Life & Stories, Parties

O závažných rozhodnutích a jak jsme se opily s Lůcou

30/01/2012

…se rozhodne o všem. Úplně a definitivně, konečně. Jsem teda hrozně nervózní, svírá se mi ze všeho žaludek a jsem úplně mimo, když po mně kdokoli něco chce, ale aspoň už se bude vědět. Jak jistě víte, práce tady u nás zrovna moc není, je těžký sehnat nějakou trošku lidskou a já toho už mám plný zuby. Fakt jsem se nasrala na všechno a rozhodla se, že proti tomu začnu bojovat. A začala jsem teda.

Docela mi pomohl ten rozchod, abych se do něčeho takovýho rozhodla. I když jsme se zase minulej tejden řekli, že se nebudem naproto vídat, psát si a nic a už jsme to stihli porušit, zase se tím ublížit a zase si zamotat hlavu trochu. Jsem blbá, měla jsem to dodržet… bylo by mi časem líp a tímhle se všechno jen oddaluje. Já sem celkově na všechno takovej oddalovač.

No nebudeme to natahovat a povím vám konečně, co se stalo.

Mám dvě možnosti a jedna z nich bude tenhle tejden definitivní úplně. Jiný možnosti si nedám, buď to bude tak a nebo tak. Byla tady vyhlášená jedna pracovní pozice (zatím vám nepovím jaká, jen to, že na takovou tady v okolí čekám celý 3 roky, co jsem ze školy!) a já jsem byla na pohovoru. V testu jsem věděla snad všechno a praktická zkouška proběhla taky v pořádku. Taky umím jednu věc, která není v popisu práce, ale firmě bych tím mohla pomoci. V tejdnu mi buď zavolají, že mě berou a nebo mi přijde e-mail, že jsem nevyhověla… takže čekám.

Je to úplně poslední pracovní pozice, na kterou se hlásím. Potom s tím končím. Úplně totálně to tady zabalím v tomto kraji a nepojedu ani dál a nepojedu ani do Prahy, ale už dneska večer mám na Skype domluvenou schůzku s potencionální rodinou v Anglii v jednom městě asi hodinku autem od Londýna. Opravdu a vážně. Píšeme si asi týden e-maily a zatím si jsme navzájem sympatičtí. Takže uvidíme dál. Hostující rodina přesně ví, že ještě čekám tento týden na verdikt firmy a že pokud mě vezmou, tak bych au-pair dělat nejela a pokud ne, že mě můžou klidně příští víkend čekat na letišti.

Preferuju zůstat tady a začít dělat na výše zmíněné zatím tajné pozici, ale pokud to nevyjde, už nebudu smutná z toho, že bych měla odject a budu přemýšlet jen o těch pozitivech, jako je další zkušenost, naučení se anglického jazyka a hlavně práce. Fakt se mi nechce sedět doma na zadku, chci do práce. Popravdě, nemám už ani na výběr. Obě možnosti jsou fajn možnosti a jedna z nich 100% bude.

Uvidíme která…

V sobotu jsem všechno totálně posrala, pohádala se se všema doma, oni se mnou, odsrala to Lůca, která za nic nemohla. Všechno bylo úplně neomluvitelný a já jsem ráda, že mi nakonec všichni odpustili, je pondělí a já se stále stydím za sebe. Měla jsem příšerně hystericky depresivní záchvat ze všech situací ve kterých momentálně jsem, bohužel… ani si to skoro nepamatuju, co se všechno odehrálo. Pak jsem sebou akorát třískla do postele, 2 hodiny hrozně brečela a nemohla jsem se ani hýbat. Blbý no. A měla jsem hodinovej rozhovor s ním no, kde jsme se právě napevno rozhodli, že je konec konců největší a já jsem byla hrozně silná a řekla jsem, že ok. A hnedka druhej den jsme to posrali…

Achjo.

V tu sobotu večer jsem jela uřvaná a opuchlá k Lůce, cestou jsme koupily sekanou studenou a pombéry. Doma jsme vypily dvě vína, koukaly jsme na videa z oslavy a šíleně se tlemily. Fakt šíleně, úplně jsem brečela smíchy. Po těch dvou vínech jsme šly pro změnu na pivo do Irský, kde jsme potkaly Toníka a jeho kamaráda se kterýma sme strávily skoro celej večer Pod Hradem.

Sedím si takhle právě tam, ve tmě a piju Frisco a najednou ke mně přijde jeden z nejhezčích a nejmilejších kluků, který jsem v mým životě potkala a řekne, ať jdu tancovat. V normálním nepřátelksým mým životě, i kdyby přišel nahatej Brad Pitt, tak bych ho poslala do prdele, ale protože jsem se v sobotu rozhodla být přátelská a normální osoba, i šla jsem. A dobře jsem udělala, byl fakt kouzelnej, krásnej, chytrej a příjemnej. Bohužel mu to bylo úplně k prdu, protože opravdu teď nechci vztah a ani randit a ani nic tomu podobnýho.

A pak jsme šly Pod Máj. A tam byl chudák Fox a nechtěl s náma mít nic společnýho, že prej jinak určitě dostane na držku XDDDDDD Chtěly jsme jít domů asi tak v jednu ráno, protože jsme měly jít ráno na běžky. No, tak ve 4 ráno jsme byly v pizzerce pro bagetu a pizzu a vysvětlovaly tam nějakým dvěma týpkům, že Maková panenka není normální, když chrápe s motýlem.

Ráno bylo krušné. To ty medoviny v Irské, díky Kubo.

Ale nejsme béčka a jely jsme na hory (to bylo teda fakt daleko). Lůca mi půjčila běžky, já nemám. Rozflákala jsem se ještě než jsme vjely na stopu (na lyžáku jsem získala diplom za první místo na běžkách btw) a pak jsem se rozflákala ještě jednou, ale dost pořádně při sjezdu dolů. Běžky mě nebaví a nesnáším je. Od neděle oficiálně. Vrátím se ke svým hodinám snowboardu, které jsem začala minulý leden a po jednom dni zase skončila, takže šance se něco naučit byla nulová.

Pár fotek pro nenažrané :)

Vlevo Černá hora a za mou levou rukou je bílá Sněžka, tak pokud máte představivost, vidíte pěknou horu.

You Might Also Like

23 komentářů

  • Reply Jan 30/01/2012 at 16:22

    Tak držím palce ať ti to klapne. Anglie je dobrá zkušenost, sám jsem to zkusil. A je dobře, že jsi se konečně nějak rozhodla.

  • Reply S 30/01/2012 at 17:23

    Držím palce… bud první nebo druhá. budeš se mít báječně

  • Reply Jane 30/01/2012 at 17:58

    TYJOJAKO! To jsem zvědavá! UK mi chybí, takže jsem fakt zvědavá, jak to s tebou dopadne! Ale s takovým postojem se mi líbíš!! Pusu!

  • Reply Mary 30/01/2012 at 18:34

    Držím palce, nech už to dopane akokoľvek :*

  • Reply Kalanka 30/01/2012 at 19:09

    Konečně se to někam pohne, bude to dobrý. Máš hezkou bundu na běžky!

  • Reply Athelas 30/01/2012 at 19:13

    držím palce!

  • Reply Šári Nka 30/01/2012 at 19:41

    držím ti palce a přeju ti to :).

  • Reply Natalia 30/01/2012 at 21:27

    já vám nevím, já jsem tragéd prostě XDDDDDDDDD ještě, že už nemám na výběr, hahahaha.

  • Reply andilek 30/01/2012 at 21:27

    Drzim palce, at vyjde cokoliv, doufam ze budes stastna!

  • Reply Zuza 30/01/2012 at 21:44

    Maková panenka není normální, když chrápe s motýlem. :DDDDDD

  • Reply Lou 30/01/2012 at 23:48

    Wow, nevim jestli se to jako uplne smi takhle rict a neni to blby, ale proste nejakym zpusobem jsem na tebe desne pysna! At ti vyjde ta varianta, kde budes mit hezci zivot! :-) a bezky jsou zlo!

  • Reply Momoko 31/01/2012 at 09:50

    Já normálně jen čtu a nekomentuju, tu mi to ale nedá, předem však říkám že to nemyslím špatně.. ale nemáš přece jen racionálně lepší jít do Prahy? Nějakou odbornost podle všeho máš a můžeš si najít slušné místo a prohlubovat praxi. No a nechat všeho a odjet do Anglie utírat děckám zadky – pokud to myslíš tak, že chceš na chvíli vypadnout a vylepšit angličtinu, tak je to určitě super a udělat si takové volno třeba na rok za to stojí. Ale jet do Anglie a čekat že se tam uchytíš s jakkoliv lepší prací než jsi měla tady.. slušnou práci si tam bez VŠ nenajdeš a vždycky tam budeš jen cizinka, levná pracovní síla.. tak doufám, že jde opravdu jen o tu první variantu a že ti to pak pomůže s životem tu:)

  • Reply nat 31/01/2012 at 09:55

    • Momoko, bohužel nemám, protože mě nikde na lepší místa, ze kterých bych platila spolubydlení, jídlo + nějaký dluhy nevzali a já bych neměla z čeho nic splácet. neumím anglicky, tak mě nikde nechtějí a ani se jim nedivím. bohužel, fakt.

  • Reply Spencie 31/01/2012 at 10:04

    Trochu se bojím, aby pak časem nevznikla nějaká třetí východisko! XD ale Anglie bude určitě super, nový začátek pro všechno :)

  • Reply Athelas 31/01/2012 at 12:34

    já si zase myslím, že anglie je taková možnost pro novej život, udělat za tím svým současným životem tlustou čáru. Je jasný, že to nebude lehký, ale přijde mi, že to je to, co Nat přesně potřebuje.

  • Reply Elis 31/01/2012 at 12:36

    Tak já si myslím, že ta Anglie je hlavně o naučení se jazyku, nebát se mluvit a tak. V tom je to podle mě super, jen aby ta rodina fakt byla dobrá, známá takhle narazila na celkem šílenou ženskou, nakonec tam místo jednoho roku byla asi jen 4 měsíce, ale i tak. Zkušenost a říkala, že už se právě nebojí mluvit a je to fajn. Tím líp, pak najdeš práci tady. A vůbec, kdo ví jak to bude, zatím zní dobře obě možnosti :o)

  • Reply nat 31/01/2012 at 12:57

    nevím no :) já jsem si myslela, že ten život bude jinak XD

  • Reply TiNA 31/01/2012 at 14:08

    Tu možnost jet do Anglie ti závidim. Já na to byla strašněj srábek, a vim, že toho budu litovat, ale už je pozdě, protože tu mám závazky – přítel, byt…
    Takže bejt tebou bych se zbalila a jela hned. S prací je to na prd, když si vzpomenu jak jsem byla půl roku doma a všude mě vždycky vyfu*kovali, jednou malý vzdělání, pak zase moc vysoký, bez praxe… a to u nás v MB to s tou prací nebylo tak zlý…
    Těším se na pohled z Anglice ;-) :D :D :D

  • Reply nat 31/01/2012 at 14:26

    vy mě normálně vyhazujete a vidíte mě v anglii XDDDDDDDD

  • Reply consuelle 01/02/2012 at 00:13

    ja ti tak zavidim snih. tady je tak maximalne namraza. a držim palce

  • Reply jana 01/02/2012 at 07:10

    hele delala jsem au-pairku a jestli nejsi typ, co snese deti, tak to nedelej :) oni na tebe budou delat tutu nunu napred, to si pis. Normalni rodiny totiz rovnou berou holky, co jsou uz v UK. I kdyz vsechno muze byt jinak zejo…

  • Reply nat 01/02/2012 at 09:37

    jana, ona měla v sobotu dva pohovory a nelíbily se jí au-pairky, prej blbě uměly anglicky, takže jsem dostala strach jak svině. jde o to, že já v tom městě mám kamarádku a oni se snaží, aby byly prostě třeba i kamarádky u sebe atd :)

  • Reply elis 01/02/2012 at 12:07

    ať to dopadne jakkoli, dopadne to správně :))
    a upřímně gratuluju a smekám za tu rozhodnost! respect & good luck! ;)

  • Leave a Reply