Moleskine

O strachu, fobiích a o všem, čeho se lidé bojí nebo to nemají rádi

04/08/2011

Seděla jsem na gauči v obýváku a jedla jsem bramborovou kaši udělanou s opečenou cibulkou, měla plněnou sekanou a F zrovna jel do nemocnice na opíchnutí loktu a v tom okamžiku mě napadlo tohle všechno. Strýc by tu kaši s opečenou cibulkou nejedl, Prďka by nejedla tu plněnou sekanou kvůli vejci, Peťulka kvůli teplé okurce a F hrozně nenávidí injekce, přitom to je takovej drsňák normálně…

… a tak jsem nad tím začala přemýšlet, co vlastně nemám ráda já? Čeho se bojím a z čeho mám úplnou fobii? Hned na začátek vám řeknu, že nenávidím lidi, kteří nic nežerou. Prostě je nenávidím žárem tisíce sluncí. „Jé, ale já nejím špenát a vejce a maso nejím, nejím cibuli, česnek, máslo, koprovou nejím, rajskou nejím, segedín nejím, hrášek a kukuřici nejím…“ prostě NE. Každý má NĚCO, co opravdu nejí, nemůže, zvracel by, ale tohle… radši nic.

Vezmeme si tedy mě. Já úplně opravdu nikdy a nikdy jíst nebudu – SÝR. Všechny sýry. Úplně mě dokáže nasrat, když to někomu řeknu a on na mě, jestli nejím ani eidam. A když řeknu, že ne, tak on vyděšeně, ani mozzarellu??? Ne! Já nejím žádný sýr prostě, nejím eidam, ementál, mozzarellu, chedar, olomoucký tvarůžky, tavený sýry, parmezán, hermelín, nivu, bryndzu, balkánský sýr, kozí sýr, jadel, goudu, takový ty provázky, ani nevím, jak co vypadá. Všechno jsem jíst zkoušela. Nemůžu o něčem říct, že to nensáším, když nevím, jak to chutná a tak jsem hodně sýrů ochutnala, ale dopadlo to vždy stejně, dělá se mi z toho blbě.

Za poslední 2 roky jsem dospěla úplně k tomu, že JÍM Lučinu, cottage sním, ale nechutná mi a ta největší pecka – sním kousek uzené cihly na chlebíčku a na pizze z PIZZA EXPRES. Nejvíc nejhorší by pro mě byl parmezán. Ten by byl horší, než ty olomoucký nebo niva. Někdo na mě jako – ty ani nemůžeš vědět, jak ta pizza dobrá je, když na ní nemáš sýr. Já vím, jak je dobrá i bez sýra, když ho celý život nejím.

A pak jsou věci, které sním, ale třeba je jen nemám moc ráda, ale když to někdo donese, tak co viď. Teď nevím, co přesně to je. Mám ráda játrové věci, ale holá játra nejím, protože mi nepřijde normální jíst vnitřnosti. Takže dršťkovou jím – ale jen tu vodu bez kousků žaludku a játrovou omáčku bez kusů jater. Je to dobrý, fakt moc, ale já nějak nemůžu sníst vnitřnost a nevím proč, ale věřím, že do tří let už mi to půjde, jde to nějak líp a líp k tomu přistupovat.

Dřív jsem nejedla houby, ale začala jsem pomalu s žampionama a teďka je mám ráda, i když mi trošku vadí, jak kloužou (to je jak šíleně tlustý maso). Když jsme u toho – dřív jsem to flusala, okrajovala i kuřecí maso, že z toho skoro nic nezbylo. Teďka už to tak důkladně nedělám a když mám někde menší kus tlustýho už v puse, tak to neflušu, ale rychle polknu.

Jinak jím fakt všechno asi už. Ještě mám teda trošku trauma ze zabíjačky, ale kdyby mi to někdo podstrčil a byl hlad… :) Ale Andrejína třeba nejí tepelně upravenou zeleninu – žádnou a já to moc nechápu, co vlastně jako teda jí XDDDDDDDDD Protože moje jídla tvořej převážně nějak dušenou zeleninu, dávám si ji opéct k masu, no prostě všude mám teplou zeleninu. Samotný holý růžičkový kapusty si uvařím a osmažím a tak.

Nevěřili byste, ale moji dva kamarádi, MUŽI nejí tlusté maso vůbec. Ani kuřecí tlačenku, sekanou, krkovici… jedí jenom okrájená kuřecí prsíčka. Všechno to bílé i v buřtech nebo klobásách flušou někde pryč…

A můj nejlepší kamarád George, který měří 2 metry a je to prostě chlap – ten nemůže ani vidět malýho pavoučka. Zabíjí, utíká, fobie jako prase prostě. Mně ty menší nevaděj, jedinej pavouk, kterej mi fakt vadí a bojím se pak, je POKOUTNÍK DOMÁCÍ nebo HNĚDÝ.

Ano, to jsou ti největší které máme vždycky doma ve vaně nebo co hůř, někde na stěně. U rodičů jich vždycky běhalo hafo. Nevím proč prostě, ale tady jsem se za 3/4 roku nesetkala ani s jedním (ťuk ťuk) a doufám, že ani nesetkám. U rodičů mi táta dával z pokoje tak tři týdně.

Naopak mi absolutně nevadí myši, krysy, potkani – to vidím a můžu za tím běžet a honit to až dokud to nezaběhne někam do díry. Taky mi nevaděj hadi, vždycky lovím slepýše a malé užovky, co na mě útočí <333

Ale berušky nemám ráda, jsou to děvky, vždycky přiletěj, maj ošklivý nožičky, pochčijou vám ruku a zase odletěj…

A pak nějaké ty standardní strachy jako výška třeba. Já a výšky. To dodnes nevím, jestli se bojím nebo ne. Jak kdy, jak a co je zabezpečené. Připadá mi, že přepadávám někam dopředu a tak, ale to má asi každý, ne?

Bojím se, že se stane něco někomu z mé rodiny.

A každé léto se bojím, že mě píchne vosa, včela nebo sršeň. Ale spíš se bojím, že mi zaletí někam za krk nebo pod kraťasy nebo tak a že mě nějaká velká sršní čubka bodne třeba 3x někam, než ji vylovím…

A ne, že bych vás jako chtěla násilně nutit, ale hrozně by mě zajímalo, že ho se bojíte vy. Nebo čeho se všichni bojí a vy ne. A taky, co nejíte, co byste NIKDY nesnědli. Fakt upřímně úplně mě to zajímá, kolikrát se nám tady něco sejde a co je pro všechny mé čtenáře to NEJHORŠÍ! :))) Potěšíte mě tím a můžeme to rozvinou v diskuzi! :)))

UPDATE!
Jsem vám ale nenapsala tu moji nejhorší fobii, kterou jsem si nechávala na konec XDDDDDDD A to bych místo toho možná jedla všechny játra světa v sýrový omáčce. Prostě já vážně nemůžu jít na VÝTĚR Z KRKU! V šestnácti jsem pokopala doktorku a dvě sestřičky a nedostaly mě, hahaha! XDDDDDDDDDDDD

You Might Also Like

46 komentářů

  • Reply Janina 04/08/2011 at 12:59

    takovej šok…otevřu si Tvůj blog a tam pavouk jako kráva!!:D Nesnáším pavouky ze všeho nejvíc. Přijde mi, že s ostatníma fobiema jde bojovat, ale s tímhle vůbec!!!
    A to s těma výškama mám taky. V poslední době jsem se několikrát setkala s tím, že se nebojím toho, že spadnu, ale že dolů spadne někdo jinej..někdo koho mám ráda třeba…
    Jo a ještě mám speciální divnej strach z toho, že když nastoupím do MHD a je plnější, tak hned přemýšlím, jak a jestli se dostanu včas ven:D:D

  • Reply p. 04/08/2011 at 13:03

    a jeste jis syr v holandskejch rizcich! :D
    sekacku bych snedla, jen tu okurku bych vypreparovala… takhle se desim rodinnych obedu u jeho rodicu, kde oni v ramci snahy upecenou kachnu, ja ji v ramci vzorne snachy snim a pak mi bude celej den blbe :/
    co se tyce jidla, tak je to se mnou hrozny no, extchyne si u me dokonce sepsala seznam, co nejim (jatra, kapr, smazeny celer, spanelsky ptacek, segedin, vsechny ty hambursky, frankfurtsky, kde plave okurka)

    nenavidim chrousty, z tech mam fakt panickou hruzu a jecim, jen co uslysim ten charakteristicky zvuk
    hadi, pavouci atd. mi nevadej, klidne je vezmu do ruky

    jinak nevim no, vysky, stisneny prostory a tak mi taky nevadej

    panickej strach o moji rodinu, ale to je asi normalni, neznam asi nikoho, kdo by se o svoje nejblizsi nebal

  • Reply shuki 04/08/2011 at 13:14

    fakt bych nikdy nesnědla houby, zkoušela jsem to hodně krát a zvracela jsem. vadí mi jen ten smrad, když se vaří, smaží a tak.

    a panickou hrůzu mám z bouřek

  • Reply Lúca 04/08/2011 at 13:16

    Tak to já se teda bojim nejvic ze všeho ryb!! :D Když si představim, že plavu někde v rybniku a ona se o mě otře.. blééé. Taky mi vadí, když jdu někde ve zverimexu kolem těch maličkejch akvárek a jsou úplně všude okolo..z toho je mi děsně blbě.
    S tím jídlem jsem přesně ten člověk, který nechápeš. :D Nejim houby, ryby, jiný než kuřecí maso (vyjímka je teda to maso ve vepřo-knedlo-zelo), vařenou zeleninu (ale třeba když smažim maso a hodim na to nějakou zeleninovou směs, to mi neva) a nemusim teda rejži.. nevim proč, strašně moc bych ji chtěla jíst, ale nejde mi to chutnat :D už sem zkoušela tolik jídel s rejží a prostě nic. Ale snim ji, když musim, no..

  • Reply Bárb 04/08/2011 at 13:40

    BOŽÍ ČLÁNEK!
    Ty fóbie tvoje tak nějak všechny vím, člověče..!

    hrozně mě pobavilo: „a že mě nějaká velká sršní čubka bodne třeba 3x někam, než ji vylovím…“ uplně se tlemím XDDDDDDD slyším, jak to řikáš a já to opakuju a tlemím se :D

    Nejím: držťky, prdelačku, nemusím moc vařenej hrách, ale když je dobře připraven, sním to, nezvládnu pozřít chilli, nemám ráda sekanou, takovou tu holou, bez ničeho, asi bych nesnědla klasickej tatarák a asi ani šneky a kobylky a tak :D

    Bojím se: PTÁKŮ, prostě všech! Orlů, poštolek, špačků, HOLUBŮ, ANDULEK!!, všech dravců, kolibříků, supů, papušků a dalších. Jediný, čeho se nebojím je malý opeřený dráček :DDDDDDDDDD

    Taky se bojím o ty, co mám ráda. Dřív jsem to měla jakože dost, že to bylo až jako nepříjemný..

    Pavouci mně nějak přestali celkem vadit, zato nesnáším KOMÁRY, fuj.. to je prostě odpornost.

  • Reply Bárb 04/08/2011 at 13:41

    JO! A mám strach z vejtahů, jednu dobu jsem nejezdila vůbec a nesnáším to, není nic horšího tyjo..

  • Reply moni 04/08/2011 at 14:03

    takze ja bych se mohla pod clanek podepsat a bylo by to kompletni.

    ceho se bojim tak me okamzite napadne pavouci (zvlast tadyti pokoutnici), vysky, tma, zli lidi.

    nejim syr, jinak je mi to celkem jedno. a fakt neee ani chedar, ani tavenej, ani mozzarelu …. :DDD vsak to znas. parmezan je nejvetsi zlo, vetsi nez ostatni dohromady, to i kdyz odpreparuju z jidla, tak to tam jeste porad citim a chce se mi blit..no mozna jeste niva by se tomu mohla vyrovnat.

  • Reply Siriel 04/08/2011 at 14:22

    Sním všechno, i když mi to nechutná. Proto nechápu lidi, kterým někdo připraví jídlo a oni pak řeknou, že to nejedí.

    Bojím se o své nejbližší, nesnáším pavouky a mám hrůzu z těsných prostorů (ani za nic bych nevlezla pod postel).

  • Reply Kleer 04/08/2011 at 14:24

    tyjo to s tim sýrem mi uplně připomnělo situaci, kdy někomu říkám, že jsem vegetariánka a oni: „no ale ryby jíš ne?“ To mě vždycky tak nasere prostě, jako ryba neni maso nebo co?! Pak si taky myslí, že jim třeba šunku nebo kuřecí nebo tak. To mám chuť vždycky řvát :D ale jelikož jsem mírumilovný člověk co se nerad hádá tak jim to trpělivě vysvětlím.
    Takže já nejím ŽÁDNÉ maso :D jinak jím taky asi skoro všechno, nemusím moc sójový kostky, ale párkrát jsem je jedla suprově udělaný a taky nemusim velký bílý a červený fazole, ale taky je snim. MYslim, že neni žádný jídlo ze kterýho by se mi dělalo špatně – až na to maso, když si naši třeba dělaj ovar nebo něco podobně smradlavýho tak musím vypadnout ven, to bych blila:D
    pavouků se nebojím, jen mi vadí taky ty velký s tlustejma nohama, ty s dlouhýma hubenýma nohama mi nevadí. Když jsem chodila na základku, tak jsem vždycky vyndavala pavouka z umyvadla (asi tam měli hnízdo) a všichni ječeli, ani kluci na něj nechtěli šáhnout:D
    s vejškama to mám podobně, ale na rozhlednu vylezu třeba, sice pomalu, ale vylezu. Nesnášim plavání ve vodě, kde nevidim na dno (takže rybníky, u moře můžu plavat jen podél pobřeží blízko) mám pocit že mě sežere nějaká ryba nebo tak :D pak se taky bojim, že mě nějakej hnusák přepadne a okrade na ulici nebo mě někdo znásilní nebo tak, takže potmě nerada chodim sama, taky se samozřejmě bojim aby se to nestalo někomu známýmu, rodině… a už mě nic nenapadá teďko :D

  • Reply Mirabelle 04/08/2011 at 15:54

    Viděla jsem tu fotku pavouka a málem sem se pos*ala strachy, to už mi nedělej! :D já nesnášim pavouky ááááááááá pomoc! :DD No jinak nejim vnitřnosti, nesnáším je a taky mi to nepřijde normální ALE – sním cokoliv játrovýho, miluju játrovou paštiku a tak podobně. Dále miluju máminy ledvinky s bramborem nebo s rejží. Takže asi tak. A vodu z dršťkový polívky taky můžu, ale ty držky?!To bych nikdy nestrčila do pusy. A nikdy bych nemohla sníst celé rajče, vždycky si ho musim nakrájet :DD no magor no :D Jinak taky gratuluju k Fabii ♥

  • Reply Lou 04/08/2011 at 16:00

    Lidi popsanýv druhym odstavci, co nejí tohle a támhleto by měli zavírat do vězení. Ale lidi, který nejedi spoustu věcí, ani to neochutnali, by měli střílet u zdi do hlavy. Rozkopala bych jim držky! To je věc, kterou já bytostně nenávidím. A zaplať pánbů, že třeba Můj, když jsme spolu byli, tak u nás snedl koprovku a normálně mu chutnala, i když jí doma nikdy nedělali, protože jeho mamce nechutnala. Jeho bráchové by do toho určitě nešli!
    Já mám panickou hrůzu z injekcí a jehel. Normálně ze mě pak 15 min cáká krev a já omdlývam, ale to není nic zvláštního.
    A pak mám částečnou klaustrofobii. Třeba jí mám, když mi dá někdo polštář přes hlavu :D

  • Reply elis 04/08/2011 at 16:03

    tak já dost věcí nejím, ale ne že bych je nemohla – spíš rozumově, že na nich neshledávám nic moc hodnotnýho, tak si je prostě nedávám (třeba zmiňovaná játra, nebo čipso-brambůrky, kečup, tlačenku a dost dalších by se asi našlo), ale když to jednou za čas někde mám, tak to sním, nevadí mi to… spíš mi přijde jinak zbytečný to jíst :))
    co opravdu, ale opravdu nemůžu a je mi na blití, když k tomu jen čuchnu, nedejbože jazyk smočím, je kravský mlíko. podezírám školku, že tahle fóbie vznikla právě tam, když nám ho hrozně nutili, bylo ve velkým hrnci a byl na něm hnusnej bílej škraloup :p nicméně zrovna před pár dny jsem měla možnost poprvé v životě ochutnat kozí mlíko, a to mě nenakopávalo ani nesmrdělo (nedá se říct, že mi přímo chutnalo, ale spíš tak neutrál) – a prostě poprvé v životě jsem vypila decku mlíka! byla jsem z toho fakt unešená, ani bych bývala nevěřila, že mě něco takového někdy potká :)) a kozí mlíko je navíc prý mnohem zdravější, než kravský – tak si ho teď budu občas dávat, se těším :))
    donedávna jsem měla taky fobii z mrtvých zvířat – někde ležel mrtvej pták, nedejbože něco většího, a já začla hrozně panikařit, všechno se mi sevřelo a já začala utíkat (a málem bych skočila pod auto třeba, prostě úplně mimo kontrolu)… ale poslední dobou se to dost zlepšuje, už to se mnou třeba jen trošku cukne, a věřím, že bude ještě líp :)
    pavouky taky nemusím, jsem radši, když mi ho dá z pokoje pryč někdo jinej, ale v nouzi to zvládnu… a jinak mě nic nenapadá :))
    a protože věřím tomu, že čeho se člověk bojí, to si přitahuje, tak si programuju mysl tak, abych nebála věcí jako nehody, přepadení apod. – spíš si dávat pozor, chovat se obezřetně, ale nenechat se ovládnout strachem.

  • Reply Luuuc 04/08/2011 at 16:10

    Tak se taky přidávám s troškou do mlejna:) NEJÍM tepelně zpracovanou papriku – například lečo, plněnou papriku… to jen cejtím a už zvracím. A asi tři roky nemůžu jíst ani syrovou papriku, protože na ní mám hroznou alergii.
    A co nesnáším – taky nemám ráda ty chlupatý pavouky, nechodím ani do sklepa pro brambory kvůli nim :D a nesnáším výtěry z prdele:D ještěže jsem ho absolvovala jen jednou co si pamatuju :D

  • Reply Luuuc 04/08/2011 at 16:12

    A držky z drštkovky bych taky nepozřela :-/

  • Reply miriabel 04/08/2011 at 16:43

    nejvice se bojim asi zkousek a zapoctu a toho, ze nekdy neco nedam nebo, ze me treba vyhodi ze skoly.
    a z jidel nemuzu jist cokoli s lepkem a mlekem, protoze jsem na ne alergicka… a jinak moc nemusim brambory a cokoli s nema, ale nemam k nim vylozeny odpor ;)

  • Reply Kaj. 04/08/2011 at 17:10

    Tyjo, nechápu jak nemůžeš jíst sýr, to já zase teda dost můžu.
    Nejvíc na světě nesnáším takovou tu polívku s vejcem, jak tam jsou ty bílý vajíčkový jakoby šňůrky :D z toho jsem jako malá zvracela, když jsem to měla v krku a teď to nemůžu ani vidět.
    Jinak pavouky nemám ráda, ale né jako že bych se jich bála, že mi něco udělají nebo tak, spíš se jich štítim. Jinak hmyz nemám ráda všeobecně :D
    Bojím se ohně, teď už teda ne tolik, nehlídám už ohniště jestli se nedotýká trávy, tak jako dřív :D ale když jsem byla mladší, tak jsem se bála i zapálený svíčky v bytě.

  • Reply nat 04/08/2011 at 18:26

    DĚKUJU VŠEM ZA KOMENTÁŘE A FOBIE! Je to zajímavý číst, fakt. Třeba ty ryby… já skáču do rybíků plných kaprů, voda zakalená, nevidím nic a vůbec mi to nevadí :) Oheň… všechno je zvláštní.

    „Orlů, poštolek, špačků, HOLUBŮ, ANDULEK!!, všech dravců, kolibříků, supů, papušků“ BÁRB PRÝ SUPŮ XDDDDD

    Buďme silní! XD

  • Reply mary 04/08/2011 at 18:54

    Mám strašný strach z vypchatých zvierat.

    A zoznam toho čo nejem je dlhší ako toho čo jem, zabila by si ma XDDD

  • Reply lucienda 04/08/2011 at 19:03

    houby a vnitřnosti nikdy! a fobie asi z výšek i když na každou atrakci sem kdysi vlezla i když sem se mega bála a ještě taky když sem byla malá tak z těch bubáků co bydlej pod postelí :DD

  • Reply L. 04/08/2011 at 19:54

    jsem vegetarián, takže žádný maso.pak nesnáším hříbky a třeba vařenej petržel nebo celer mi taky nechutná. já vlastně nejím polívky vůbec…
    jinak mám hroznej strach když jsem venku a lítaj blesky, pak když musím jít někam sama ve tmě, v životě bych nešla sama na hřbitov nebo do lesa.vždycky večer se hrozně bojím jestli nemám v pokoji duchy nebo jestli není za dveřma nějakej přízrak, to mám z toho že koukám na debilní filmy a když jsem byla mladší tak jsem si četla debilní příběhy v Topdívce,proto bych se v životě nepodívala o půlnoci do zrcadla a nesnesu v pokoji porcelánový panenky :-D
    a jinak hmyz a podobný svinsto taky nesnesu.ne že bych se jich bála, že mě třeba sežerou nebo tak něco, ale hrozně se jich štítím, ty jejich odporný chlupatý nebo dlouhý tenký nožičky a tykadýlka a křidýlka..blééé.

  • Reply pavlin 04/08/2011 at 20:41

    od malička prostě nepozřu tepelně upravenou cibuli..bllll. takže mi otec většinou vaří jídla zvlášť bez cibule :) jenom ji cítím a zvedá se mi žaludek. když není tepelně upravená tak mi nevadí, tu mám rada :) jinak jsem docela prase, nevadí mi tlustý maso, tlačenku mám ráda, ovar..:D ještě nejim salátovou okurku a hřiby.

    nejvíc se bojím pavouků, když jsem minulý rok u babičky sklízela dřevo, tak jsem byla totálně psychicky vyčerpaná, protože jich tam žilo asi 4648949648658..byli obří a vždycky vyběhli..to pak hysterický křičím a utíkám pryč. ale to dřevo se muselo sklidit, takže sem to vždycky rozdýchala a dělala dál :/ potom mám strach z bouřek, výšek, vody..té se vyhýbám úplně, jedině do moře vlezu a to jen tam kam došáhnu na zem. jednou jsem teda s otcem byla až u bojky – vezl mě na lehátku a i tak jsem byla posraná jak sviňa, když jsem si představila tu hloubku, brrr.

    ještě mám fobii z telefonování, ale to už je teď lepší než bývalo :)

    a strach o blízké..tím jsem postižená docela hodně. kvůli tomu i nerada spávám s našima na chatě, protože tam jde slyšet každý šustnutí a já jsem třeba celou noc ve stresu, že se někomu něco stalo, když slyším i nepatrný zvuk. taky když doma někdo usne třeba u TV, tak přijdu a chvíli sleduju jestli dýchají, žijou…až takhle to sleduju a docela mi to leze na mozek a otravuje mě to, ale nejde se toho zbavit :/ dá se říct, že ze mě každý ráno padá stres, když se všichni vzbudíme.

  • Reply Lucije 04/08/2011 at 21:02

    Taky jsem kdysi tlusté maso flusala, kdežto teď ho rychle polknu, nicméně denně bych ho jíst nemusela, že.
    Já nejím hřiby, to že sis na ně zvykla obdivuju, u mě to bude celý život něco nepojídatelného, slizkého a fuj.
    Nejím olivy, ale nadrobno nakrájené v salátu jsou fajn.
    Taky držku, nemusím tvarůžky a co mi nechutná je lékořice a z ní hašlerky a pendrek. V cole mi nevadí no.)

    Strach mám z výšek, z ohně a ledový vody, ale nejvíc se bojím asi lidí. Lidi jsou totiž nevyzpytatelní a leckdy horší než všechno to ostatní, co jsem tu psala:/

  • Reply Jane 04/08/2011 at 21:27

    U mě je to jasný, hlavně výšky a klíšťata. :) Super článek a o sýrech jsem nevěděla, zajímavé. :)

  • Reply Michelle 04/08/2011 at 21:33

    Já se nejvíc ze všeho bojim svýho strachu.

  • Reply oveczka 04/08/2011 at 22:22

    Ja se bojim treba motylu :D A ze mi skvor vleze v noci do ucha. fuuj

  • Reply Adelka 04/08/2011 at 23:00

    no ja myslim, ze o tech lidech, co se na vsechno jidlo tvari kysele aniz by ho ochutnali, jsme se spolu uz dost bavily, ne? je to hrozny, taky to nesnasim. prece nemuzu vedet, ze mi neco nechutna jeste predtim, nez to ochutnam, ne? treba jsem nikdy nemela ustrice, prijde mi to nechutny. ale kdybych byla nekde v restauraci a nekdo to objednal, tak to ochutnam, protoze co kdyz je to naprosto dokonaly a ja uz nebudu do konce zivota chtit nic jinyho? o to prece nemuzu prijit…
    co se tyce me samotne, nemuzu prijit na nic, o cem bych vylozene rekla, ze to nejim. jsem lehce alergicka na rajcata, ale miluju je, takze na to seru a jim je na kila a pak mam oteklej jazyk a je mi to jedno XDDDD

    Jinak ohledne fobii – ja jsem asi divna, ale z niceho nemam nejakou silenou fobii. jako pavouci jsou kekel, ale neposeru se z toho. jen teda vcely jsou zlo, protoze mam hodne silnou alergii a kdyby me nejaka pichla, otekla bych a mozna se udusila, kdybych nedostala do 10 minut injekci. ale snazim se nepanikarit a strach prekonat, protoze jedine tak mam skoro jisty, ze me zadna vcela nesezere.

  • Reply Adelka 04/08/2011 at 23:01

    jinak nejlepsi komentar od Mirabelle: „Dále miluju máminy ledvinky s bramborem nebo s rejží.“
    – to si jich ale moc neuzijes, ne? kdyz ma mamka jenom dve XDDDDDD

  • Reply Mišul 05/08/2011 at 10:11

    Ta poslední věta xD
    Já se dřív hrozně bála tramvají… protože jsem jako malá měla noční můry o nich, jezdili s bodcema a pořád nabodávaly lidi těma bodcema. A já je viděla umírat a křičet. No brrr. Už je to teď lepší :D Ale vždycky když slyšim to debilní cinkání, tak je mi to nepříjemný.
    No a pak mám šílenou fobii ze vší !!!

    S tím masem to mám jako ty, taky okrajuju i kuřecí xD ale kromě hnusnýho tuhýho a tlustýho masa jím asi všechno… :) jen nemusim cibuli a pórek v nějaký přehnaný míře.

    super článek, hrozně mě to bavilo číst <3

  • Reply carrie 05/08/2011 at 14:21

    největší fóbie = KREV a vše co s ní souvisí (žíly, ..) – okamžitě omdlívám a stačí o tom jen mluvit; pak následují HOLUBI celkově a holubí zvuky (,,vrků“) – pro mě to je něco nepopsatelně odpornýho.

    a z lidí mě děsí od malička JITKA MOLAVCOVÁ, dodnes.

    z jídla jako sním všechno, ale vadí mi houby i když se snažím to překonávat, protože někdy dodaj tu chuť ať se mi to líbí nebo ne. a dvojice koprovka & žemlovka u mě taky zrovna neboduje :D

  • Reply Lúca 05/08/2011 at 14:22

    co sem si tak ještě vzpomněla, tak mám strach z toho, že se leknu :D proto nesnáším různý videa u kterejch nevim o čem jsou apod. A pak ještě se bojim tmy a toho, že se budu bát :D mám strach ze strachu, cool :D

  • Reply bet 05/08/2011 at 14:36

    Bozi clanek, ale ten pavouk – to uz nidky nedelej prosimtebe!!! Ja jsem si normalne musela upravit okno prohlizece abych toho pavouka nevidela!

    Takze ja nejim vetsinu uzenin – parky, klobasy, kupovanou sekanou, sunky, ve kterych je 20% masa a podobne… Ale kdyby byla nouze, tak bych to snedla, ale uz ted me z ty predstavy boli bricho a chce se mi zvracet. Jinak maso jako jim, ale vzdycky se bojim jestli bude libovy a nebude tam takova ta ohromna modra zila pres cely platek masa. Takze nejradej mam drubez a ryby. Ale nejim vanocniho kapra – smrdi mi. Na Vanoce jim kureci rizek :).

    Bojim se veci ve vode – kdyz plavu nekde v rybnice nebo v zatopenym lomu, tak mam uplne strach co vsechno je pode mnou. muze tam byt bagr a ja do nej kopnu nohou a z bolesti se utopim, muze tam byt mrtvola a dotkne se me svou okousanou kosti, muze tam byt pirana a skoci mi za plavky…. no cokoliv proste!
    Jinak se mi jednou stalo, ze mi v noci na postel sedla vcela a ja jsem se prekulila a zalehla jsem ji zadkem a ona me bodla presne mezi pulky!!!! Takze od ty doby kontroluju postel, boty a vubec vsecko obleceni, jestli tam nekde neni naka breberka, ktera by me chtela ochutnat :).

  • Reply nat 05/08/2011 at 15:03

    nojo, krev tady nebyla.

    ta mi nevadí, jen někdy.. ale možná se divím, že víc lidí nenapsalo krev :)

    pavouk musel být!

    bagr v lomu – taky jsem nad tím hodně přemýšlela!!! :)

  • Reply Beck 05/08/2011 at 16:02

    pravda to je, ale mně se to na mém blogu prostě nelíbí, a je to můj blog takže jsem to smazala. Nemám ráda takové ty samolibé kecy když dávají rady lidi kteří si myslí že jsou lepší a chytřejší než všichni ostatní. Promiň, ale tvůj komentář tak vyzněl, a takový kecy já na blogu nechci a mažu je..

  • Reply nat 05/08/2011 at 16:16

    Beck, to úplně jako vážně, když napíšu, že kdybyste pořád nevymýšlely píčoviny (jako jablečný ocet) a začaly se trošku hýbat, tak že byste měly všechny už dávno 50kg je samolibý a vypadá to, že si myslím, že jsem chytřejší a lepší? tak to je smutný, tohle je asi názor všech normálních lidí, vy furt chcete zhubnout, ale nehnete prdelí.

  • Reply Beck 05/08/2011 at 16:39

    promiň, já běhám každý den 30 min (pravda, občas vynechám) a hubnu docela obstojně … takže tvoje poznámka je trochu mimo..
    a pokud si k tomu dodám věci navíc tak to není něco nad čím by jsi se měla pozastavovat, myslím že je to moje věc.

  • Reply Beck 05/08/2011 at 16:42

    ale tuhle debatu bych zakončila. Každá jsme očividně někde jinde. Lidi se holt někdy neshodnou. A předem upozorňuju že další podobné komentáře budu taky mazat, je jedno jestli od tebe nebo někoho jiného. Tak aby jsi se nad tím nepodivovala…

  • Reply Tonulka 05/08/2011 at 19:00

    Taky mě docela vyděsilo, když tu na mě vyskočil obrázek pavouka. Bytostně je nesnáším a vlastně skoro všechen hmyz i kobylky, brouky apod., kromě včel:) Vos se taky bojim. Pak nesnesu cizí krev, z toho se mi dělá vysloveně špatně! Nejím maso (jsem vegetariánka) a olomoucký syrečky:) A taky mě děsí přeplněný dopravní prostředky, protože se bojim, že se včas nedostanu ven:))

  • Reply nat 05/08/2011 at 20:01

    Beck, kdybych věděla, že se jedna věta rozvine v tohle, tak bych to nikdy nenapsala ani, by ses úplně hodila na plurk.

    Jinak: tolik slečen co čte můj blog jsou vegetariánky! se budu bát psát o mase :)))

  • Reply delfa 05/08/2011 at 21:50

    Jako mala jsem nejedla rajcata a ted je muzu na kila. Nejim ryby, dela se mi z nich fyzicky spatne /parkrat vyzkouseno/, ale miluju morske potvory (nejvic asi krevetky).
    Vnitrnosti – po tech bohuzel zvracim,ale asi to bude spis vsugerovany odpor od rodiny (ktera mi to neustale jako male „predhazovala“).
    Nemam rada (pro tu chut) male ruzickove kapusticky, ale velka kapusta (treba v karbanatkach) mi nevadi.
    Od chvile kdy ziji s T. nesnasim cokoli co ma kosti (jakoze pecena kachna, husa, atd) a mam dojem, ze T. maminku velice bavi na kazdy nas spolecny obed toto chystat a pak se pobavene divat jak se s tim „rvu“ a snazim se nepozvracet…proste zvracenost:(
    Od jiste doby mi vadi mosty (ktere se hybou nebo je podlahou videt dolu), ale ne pro vysku, nybrz pro nestabilitu:(
    Fobii jsem u sebe objevila cca. 3 roky zpet diky vysetreni „v tunelu“, kdy jsem jim ten pristroj malem „rozebrala“ aby me okamzite dostali ven. Od te doby mam strach ze stisnenych prostor (mozno i pro mou vahu) a nedelaji mi dobre vytahy (momentalne jsem se nastehovala do domu s 5 patry, hadejte v kolikatem bydlim a kolikrat denne s psem musim ven).
    Bojujme proti fobii i kdyz je to velmi tezke:)

  • Reply andilek 06/08/2011 at 12:49

    Super clanek :)
    Ja nemam rada krev, dela se mi spatne a nedej boze videt nejakou nehodu kde jsou lidi vazne zraneny, vubec bych nevedela co delat a asi bych driv omdlela…
    A pak nesnasim zaby, uplne se otrepu kdyz je vidim, nemyslim ty malicky hezky barevny, ale ty hnusny, hnedy s tema puchejrema a ropuchy…brrr…a holuby nemusim…
    A z jidla, ja jim asi vsechno a taky uplne NES-NA-SIM lidi co nic nezerou a rejpou se v jidle, jak kdyby bylo na taliri nasrano, to me dovede vytocit…nejim banany,ale taky bych ho v nouzi snedla, jatra nemusim v omacce ale jatrovy knedlicky v polivce miluju…jinak jsem prase a mam rada snad vsechno :o))))
    A panickej strach o svoji rodinu mam od mala…a hrozny to bylo kdyz jsem odjela z CR a bala jsem se ze se jim neco stane a ja tam nebude…nejhorsi strach kterej mam asi…

  • Reply pól 06/08/2011 at 17:06

    Jitka Molavcova ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDF

  • Reply nat 07/08/2011 at 11:44

    VŠEM DÍKY ZA KOMENTÁŘE, JE TO ZAJÍMAVÝ, FAKT :)

  • Reply Natty 08/08/2011 at 11:15

    Hej ty seš nejvíc správná holka fakt jako !! Tvůj blog mě šíleně zaujal :)) Jinak já mám fobii z vos, včel a sršňů, ale uplně šíleně velkou :D Já před něma zdrhám řvu, ječím prostě psycho :D Jinak z jídel nemám ráda tlustý maso, ale zase můžu bůček :D A vnitřnost nejím asi stejně jako ty :) Jinak se to celkem všechno dá :)

  • Reply Berry 09/08/2011 at 21:40

    fobie – žaby..proste okamžitá panika, plač, rev, všetko a slimáky tiež..iné zvieratá mi nevadia. A čo sa týka jedál, tak asi zjem všetko, ale som skôr vyberavá z hľadiska výživovej hodnoty…takže aj keď mi niečo chutí tak to nezjem, pretože je tu tučné, hnusné, ťažké atď.

  • Reply desticka 14/08/2011 at 13:19

    Tak tlustý maso nenávidim, nejim vepřový a když, musí být okrájený. Kližky, tvrdý koušky v salámu, tvrdý kousky v kuřecím, kostičky a podobý pičoviny v mase NENAVIDIM!!! nemůžu to jíst mezi lidma, protože jakmile do toho kousu a nerozkousnu to, tak se mi navaluje. Ale jako fakt, že se začnu dávit a vypadá to, že se co chvilu pobleju. A jednou jsem jedlo maso, kde toho bylo tolik toho tlustýho, že jsem to nestihla vyplivnou a poblila jsem se XDDD takže když jdu s někym někam jíst, tak si dávám vždycky kuřecí a ještě ho hodinu studuju, jestli tam něco tlustýho není :D

    Pavouci, švábi a červi jsou největší hnus světa, nenávidim je. Taky vosy a sršní, to jako jak se přiblíží do mé osobní zóny, tak fakt panikařím. A čeho se fakt strašně bojim, tak cigánů, že mě zmlátěj a večer cizích chlapů, že mě znásilněj, to fakt nemůžu třeba ani vidět scény ve filmech, kde to je, chce se mi z toho brečet.

  • Reply Veronika 07/07/2014 at 02:46

    Tak to je boží článek :) co se jídla týká, tak je spousta věcí, které ze slušnosti a nebo z hladu snim, ale nemusim je. Ze všeho nejvíc ale nesnášim tlustý maso. Z toho je mi na zvracení, jak se mi dostane do pusy. Podobně jsem na tom s koprem. Jeho vůně i chuť jsou mi naprosto odporný a je mi z toho na zvracení, takže koprovku nedokážu pozřít. Maximálně tak nakládaný okurky, když je tam toho hodně málo. Jinak pavouci, myši, hadi apod. mi nikdy nevadili. Jako malá jsem to domu tahala pořád, takže doma funguju jako likvidátor téhle havěti :D čeho se ale hodně bojím jsou mrtvá zvířata. Ne už zpracovaný maso, ale např. když nám zemřel domácí mazlíček, na silnici jsem třeba viděla přejetou kočku apod. Mám blok od dětství (cca 7 let) učili mě v tom věku stahovat králíka a byl to drobeček z chovu, kterýho jsem si oblíbila…nedokážu se k tomu přiblížit a kdybych na to měla sáhnout, asi omdlim. To radši sežeru kamion kopru :D Do práce mi jednou přinesl štamgast myslivec zastřeleného bažanta jako dárek….no málem mě vezli.

  • Leave a Reply