United Kingdom Life

Jak nastaly problémy!

17/02/2012

Už je to tady přátelé. Já prostě nebudu mít štěstí a nebudu. Andover je malý město, takže za 6 dní nebylo těžký se dozvědět, že této rodině 2 au-pairky prostě utekly, zdrhly a nevrátily se. Ta přede mnou to dokonce musela udělat tak, že jela jakoby na Vánoce na týden domů a nevrátila se tam už nikdy. Asi, aby neměla problémy. Nevím. Prostě moje host mother je nejvíc náročnej a zvláštní člověk na světě. Co nezvládá, chce po jiných. Mám papír, kde mám rozpis prací. Mám mít asi 6 hodin denně, což bych možná i měla, protože ostatní holky to tady tak mají. Mají hodné děti, které se během 15ti minut nasnídají a oblíknou. Nám to trvá 2 hodiny s ječením, řevem, mlácením, utíkáním k televizi. Já bych za ty dvě hodiny (já si nedělám prdel, fakt to jsou dvě hodiny) měla vyžehleno a uklizeno a setřeno! A mohla bych jít třeba běhat nebo spát nebo jít prostě dělat něco pro sebe nebo odpočívat nebo NĚCO. Ale já díky tomu nevychovanýmu klukovi pracuju místo 6ti hodin denně 12 hodin denně a UŽ NEMUŽU.

A když jsem teda pracovala takhle dlouho celej tejden, tak jsem proprosil host mother, jestli by mi nedala alespoň 50 liber na týden, protože nemám žádný peníze. 50 liber proto, že normálně mám mít 100 liber, ale za 200 liber jsem si zaplatila jeden semestr college a neměla jsem je, takže mi těch 200 liber dala host mother s tím, že mi 2 týdny nedá NIC a pak normálně 100 týdně. Tak ale protože potřebuju prostě, zeptala jsem se na těch padesát, což je hrozně logický a v pohodě nebo vám to tak nepřijde? A ona včera že jo, že pohoda, tak říkám, že super.

A dneska za mnou přišla, že mi to nedá. Že 200 pro ní byla velmi vysoká částka (jsou hrozně bohatí, fakt…) a že jí poslední au-pair odjela s jedním předplaceným týdnem a že se už nevrátila (ona neví, že to vím) a že se bojí, že by se to taky mohlo stát a pak mi vyčetla, že mě tady krmí a že nepotřebuju žádný peníze.

AHA.

Tady jím fakt málo, skoro jen zeleninu a ovoce a trochu těstovin. Maso jsem viděla naposled v ČR a prostě, asi no comment dál. Holky tady mají plno času pro sebe a já prostě ne. Protože bych měla všechno hotový, jen kdyby asi neexistovalo to dítě nebo já nevím. Budu tady ještě příští týden protože jsem blbá a dlužím jí to za těch 200 liber za školu. A pokud se to příští týden nezlepší, tak si najdu na 6 měsíců v Andoveru jinou rodinu, kvůli té zaplacené škole a pak bych to viděla tak, že půjdu někam jinam. Nevím. Fakt ještě nevím, ale už něco naznačuje to, že ty holky utekly. A tak…

No prostě to tady mám tak, jak bych mít neměla. Holky v okolí jsou hrozně šťastný, mají své volno, všechno úžasný. Hodný host rodiny. A já zas chytím tohle. Mám nějakou divnou smůlu. Ale kvůli tomu semestru ve škole tady určitě nějak zůstanu. A práce tady je taky mnohem víc, než u nás na český vsi, tak co tam :)

Včera jsem byla konečně poprvé z baráku venku. Jana mě vzala do centra Andoveru, kde jsem si zařídila telefonní číslo a účet v bance. Zašly jsme do Tesca, potřebovala jsem ten šampon a milion věcí okolo. Ještě, že jsem si koupila všechno hrozně levný, když teď nedostanu ty peníze 14 dní. Můj nejoblíbenější obchod je „Vše za 1 libru“ samozřejmě. Takže jsem si tam koupila vanilkovou svíčku a konečně mi voní pokoj po vanilce a ne po beruškách.

Večer jsme šly ještě se dvěma holkama na pivo k Foxoj. Holky tomu říkají normálně česky U Lišáka. Daly jsme si tam piva a jak jsem byla unavená z těch dní (mě teda hrozně unavuje i přemejšlet a pak mluvit anglicky žejo, jak neumím) tak jsem byla opilá po dvou a jak jsem se snažila pak jít potichu po baráku, abych o půl dvanáctý nikoho nevzbudila, tak se mi podařilo uprostřed baráku na chodbě narazit do bicí soupravy XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Takže kdybych dupala a telefonovala celou dobu, vyšlo by to asi líp.

Všude, ale fakt všude jsou bažanti. Na polích, u silnice jsou bažanti. Jsou živí, přejetí, napůlpřejetí, jsou všude. Jsou pěkní, je to zas něco jinýho, když vám pod auto skáčou bažanti a ne zajíci.

Musela jsem si pro ovocnej čaj a umělý sladidlo, jinak bych umřela už.

Já před College a konečně svíčka :)

Můj první důležitý nákup a s holkama na pivu bez pěny!

You Might Also Like

21 komentářů

  • Reply Marme 17/02/2012 at 18:04

    je to zas něco jinýho když vám pod auto skáčou bažanti a ne zajíci :DDDDDDDDD

    Jinak teda ti fakt nezávidím tu tvou rodinku, já bych na tvým místě už seděla v britské věznici za několikanásobnou vraždu, takže obdivuju, že se tak držíš.
    No tak snad se to bud zlepší, nebo nebudeš mít problém najít si jino rodinu. :)

  • Reply moni 17/02/2012 at 18:52

    ty voleee….

    to zni desive. Ale treba jak uz nebudou mit ty prazdniny, tak se to jakz takz srovna.. nebo proste se uz ted poptej, shanej, abys mohla presidlit jinam.

    Myslim na tebe!

    Pringles hmmm :-)))) dala bych si!

  • Reply nat 17/02/2012 at 20:56

    VY JSTE HNUSNÍ S TĚMA DVĚMA KOMENTÁŘEMA!!!!!! XDDDDDDDDDDDD

    • Marme, fakt ale :)))))) nojo, uvidíme, fakt uvidíme. jako držim se šíleně, ale víšco, jsem na práškách, takže jakoby „pohoda“ XDDDDDDDDDD vysadim až se uklidnim :D

    • Moni, nojó, uvidíme, dneska večer byli zas docela hodní. Hlavně host father je na mě hrozne hodnej a ukazuje mi mapy a dává mi pivo XDDDDDDDDDD

  • Reply Quanti 17/02/2012 at 22:17

    „Jsou pěkní, je to zas něco jinýho, když vám pod auto skáčou bažanti a ne zajíci.“ -to je romantika XDDDDD

    držím palec, přežij…

  • Reply Zorka 17/02/2012 at 22:35

    Myslím na Tebe a je mi to upřímně líto. Myslím, že jsi hodně silná osobnost, která by třeba tady v té mé rodině byla úplně nejšťastnější na světě a všechno skvěle zvládala… ne jako já, pořád ubrečená…

  • Reply jana 18/02/2012 at 02:20

    tak ja myslim ze lepsi rodinu si urcite najdes at some point. Ted jde jen o to prezit nez prijde neco lepsiho. Naucit se odpovidat… pokud ti vyctou, ze moc jis (klasika! zazila jsem to vsechno, jak pres kopirak), odpovez ‚it doesn’t even cover my daily calorie intake’… and that’s as far as I know illegal as well as working twelve hours a day. Pokud ti vycte parchanta, normalne rekni ‚I need your help so he understands I am the one who is responsible for him while you are away‘. Slusne ale vecne. Neco jako ‚I am just learning and need your support‘. A kdyz parchant neposloucha, zeptej se ‚So how would you do do it? I would appreciate your advice‘. Tyhle rodiny zneuzivaji toho, ze holky se neumi poradne ohradit. Trvalo mi to mesice… strasne neprijemny situace.

    Nemas nejakou natalush/natcake vec u sebe? Nejvic je odzbroji necekany darek v tu pravou chvili. Sorry za dlouhej komentar a rady – lip se to rekne nez udela :)

  • Reply Ai. 18/02/2012 at 07:35

    Ja bych mu dala na zadek. Ale to bys asi mohla mit problemy, ne? :-(

  • Reply elis 18/02/2012 at 09:50

    co píše jana dává smysl… prostě ať viděj, že chceš, že máš zájem se to naučit. a když jsi tam jela, tak oni přece věděli, že je to Tvá první au-pair zkušenost, tak se neboj a ptej se na všechno.
    a hlavně nezapomínej, že bude líp <3 buď se to v týhle rodině srovná nebo půjdeš jinam, ale prostě bude líp, tak úsměv a hlavu vzhůru :)

  • Reply Lucie 18/02/2012 at 10:44

    Natalko,

    Ja teda skoro nikdy nekomentuju, coz neznamena, ze tvuj blog nectu, ovsem jako byvala au-pair kdysi davno, co vydrzela cca 3 mesice (muzes se podivat na shrnuti na mem ne prilis aktualizovanem blogu) uplne vim, jak se citis, zvlast, kdyz zjistis, ze pred tebou aupairky utekly…prede mnou jich bylo sest, myslim, behem dvou let, pekne skore. Kazdopadne zkus s hostmum promluvit, uvidis, jestli to k necemu bude (v mem pripade se se mnou odmitala bavit), no a kdyz to nikam nepujde, jiste je spousta jinych a lepsich rodinek, kde budou radi, ze te tam maji ;) Good luck!

  • Reply Jan 18/02/2012 at 15:08

    Kdyby bylo nejhůř, můžu se ti zkusit poptat. Žil jsem nějakou dobu v Cheltenhamu a mám tam ještě nějaké kontakty.. Ani by to nemuselo být au pair, navíc je to moc hezké město :)

  • Reply vrtule 18/02/2012 at 18:54

    Já bych spíš zatnula zuby a vydržela. Jelas tam přece pracovat a naučit se řeč ne?? Všude je něco a není nutné z boje hned utíkat. Bude líp. až se rozmluvíš.

  • Reply cassidy 18/02/2012 at 21:39

    Myslím si, že oni taky všichni zkouší, co všechno si necháš líbit a tak, vydrž, nemůžeš to prostě vzdát takhle brzo, třeba se to po chvíli otočí v lepší a kdybys jim zdrhla, nikdy by ses to nedozvěděla, co? :)) Minimálně už jak nebudeš mít Freddieho na krku 24/7 a tak. Nebo tak aspoň optimisticky doufám, no, že už to s tebou bude dobrý prostě. Děláš to jen pro sebe a svoji lepší budoucnost :) (cozy)

  • Reply nat 18/02/2012 at 22:14

    tak ale pro moji lepší budoucnost bych si měla najít lepší příjemnější rodinu přece :)

  • Reply sasa 19/02/2012 at 13:23

    Ha, tak na au-pair bych fakt neměla. Nejvíc mě fascinují ty prachy, co máš mít a nemáš. Good Luck s novou family.

  • Reply Joll Burr 19/02/2012 at 16:08

    nové číslo? začneš se zase checkovat na foursquare?:D:D
    a jooo chci další články co nejčastěji!:)
    ať se daří krasavice!:)

  • Reply Mary 19/02/2012 at 16:30

    to máš jak na horskej dráhe….

  • Reply kiki 19/02/2012 at 21:52

    ono se taky říká, že au-pair v anglii je spíš služka, v usa by jsi se jen starala o děti… co sem o britech slyšela od jiných au-pairek nikdy bych tam nejela…zlaté usa

  • Reply nat 19/02/2012 at 22:25

    ano, služka :D

  • Reply lucienda 20/02/2012 at 12:36

    aha, už rozumím .. jsem tohle ještě nečetla … je to teda pěkně na číču s ní .. by se měla držet určitých podmínek a ne házet klacky pod nohy.. do toho snad šla ne že u nich budeš i normálně jíst.. toho smrada bych asi zabila

    doufám, že tě dneska večer stihnu na skype a pokecáme!

  • Reply nat 20/02/2012 at 20:51

    jjj

  • Reply sumiko 21/02/2012 at 12:23

    ježiš, to dítě bych asi přizabila! Já mám na celém světě ráda jen dvě děti naší sousedky, jinak žádné :D Budu hrozný rodič :D Ale držím palce, ať se to nějak srovná, ať dítě přestane zlobit a rodina se začne chovat normálně. Nebo ať si najdeš lepší :)

  • Leave a Reply