíš, tak ho tady budeš mít se všema zodpovězenýma otázkama úplně. pokud máš tuhle kapelu taky ráda jak já, potěší tě na konci měsíce jedno video z února! :) víc říct zatím nemůžu :) fakt díky za komentář a všechno budeš mít zodpovězené! :)

  • Reply Martina 10/02/2012 at 12:30

    Prima, budu se těšit jak na Ježíška :-)) (i když já teda spíš preferuji Santa Clause, protože ten bydlí ve Finsku na polárním kruhu a já jsem se s ním setkala a za hříšné prachy i vyfotila :)) )

  • Reply nat 10/02/2012 at 17:03

    Tak dneska nevím, nestíhám a je mi hrozně blbě :(

  • Reply Martina 10/02/2012 at 20:58

    ale tak…já ti to možná odpustím ;-)

  • Leave a Reply