Moleskine

Potřebuju nějaký tipy na to, abych zpevnila svoje nehty!

22/06/2011

Nazdár, jak se máte, já napíču.

Po několika letech musím na čas přestat chodit na gelový nehty. Ale neměla jsem takový ty ošklivý s kytičkama a různýma vzorama. Jsem měla takový prachobyčejný bezbarvý nehty, aby vypadaly jakože moje. Protože moje nehty, to nechtějte vědět. Jak papírek měkký, pořád zalomený a tak abych nebyla žádná bolest, tak nejjednodušší bylo je okousat dokrve co nejvíc ke kůži a bolelo to celý míň, než když povyrostl a zaříznul se někde a zatrh.

» Moje každoměsíční gelový nehty

Nó, jedla jsem VIADERM, lakovala to zpevňovačema, nic viď. Ale teďka, posledních pár týdnů, jak jím hodně jogurty, tvarohy a tvarohový sýry by se mi třeba mohly zlepšit nebo to na to nepomáhá? Jsem slyšela odevšud, že jo.

Taky mám AHAVA lak na zpevnění nehtů, což je dost kvalitní lak. Přemejšlím o týhle první věci vlevo ještě, Daniela, dvojče Hanity (!!! XDDD) to tam doporučuje, jsem se na to byla podívat v DéMku…

A jinak fakt nevím, jak zpevnit takovýhle hrozný nehty. Takže babo raď a raď tak celkově do 100 Kč XDDDDDDDDDDDD No nic, doufám, že by mi mohl stačit vážně ten olejíček a potom ta Ahava…

A jinak tady bude za chvíli bouřka a nepůjde net a nic, přežrala jsem se před hodinou kungpaa a vůbec neběhám, nejezdím na kole a necvičím, protože úplně celý den od rána do večera chodím a stojím a hýbu se a pak už nemůžu. Chci nějakou kancelářskou práci, kde budu hačat a těšit se na večer do posilovny! Ale od příštího týdne budu zas běhat ráno jako minulej tejden, ale musím před šestou už.

» Vlasy. Včera jsem se obarvila L´orealem SUBLIME MOUSSE. Protože jako fakt nemám money na kadeřnici. Tak jsem investovala 109 korun. Mám takový ty vlasy, jak jsou v reklamách tady na fotce úplně, že? XDDDD

Nó a jinak to je hustý, že tady bylo jako tornádo u těch Pardubic.

You Might Also Like

19 komentářů

  • Reply ifa 22/06/2011 at 18:42

    až najdete na ty nehty řešení, tak dejte vědět i mně :D hele ale třeba to máme sřevama taky, se přece říká, že stav střev se pak odvíjí na kvalitě pleti, vlasů, nehtů a tak.

  • Reply carrie 22/06/2011 at 18:47

    nevím do jaký míry je máš špatný, ale mně třeba pomáhá i kvalitní lak..když dám vrstvu nebo dvě opi a lakuju poctivě cca každých 5 dní, tak se mi nelámou nic ..teď jak jsem měla zkoušky tak na nehty nebyl měsíc čas v tomhle směru a hned se to vrátilo k lámavý hrůze co jsem měla dřív..

  • Reply nat 22/06/2011 at 18:53

    • ifa, jenže zas divný, že mám pleť úplně bez pupínku, vlasy zdravý a nehty v řiti… nevím, třeba máš pravdu, ale já je mám takový odmala :(

    • kersánka, jako úplně. když vidím tvoje na blogu, tak se mi zdaj neuvěřitelně krásný a takový bych hrozně chtěla taky. Ta AHAVA lak stojí šílený peníze. OPI bych mohla třeba někdy v září zkusit taky, no do tý doby zemřu :)

  • Reply moni 22/06/2011 at 19:05

    ja mam uplne jak papir, ohebny, vsude se zadrhavaji .. snazim se je mit taky furt nalakovany aspon bezovym nebo pruhlednym lakem nekolik vrstev jak rika carrie a pomaha to si myslim .. kdyz nemam nic, tak se hned zadrhnou a musim si to ukousnout!! ://

  • Reply nat 22/06/2011 at 19:08

    • moni, NO PŘESNĚ ÚPLNĚ… já nevím. už mám druhou vrstvu Ahavy. zatím mám jen 2 svoje, ostatní gel mi nejde odloupnout a jsem líná na to, abych to odpilovala XDDD

  • Reply DANIELA 22/06/2011 at 19:15

    gelovky jsou na dvě věci. hned to odrůstá a vypadá to blbě a pak to stojí pěkný prachy, pořád a pořád platit za úpravu.. když já přestala chodit na gelovky, to byl mor, než se mi to všechno sloupalo. pilovala jsem, až do svých vlastních nehtů a furt to tam bylo. nehty zničený jako nikdy v životě! už nechci. raději barvičky každej tejden jiná :)

  • Reply Peta 22/06/2011 at 19:34

    A nezkoušela si Biosil plus? Já to brala na to, aby se mi zpravily vlasy, na to to nezabralo :D:D, ale začly mi po tom hrozně rychle růst nehty a byly pevnější.. prodávaj to v lékarnách v takové skleněné malé lahvičce a stojí to kolem 60Kč, máš to myslím na měsíc

  • Reply mobanika 22/06/2011 at 20:28

    mne pomaha jolie france spevnovac, a stiji nejake 2 eura. no a potom co pisu baby- lakovat. a strava, ale neviem aka:D

  • Reply Sabina 22/06/2011 at 20:29

    Ahoj, tak to já jsem měla nehty jako papírky po gelovkách, jsem myslela, že už prostředníček na levý ruce bude brzo bez nehtu a ještě jsem taková, že se v tom všelijak ráda dloubu, naštěstí nekoušu. Teď už je to v pohodě, i když se vždycky rádi třepí a já tu horní část opět dloubu =D. Beru prášky Panthenol, ano je to jako ten sprej na odřeniny. Je i na vlasy, ale nevim jestli to úplně pomáhá, mám to od kamarádky, ta zas od nějaký tety a zdá se, že jim teda ty vlasy rostly rychle… Nevim no… Tak držim palce, ať je to nějak lepší.

  • Reply Jane 22/06/2011 at 21:03

    „Nazdár, jak se máte, já napíču.“ :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Mozna se tak narodila, mozna je to L’oreal. :D

  • Reply andilek 22/06/2011 at 22:22

    Mam stejnej problem, moje nehty stojej za hovno, taky chodim na gelovky…ale jinak kdyz jsem je nemela a nebo kdyz me popadlo ze si je sundam, tak jsem pouzivala P-shine, je to neco ze vcel, vygoogli si to a pomaha to nejvic ze vseho…delaj to i v salonech ale ja mam domaci sadu a nic jinyho bych uz v zivote nezkousela, pomaha to po relativne kratky dobe a nehty jsou krasne leskly atd atd…

  • Reply Spencie 22/06/2011 at 22:43

    Já jsem použila snad všechny zpevnovace, co jsem našla v drogerce, když jsem je sundala, ale pevný je mám až tedka po půl roce, co odrostly uplne. Nic mi nepomohlo.

  • Reply Mišul 23/06/2011 at 14:14

    Taky bych zkusila Biosil plus. Všichni, co chtěj aby to zabralo na vlasech, viděj super výsledky a nehtech ;))

  • Reply nat 23/06/2011 at 16:05

    • Daniela, u tebe

    • Peta, HELE DÍKY <33333 Já ho zkusím!

    • mobanika, taky se po tom podívám, jím teď docela o dost líp než dřív, hodně tvarohy a jogurty, snad i tohle bude mít menší vliv. :)

    • Sabina, ahoj, jaký to je, jmenovat se Sabina? :D no přesně, papírky. po gelových úplně jako ani ne papírky, to nemám NIC, ale až to odroste, tak chci mít trošku tvrdý :)

    • Jane, NO XDDDDDD

    • andilek, bez gelových bych nemohla nic ani udělat, prostě pak nemám nehty O_o. to vůbec neznám, nevím, o čem píšeš, si vygooglim :)

    • Spencie, cožpak ty :D

    • Mišul, jo, asi ho zkusím, když stojí 60,- Kč to bych někde našla :)))

  • Reply cassidy 23/06/2011 at 22:19

    Ten modrej od Sally Hansen mám a mě pomohl dost, když jsem měla strašně rozrasený nehty z brigády a i po sundání akrylovejch (měla jsem jen jednou, né dlouhodobě).. né proti lámání ale, ale proti třepení. Každopádně Sally Hansen bych věřila, kdybych zas něco takovýho musela řešit.

  • Reply bet 24/06/2011 at 14:30

    Cau,
    ja pouzivam jedine Sally Hansen, mam ten olejicek, ten modrej lak Miracle Cure a pak jeste takovej zlatej.
    Olejicek: ten mi prijde ze je spis jen na zjemneni kuzicky kolem nehtu, aby nebyla tak tvrda a hnusna.
    Modrej Miracle Cure: po nem jsou nehty krasne pevny, idealni je, kdyz ho nalakuju a za 2 dny premaznu znova, pak za 2 dny zas odlakuju a takhle dokola.
    Zlatej SH: po tom mi zase nehty rostly jako blazen! Ten je idealni lakovat kazdy den 1 vrstvu, ale oplatilo se mi lakovat max 3 vrstvy, pac pak se ten lak sloupaval (a ja mu hlavne moc rada pomahala).
    Tak enjoy! Prirodni nehty jsou stejne hezci nez ty umely, i kdyz jsou totiz udelany hezky, tak je to videt a je to vetsinou hnusny :(.
    bet

  • Reply Nea 25/06/2011 at 17:36

    Hele, co se nehtů týče, tak je to docela komplexní problém. Jednak se přirozeně ničí a opotřebovávají gelovkama a všelijakýma nalepovacíma nehtama. Sice je to na pohled pěkný, ale co si budem povídat – nic takového dlouhodobě tělu nesvědčí. Nehet potřebuje být na vzduchu, dostávat do sebe přirozenou vlhkost apod. Každá kamarádka, která je jednou sundala, se dost zděsila toho, co po původních nehtech zbylo – roztřepené „papírky“. Pak nezbývá nic než čekat, promazávat, upilovávat a zase čekat. Druhak je špatná kvalita nehtů způsobena např. braním některých léků, což asi nebude tvůj případ (ale je dobré si to prověřit, páč tě na to doktor leckdy vůbec neupozorní). No a za třetí je tady hlavní a nejčastější důvod – špatná strava & avitaminóza. Nasadit B12tku, zinek, hlídat si dostatek bílkovin, vápníku, Céčka. Všechno bych si být tebou projela na netu, protože ani předávkování vitamíny není ku prospěchu. Za mě doporučuju z levných a naprosto rovnocenných volně dostupných doplňků: pangamin (pivovarské kvasnice), biosil H, „Zink + C“ v tabletách. A pak zase čekat, žejo – víš, jak dlouho trvá, než ti odroste celý nehet, než tělo nabere potřebné vitamíny a vzpamatuje se… Rozdíl poznáš i na vlasech a pleti. Dále doporučuju Saloos bioKarité na kůži kolem nehtů, nehtové lůžko. Na nějaký laky atp. bych osobně moc nespoléhala – imho je to leckdy navoňaná bída, lak něco zakryje, ale něco zase nehtu vezme… Navíc to není trvalé řešení.
    Vše mám osvědčené a odzkoušené – moje nehty jsou tak tvrdé, že mám problém je nůžkami odstřihnout, a v klidu s nimi brnkám na struny baskytary :) Takže good luck.

  • Reply Noxy 09/07/2011 at 18:07

    Zkus P-shine, sice to není za stovku, ale je to japonský způsob manikúry – vklepávání a vmasírovávání takového extra výživného super bomba extra kůl máslového vosku, ten by ti mohl pomoct :)

  • Reply Della 10/07/2011 at 08:54

    Taky řeším úplně stejnej problém. Nehty mám pořád olámaný, zubatý od toho věčnýho zapilovávání a stříhání, hrůza. Vypadám jak největší prase, že si neupravim nehty, ale ono to prostě nejde. Teď jsem se konečně objednala na manikůru k profíkovi a prej mi na to dá P-shine, je to myslim za 170 Kč. Tak jsem zvědavá, jestli to pomůže..

  • Leave a Reply