Life & Stories, Trips & Geocaching

Vienna

11/12/2011

Tak jsem zpátky z Vídně, kde jsem nikdy nebyla a teď jsem ráda, že jsem se tam podívala. Mám několik menších zážitků o kterých se s váma dneska podělím, pokud i vy jste tam nikdy nebyli a chystáte se, určitě oceníte i několik tipů :)

Už ve dvě hodiny ráno stál před barákem taxík a my jsme s mamkou nastupovaly. Já si brala do tašky deštník a náhradní boty, kdybych měla jedny třeba mokré, tak abych nebyla nemocná pak z toho. Dvě mikiny pod kabát a šátek okolo krku. O půl třetí přijel do Trutnova autobus, skoro všichni jsme nastupovali tam, jen pár lidí pak dál. Vůbec mi nešlo spát. Koukala jsem z okna a záviděla jsem kamioňákům jejich povolání. Asi v šest ráno jsme byli v Brně a o půl devátý jsem už stála před Schönbrunnem (pořád hrozně zapomínám jak se to jmenuje, pořád). Vzaly jsme si imperial tickets za 10 EUR a společně jsme vždycky v každé místnosti spustily průvodce, abychom měly stejné info a mohly jsme se divit a pokyvovat spolu. U východu je shop, kde měly Mozartovy koule v hrozně výhodných a různých baleních, ale to jsem nevěděla a říkala jsem, že v centru se určitě na tržnici budou cenově předhánět za tuhle vídeňskou klasiku a že je koupím tam. Hele, kupte si je výhodně na Schönbrunnu, fakt. V centru je nemají na trzích vůbec, jsou jen dva obchody kamenné v té hlavní ulici a tam jsou šíleně předražené. Takže jsem to těžce prokaučovala.

Po prohlídce jsme se šly podívat do zahrad, kde byly super veverky a jedna se mi opřela o koleno a koukala na mě. V deset hodin se otevřela tržnice před zámkem, ta byla docela poklidná, pěkná a všude měli vesměs podobný věci. Dala jsem si vanille punsch, jenže jsem ho dostala bohužel se šlehačkou, což jsem nečekala a tak chudák máma mi ji musela všechnu sníst. Samotnej punč byl ale taky úžasnej. Byla jsem po něm lehce přiopilá.

Pak jsme jeli do centra Vídně. Projížděli jsme čínskou čtvrtí, úplně si dokážu představit tam bydlet a nakupovat jen v jejich marketech originální zboží z Číny a Vietnamu! Opravdu ano, láká mě to strašně. Zastavili jsme kousek od centra a šli všichni k Opeře pěšky. Tam byl rozchod a my jsme si udělaly svůj vlastní okruh po všech důležitých památkách s mapou a s průvodcem. Pomalu jsme došly až k hlavní tržnici na Rathaus Platz. Milion lidí, musely jsme se prodírat. Zase vesměs všechno stejné, bylinky, keramika, malované vánoční ozdoby, přáníčka, čepice, rukavice.

Celá Vídeň, až u centrum nebo okolí tržišť trpí, ale opravdu trpí nedostatkem záchodů. Pro člověka jako jsem já to znamená absolutní neochutnání ničeho, včetně párků a klobás. Jediné co jsem z tržiště riskla byly nasucho opečené jedné kaštany, měla jsem je poprvé v životě a moc mi chutnaly. Vypadají jako malé mozečky a chutnají něco mezi oříškem a popcornem :) Když jsem měla opravdu hlad, hledala jsem další suší jídlo, padl muffin v Burger Kingu za 1.60 EUR. Takže tohle byl fakt průšvih. Na záchody se stála fronta u trhů i v McDonalds. Všude. Ale ne fronta 5ti nebo 10ti lidí. Od 20ti víc. Půl hodiny. Prostě otřesný a staršný a hlavně nechopitelný, vzhledem k tomu, že jsou všude stánky se svařákem, klobásami a punčem, myslím, že spousta lidí včetně nás si pak další a další punč či svařák nedávají pro to, že by si neměli kam dojít na záchod.

Po návštěvě hlavního trhu jsme šly do té hlavní nákupní ulice, prolezly jsme předražené H&M a ostatní in obchody. Podívaly jsme se do Swarovski Store a téměř všech obchodů prostě. Viděla jsem Forever 21 naživo a zamilovala jsem si tam krásný diskoboty.

Potom večer jsme si daly ještě punč a čekaly na zbytek skupiny. Všechny hrozně bolely nohy, mně nebylo nějak dobře, bolela mě hlava, o nohách nemluvím. Došli jsme ke Stadparku a před sedmou večerní odjeli, doma o půlnoci :)

Pár fotek. S mým foťákem nemělo cenu se snažit o hezký večerní fotky Vídně, takže až si pořídím jednou něco lepšího, výlet třeba zopakuju :)

Já a mamka před Schönbrunnem

Jedna na památku :)

Schönbrunn + trh

Zavdávám si vanille punsch :)

Pro váš orgasmus :)

You Might Also Like

19 komentářů

  • Reply katie 11/12/2011 at 16:32

    jů! miluju vídeň, jezdím tam každý rok o vánocích i během roku, jen letos se něco posralo a nikam jsem nejela?! nechápu.. příští rok musím nejmíň dvakrát :D
    jinak s těma řadama na záchod je to děs no, my chodily vždycky do starbucks a jednou jsem byla i v metru a nebylo to tak hrozný,jak jsem čekala :D (nebo spíš ,jak by to vypadalo v čr)
    hmm a vanilkový punč bych si dala,něco takového jsem ještě neměla!mňam!

  • Reply marilyn 11/12/2011 at 16:34

    ten hrneček mam doma! <3

  • Reply Adelka 11/12/2011 at 16:56

    To jsem rada, ze jste si s mamkou udelaly takovej vylet, to je super! S tema zachodama me to taky sere, no..ale rekla bych, ze to je tak asi vsude, ne? Jako v Praze v centru je taky docela tezky narazit na zachod, kde by se necekalo pul hodiny…
    Jo a mas krasnou mom, slusi vam to! <3

  • Reply moni 11/12/2011 at 16:57

    strasne moc jsem rada ze jste jely!!! i kdyz to mate tak silene daleko a byly jste na nohach skoro 24 hodin, tak to muselo byt super :-) navic letos neni az tak silena zima, ja tam byla kdyz bylo -20°C a to bylo strasny :-) fakt me stve, ze i kdyz to mam necely 3 hodiny jizdy, tak jsme letos nejely .. :-(

  • Reply polik 11/12/2011 at 18:06

    tyhle vylety jsou znicujici. do Vejdne chci, moc nekdy. malo fotek na muj v kus :D ale dobryyyy

  • Reply mary 11/12/2011 at 18:14

    viedeň je moja srdcovka, kedysi som tam bola každý druhý mesiac, dokonca som tam dva mesiace žila. teraz je to už tri roky čo som tam bola naposledy… a to som si hovorila, že tento rok určite:(

  • Reply Spencie 11/12/2011 at 18:35

    Já jsem si taky hnedka zamilovala Vídeň , ale ty lidi všudě mě zabíjej.

  • Reply nat 11/12/2011 at 19:07

    • Katie, no to taky teda nevím, chyba :) Starbucs se čekala fronta až ven. I na kafe i na WC! A vanilkovej si dej!

    • Marilyn, to asi hodně lidí, co ho nevrátilo :DDD

    • Adelka, taky jsem ráda, škoda, že jsem jí to kazila pořád mojí debilní náladou ze života :/ a děkujeme :)

    • Moni, taky, viz. Adélka :) být tebou, jezdím tam často!

    • pólík kolík, jsou! MÁLO? no dovol :)

    • Mary, já sem z ní nějak mega unešená nebyla, já miluju pořád nejvíc Amsterdam prostě. tak příští rok!

    • Spencie, viz.Mary :)

  • Reply lucienda 12/12/2011 at 09:11

    taky se mi to tam moc líbilo a s těma záchodama je to tam fakt šílenost sama… mmm kaštany jsem taky ještě neměla :D

  • Reply nat 12/12/2011 at 10:43

    • lucienda, to se nedá no :( upeču ti!

  • Reply p. 12/12/2011 at 10:44

    ty lidi byli nechutni, proste prodirat se davem, debilove ktery stojej uprostred a cumej, grr!!!

    ti ani nemuzu napsat, co jsme mela ja k obedu – kousek od parlamentu meli bozi nudle, v krabicce, s hulkama, za 3 Ecka, sex nejvetsi <33

    meli dali slehacku s malinovym likerem na Hot love punch, kkti :| nejlepsi byl asi tresnovej punc s amarettem
    ale prijde mi, ze hrozne zdrazili, 3.90 za punc + 2 za hrnecek, pff

    popis kastanu nejlepsi :D

    a jablko v karamelu, to je dalsi must z trhu ve Vidni :))

    jinak ja radsi nepila celou cestu do Vidne, tam jsem se taky krotila a pak si dosla na autobusaku, kde nikdo nebyl :D

  • Reply nat 12/12/2011 at 10:49

    • petulka, ja jsem ty nudle viděla :) ale popravdě, vždycky když si vzpomenu jak mi pak může bejt a co všechno se může stát, tak při cstování na tahle jídla ani chuť nemám :) tak se to docela dalo, spíš jako jsem si chtěla kousnout klobásy a ani to nemůžu. já ten vanilkovej měla za 4E no. popis kaštanů je pravdivý XDDDDDDDDD jabko v karamelu bych se poblila, já sladký nemusím XDDDDD

  • Reply p. 12/12/2011 at 10:58

    klobasy ty voe – jsme meli tu jejich klobasu v rohliku, hned na Maria Theresia Platz a myslela jsem, ze umru, to se nedalo snist :DD

    jablko v karamelu je genialni – kysely stavnaty jablko a k tomu ten krupavej karamel, kupodivu to neni tak sladky… ale ta kombinace proste!

  • Reply Jane 12/12/2011 at 11:00

    Miluju Vídeň, loni super, letos bohužel ne. Ale pěkně jsi to popsala vanilkový punč jsem ještě neměla, ale dala bych si. :)

  • Reply Bárb 12/12/2011 at 12:04

    To jsem si pěkně početla :)))
    Líbí se mi ty odlesky na druhé fotce!

  • Reply cassidy 13/12/2011 at 08:36

    Nejhezčí hrneček, co jsem z letošních fotek z Vídně viděla. Taky bych se tam chtěla podívat, letos to nevyšlo vůbec, snad příští rok :)) Nebo v létě, to taky plánujem s kamarádkou už asi milion let. Jste kjůt na tý fotce s mam :)

  • Reply nat 15/12/2011 at 09:38

    • p, já miluju na festivalech ty se zelím a tak XDDDDDD

    • Jane, tak ten si 100% dej :)

    • Bárb, to si poteš zase, jsem nyní psavec!

    • Cassidy, jó děkujem, hrnek pěknej, nevzaly jsme si jej XD

  • Reply Michelle 15/12/2011 at 13:58

    Natalko my jsme vzdycky mozartovy koule kupovali bud v drogerce nebo v bille tusim… jsou to ty same :D

  • Reply nat 15/12/2011 at 19:54

    • Michelle, mělas říct dřív! :DDD

  • Leave a Reply