Jídlo, paleo a sport, Moleskine

Natálčiny jídelní tipy a triky pro nenažrané :)

14/07/2011

Tenhle post je speciálně pro lidi jako já, což znamená třeba lidi s blbým metabolismem, kteří hrozně rychle nabírají kila nebo pro lidi, co prostě někdy hodně žerou špatný věci a chtějí žaludku odlehčit nebo prostě pro ty, které to zajímá.

Za ty tři měsíce jsem přišla na pár věcí, které mi pomohly shodit už 6 kilo letos.

Prosímvás, je třeba si uvědomit, že je LÉTO, což znamená, že máme nejlevější ovoce a zeleninu v roce vůbec. Kdo toho nevyužívá, je prostě magor. Snažím se jíst ovoce a zeleninu, která má hodně vody. Naopak se v létě vyhýbám trošku banánům, nevím proč, jsou pro mě takové těžší než ostatní ovoce.

Takže taková klasika v létě snad pro všechny lidi na světě je MELOUN, o kterém někdo říká, že je to ovoce, někdo, že je to zelenina. Meloun je zelenina. Já ho beru jako ovoce prostě odmala, nějak mi to k němu sedí víc, jak je sladký možná, nevím. Zkuste vyměnit meloun třeba za celou večeři v létě. Já si dávám 1/2 z 1/4 melounu třeba i k snídani místo dvou toastů, paráda :)

Druhá věc je SALÁTOVÁ OKURKA. Zase – má hodně vody, není těžká. Klidně si dám k večeři celou okurku, k ní potom další věci, o kterých se tady ještě zmíním.

Pokud jíte hodně pečiva, zejména bílých rohlíků, ale i tmavých a chleba, zkuste alespoň některé dny nahradit tímhle:
Nejradši ze všech čtyř druhů mám právě JARNÍ ZELENINU. Má docela nějakou chuť. Dřív jsem jedla pořád rohlíky, chleba… a byla jsem prostě nakynutá. Teďka jím vlastně jen tu rajčatovou ciabattu tak jednou týdně a jinak snídám, večeřím právě tohle. Úspěch zaručen. Nechutná to jako hnusný klasický knackebroty!

Co namazat na Knuspi? Je hodně možností. Sama jím i docela tučné věci. Lučina taky není zrovna dvakrát na dietu, ale mažu si Lučinu, Lučinu Jogurtinu, všechno. Pokud byste ale měli zájem o něco s nižším obsahem a stejně chutným, tak jsem objevila tohle:
Má to o něco méně tuku než cokoli jiného, co najdete. Svěží sýr s jogurtem. Obyčejné žervé svěží sýr má víc, pozor. Doporučila bych vám Cottage, které je při shazování úplně nejlepší, ale je to humusek :)

Pokud milujete míchaná vajíčka a chcete něco shodit, zkuste si místo čtyř vajíček celých umíchat třeba jen dvě celé + 2 bez žloutku – prostě přidejte jen málokalorické bílky a žloutky využijte později na upečení koláče pro rodinu :)

A nakonec takovej maličkej nápad pro závisláky na čínský polívky. Je to zlo, ale já to taky miluju prostě no. Udělám to tak, že oba nebo někdy někde i tři pytlíčky prostě vyhodím do koše, ano. Nudle nasypu do misky, dám tam malinko ALNATURA sypkého bujónu, zaleju jen trošku vody, aby nudle nasákly, ale potom nebyla skoro žádná voda, tím pádem nemám polívku, ale nudle no. Přidám tam nasekanou jarní cibulku, nechám deset minut přikryté talířem a potom kápnu trošičku sojové omáčky a pak se do toho pustím :)

Kdybyste neměli ten bujón a milovali prostě to koření z pytlíku plné solí, tak si tam dejte jen půlku toho pytlíku, ušetřete prostě trochu! :)

No a pokud jste krásní, štíhlí a pevní od přírody nebo na všechno serete, tak si za mě běžte opíct 3 silný párky a 3 buřty a zajezte to dvěma tlustýma čerstvýma chlebama! A btw, docela se tady nudím, tak kdyby vás zajímalo něco třeba ohledně něčeho… :)

You Might Also Like

14 komentářů

  • Reply sumiko 14/07/2011 at 17:20

    Lučina <3 Já ji mažu na všechno, mi kamarádka říkala: tobě až budou dělat rozbor krve, tak tam najdou chleba s lučinou :D Cottage už mi taky moc nechutná, nějak jsem se ho přejedla, ale vylepšuju ho pažitkou nebo cibulkou a trochu přisolím a pak se to dá :)

  • Reply mary 14/07/2011 at 17:41

    práve do seba tlačím melón XD

  • Reply terka 14/07/2011 at 19:36

    víc takovejch typů! mám šílenej metabolismus, který všechno spaluje asi tak tři roky, a jím víceméně zdravé věci. mám pocit, že největší průser je pro mě nepravidelná strava. pravidelná strava Ti pomohla hodně?

  • Reply nat 14/07/2011 at 19:44

    • sumička, XDDDDDDDDDDD úplně to chápu ale, ale ten chleba denně by mi zas udělal milion kilo :(

    • mary, natlač to tam :)

    • terko, tak to jsme dvě no :/ pravidelná strava taky super, klidně 7x denně po troškách jím – momentálně to pěkně ale seru, achjo :)

  • Reply terka 14/07/2011 at 19:49

    si myslím, že kdyby každej jedl takové věci jako já, tak musí být jak špejle, jenže můj pokaženej metabolismus z mládí říká ne:) asi začnu každej den běhat:)

  • Reply nat 14/07/2011 at 20:26

    • terko, mně se to pokazilo drsnýma práškama nějak celkově. od tý doby nabírá, nehubnu. to běhání denně je super úplně. taky to teďka pěkně kazím no, musím se zase vzpamatovat. ale 6kg za tři měsíce je paráda <333

  • Reply elis 14/07/2011 at 21:57

    pěkné tipy :) já ráda taky květák a brokolicu – nevím, jak moc je to dietní, ale zdravé a (podle mě) chutné :) a párky mi teda nechutnají – možná občas poctivý od řezníka, ale s těma levný hnusy z marketu nemají nic společnýho :D

  • Reply Jane 14/07/2011 at 22:58

    Cottage je hnus nejvetsi, zerve miluju a meloun bych si vzala za muze, je to nejlepsi vec na svete!!!

  • Reply nat 15/07/2011 at 06:23

    • elis, no květák a brokolici miluju nejvíc, o nich můžu zas něco příště napsat třeba i s receptem. ale navnadila jsi mě na květák smíchanej s vajíčkem teda, asi do toho přes víkend půjdu :) párky mám ráda i ty moučný, všechny, bohužel XDDD

    • Jane, je divnej no, ale asi by bylo fajn si ho nějak fakt dochutit, hodně. :))) za muže

  • Reply Lenka 15/07/2011 at 10:19

    Meloun miluju a naprosto souhlasím, na léto je ideální.
    Ty knuspi „plátky“ vyzkouším,podle obrázku to vypadá i jinak než knäckebroty, ne? Hrozně mě štvě, jak jsou knäckebroty hrozně tvrdý :-/
    Hééj, já cottage miluju, není nad celozrné pečivo s cottage sýrem a nakrájenou jarní cibulkou…
    A ty polívky, to se snad ani s celým pytlíčkem toho koření jíst nedá, ne? :-D Když jsem je kdysi jedla, tak jsem si dávala jen maximálně půlku pytlíčku, protože jinak se to nedalo jíst, jak to bylo přesolený :-D

  • Reply nat 15/07/2011 at 11:52

    • Lenka, je ideální, ano :) i když má docela dost cukru. Nene, jarní zelenina je úplně měkká. S tou Lučinou to tvoří dokonalé jídlo ♥

    Cottage mi nechutná, ale udělala bych to s normální cibulí a pepřem možná, to by šlo, ale už zas nejsme tam, kde jsme chtěli být no :)

    Hele plno lidí si tam dá VŠECHNO! Celej pytlík i ten olej, humus :))))))

  • Reply pól 15/07/2011 at 21:47

    ten napad s bilkama je fajn! :))

  • Reply Dáda 16/07/2011 at 11:21

    Ta čínská polívka, to je můj styl!!!:D Ale já si tam dávám místo cibulky rajčata a sojovky docela dost, já ji prostě miluju!! Nejde to jinak..
    Ale ty Knuspi Jarní zeleninu určitě vyzkouším, já mám ráda ty suchý plátky..třeba sýrový nebo i obyčejný, tak něco novýho směle ke mně :-)
    Jo a s tím vajíčkem, jak tu radíš..tak já to dělám jinak teda, nevím jestli je to lepší..tak mi řekni.. Dám buď 1 nebo 2 vajíčka a do toho přidám dost zeleniny (rajčata, papriky, salát,…prostě co je) a dám tam nějakou omáčku ve stylu kečupu nebo sladkokyselý.. Všechno to zamíchám, ještě tam dávám většinou cibuli a nějaký koření, co mně napadne.. a pak žeruuuuu!! Co myslíš, je to zdravější?? Míň tučný??
    -D-

  • Reply nat 26/07/2011 at 07:55

    • pól, viď :)

    • Dádo, tam jde o ten žloutek. Kdyby chtěl někdo hubnout hodně, tak by je neměl jíst vůbec, já zas nejsem magor, tak je jím, ale kdybych si chtěla smíchat 4 vejce, tak si tam dám jen 2 žloutky třeba. Všechny tyhle omáčky jsou plný solí = celulitida jak prase, ale taky to bohužel jím :)

  • Leave a Reply