Jídlo, paleo a sport, Make it!

PALEO PIZZA Z TAPIOKOVÝ MOUKY

17/03/2014

Protože jsem milovník pizzy (a všeho jinýho, co nemůžu jíst) tak jsem hledala nějakej způsob, jak pizzu moci jíst. Dělala jsem pizzu i tak, že celý spodek byl mletý maso. V nejhorším případě se v UK dalo objednat si pizzu, která byla z těsta bez lepku, ale to nemění nic na tom, že to prostě není paleo. Kdosi ale vymyslel mouku z tapioky a ta se jako paleo dá!

Poprvý jsem to viděla tady a říkala jsem si, že to musím hnedka vyzkoušet, ale pak jsem na čtvrt roku na to zas zapomněla a vzpomněla si až minulej tejden. Tapiokovou mouku jako Pražáci seženete docela snadno a to tak, že vlezete do autobusu 511, vystoupíte na zastávce Na Veselí a tu mouku si naproti koupíte. Nebo si ji z těch stránek objednáte jako zbytek republiky. Doporučuju ale obchod tenhle, protože nejen, že jsem tam objednala tuhle mouku, ale taky mandlový máslo do banánový zmrzliny, kokosový krémy, čaj s aloe vera a sojovou sypkou smetanu do kafe, na kterou jsem doteď zapomněla, debil.

Těsto na pizzu jsem hrozně objebala oproti tomu receptu, protože mám ráda věci rychlý a jednoduchý. Takže jsem nasypala asi hrníček mouky do misky, kydla tam jedno vajíčko, dala trochu vody a trochu oleje, špetku soli a trochu jedlý sody, zamíchala, s nervama z toho vyválela placku a zjistila jsem, že doma nemáme nic na pizzu. Jojo. Takže jsem musela otci ukrást nějakou šunku od kosti, našla jedno rajče, ukradla máme žampion, dala tam cibuli a oregáno a protože se mi toho zdálo málo, klepla jsem tam vejce.

Co vám budu povídat, nic moc, ale chuťový buňky to dost uspokojilo, jak pořád jíte maso a zeleninu a maso a zeleninu, tak by možná bylo dobrý i hovno. Vím ale, jak ji napravit na pizzu dokonalou. Koupím si hromadu nějakýho božího tučnýho salámu a dám ho tam tolik, co těsta! A udělám to brzo!

Follow on Bloglovin

You Might Also Like